Вища ліга 2021/22. Окраса чемпіонату на користь «INTER’а»
Вища ліга 2021/22. Окраса чемпіонату на користь «INTER’а»
26.09.2022

Тур 8 МФК Десна – INTER 0:1

Господарі провели збір і розглядають догравання минулого сезону як чудовий підготовчий етап для нового сезону, де можна буде ставити цікавіші завдання. Як ми й передбачали, «деснянці» попри все налаштувалися на те, щоб дати бій фавориту і це у них справді вийшло. Господарі справді добре підготувалися і вивчили суперника. Звісно, підопічні В’ячеслава Листопада захищалися більше, але перевага гостей не виглядала критично загрозливою. А от «INTER» мав обов’язково здобувати перемогу, щоб залишатися в чемпіонських перегонах. Підопічні Михайла Бєляєва ще в першому таймі могли відкрити рахунок, але іноді їх переслідував дикий нефарт: Андрій Борсук влучив у стійку під час виходу віч-на-віч з воротарем, а як Денис Хруль не влучив у порожні ворота певно не розкаже й він сам.

У другому таймі господарі посміливішали попереду, а Віталій Нестерук і особливо Іван Веремійчук мали моменти, щоб розписатися у воротах своїх колишніх партнерів. Донеччани не могли собі дозволити вдруге поспіль не використати свій шанс в боротьбі за чемпіонство. За дві хвилини до кінця Сандецький вийшов у футболці воротаря і при першому ж довгому розіграші Андрій Борсук майстерно поцілив у самісіньку «дев’ятку» - 0:1. Господарі встигли завдати двох ударів, які могли стати рятівними, але спочатку точність, а потім і Денис Ніколаєв не дозволили їм стати такими. Так що «інтеристи» здобули перемогу буквально «на вагу золота» і доля першого місця у їхніх руках.

Тур 13 ГРІФОН -- SkyUp Futsal 3:4

В першому таймі «ГРІФОН» ідеально виконував свій план на гру. Команда доволі вдало діяла від захисту, зустрічала суперника від центра майданчика і зайвий раз не ризикувала. «SkyUp Futsal» переважну кількість часу володів м’ячем й час від часу створював загрозу воротам Шаруєва, але той діяв відмінно. Дмитро Іванов після повернення зі збірної виконував на майданчику функції лідера і в будь-який момент був готовий як пружина розпрямитися і вибігти в контратаку. Звісно. без помилок у господарів не обходилося, але тоді вже гості їм відповідали тим самим. Наприклад, в моменті, коли при створенні ширини Шаруєв вийшов із воріт і пішла неточна передача на партнера, але підопічні Юрія Мельника на це відповіли своєю неточною передачею в дуже перспективній ситуації. Перефразовуючи знаменитий вислів Конфуція: «Якщо довго триматися в захисті, то можна дочекатися помилки суперника». Так і сталося – Уруцького заловили на місці останнього захисника і Євгеній Мельник відкрив рахунок. Згодом у швидкій контратаці Іванов подвоїв перевагу своєї команди – 2:0. Юрій Мельник був змушений брати тайм-аут, але на рахунок це не вплинуло.

В другому таймі «SkyUp Futsal» підняв темп і швидко зрівняв рахунок. Перший м’яч у відповідь забив їхній черговий новачок, що дебютував у цьому матчі. Віталій Арановський, а другий Андрій Ардашніков. Що почав виходити на майданчик під кінець першого тайму і додав командної швидкості. «ГРІФОН» прийняв виклик щодо темпу і намагався діяти в тому ж ритмі, але через це більше розкривався і більше помилявся. Згодом «помаранчево-чорні» забили втретє, а у воротах господарі з’явився Ігор Байдак. Ставка була зроблена на вміння останнього грати ногами, відтак його допомогу при виході з-під пресингу і в розіграші комбінацій для переходу на чужу половину. Це не сильно допомагало, але цього Музиченко заловив на помилці свого опонента, вийшов на побачення з воротарем і зрівняв рахунок – 3:3. Але дуже швидко Степаненко відновив статус-кво пробивши Байдака з гострого кута – 3:4. Після цього у «біло-фіолетових» вже нічого не клеїлося попереду. В останні декілька хвилин господарі вже грали без воротаря і навіть не випускали його при атаках на власні ворота. Та навіть так «грифонівців» не завдали особливих проблем «авіаторам» і закономірно програли. Не зважаючи на перемогу, підопічні Юрія Мельника втратили шанси на медалі й достроково посіли 4 місце, а «ГРІФОН» після цієї поразки теж достроково посів 7 місце.

Тур 14 CLUST – SKIDKA 4:4

Матч, що став окрасою чемпіонату, але приніс позитивні емоції «INTER’у». Радує, що на цю битву лідерів прийшла подивитися пристойна кількість глядачів. І навіть проведені командами у суботу матчі на це не вплинули. Команди вирішили не розчаровувати уболівальників і зіграли на зустрічних курсах з масою гольових моментів та без особливої оглядки на тили. Навіть попри такий рахунок усі залучені у цій грі воротарі зіграли добре, а це Дядюнець (проти своєї колишньої команди) у першому таймі та Гуйван у другому таймі з боку господарів та Тимошенко з боку гостей. Просто у стражів воріт було забагато роботи, але саме такий футзал ми й любимо. Як ми вже писали, Войток і Медвідь поїхали в збірну України з пляжного футболу. На щастя, для Олега Шуста у нього залишився Юрій Щериця і повернувся Віталій Гавриленко, які провели відмінну гру. «SKIDKA» відбилася від стартової навали суперника і почала грати у свою гру.  Дубль Щериці (а якщо бути точним, то 1,5 голи, бо все-таки другий був автоголом) і вдала гра Тимошенка налаштовувала «інтернетників» на позитив. Однак своє слово Андрій Мельник, який всю гру буквально літав «на крилах». Схоже, що виклик у національну збірну таки «надає крила». Завдяки індивідуальним діям він скоротив відставання – 1:2. До перерви більше ніхто не забивав, але все ще було попереду.

У другому таймі господарі переломили якщо не хід гри, то принаймні її рахунок. «CLUST» двічі виходив вперед – 3:2 і 4:3, а Мельник закінчив матч з показником 2 гол+1 асист. А скільки разів під час він обіграв то одного, то двох опонентів нам навіть важко порахувати. 4:3 на табло загорілося на 36-й хвилині. Цей рахунок остаточно вибивав «скідочників» з чемпіонських перегонів. Хоча обом командам потрібна була перемога. Олег Шуст миттєво кинув в бій п’ятим польовим Щерицю. Всі знають наскільки добре цей компонент натренований у «SKIDK'и». Підопічні Директоренка й агресивно пресингували, щоб не дати замінити воротаря, і намагалися потримати м’яч, але гості все одно знаходили свої моменти. Однак, час на табло збігав. Розв’язка сталася у кінці. Нерв матчу підіймався і Мельник у підкаті завалив Ткаченка. До фінальної сирени залишалися лічені секунди – ось він останній шанс для «SKIDK'и». Гавриленко віддає на Щерицю, який перекатом одночасно поклав на паркет Максима Чеберяка і Тараса Королишина та уразив ворота – 4:4. Фантастичний гол і драматична кінцівка. Отже, битву бомбардирів і в очному, і в заочному протистоянні виграє саме голеадор «SKIDK’и». У Юрія Щериці цілих 19 м’ячів, а Андрій Мельник зупинився на показнику в 15.

Знайшли помилку, натисніть