Sun Cup: огляд матчів четвертого туру
Sun Cup: огляд матчів четвертого туру
30.05.2023


У Сонячному кубку відбулися матчі четвертого з п'яти турів відбіркового етапу. Про те, хто покращив свої шанси на потрапляння до Ліги Голд – читайте у нашому традиційному огляді.


«ПУМБ» – «AXXONSOFT» – 1:2
Підопічні Олега Репетія дійсно зуміли стати єдиною командою, яка здобула дві перемоги у двох стартових матчах Сонячного Кубка. Зробити це було непросто, адже «програмістам» протистояв лідер турнірної таблиця за підсумками трьох турів. Відзначимо, що саме «банкіри» зуміли відкрити рахунок у зустрічі завдяки голу Сергія Павленка. Втім, досить швидко Павло Кривизюк зробив показники на табло рівними. Після перерви Леонід Велічко відзначився досить швидким взяттям воріт. Однак, господарі наздогнати суперників не зуміли, опустившись на сьому сходинку. Натомість, гості йдуть п’ятими, але мають матч у запасі.


«Lawgris» – «Manzana» – 1:7
Гості запрягали перші два матчі й у третьому забили все, що не залетіло у попередніх. Володар Кубка України ще до завершення першого тайму відвантажив у ворота команди Віталія Нестерука аж шість м’ячів. Голи на свій рахунок записали брати Чеберяки, Андрій Потапов, який з чотирма результативними ударами очолив рейтинг бомбардирів, Олег Тарасюк, Андрій Голенков, а також автоголом відзначився Андрій Кадиров. За такого перебігу подій друга половина стала формальністю. Артем Астанін збільшив гандикап гостей, а Георгій Романчук відзначився голом престижу. Таким чином, «Manzana» здобула першу перемогу у чемпіонаті й піднялася на шосте місце. У свою чергу, «Lawgris» опустився на чотирнадцятий щабель турнірної таблиці.


«UKRCAPITAL TRADE» – МФК «ЮНІОН-КМЗ» – 8:1
Команда Олександра Пекния зуміла реабілітуватися за поразку у попередній зустрічі й розгромила свого суперника. За відсутності Вячеслава Зятєва, який оформив хет-трик у протистоянні з «Linevich Group», – чудовою результативністю відзначився Михайло Ляхович. Універсал «трейдерів» відзначився тричі впродовж першого тайму. Щоправда, перед перервою Пилип Ісмакаєв скоротив різницю у рахунку. Втім, друга половина стала для підопічних Миколи Лебедя справжнім жахом. Дмитро Новак, Віталій Кулик, двічі Віталій Мазійчук та Олександр Огурченко подарували господарям надпереконливу звитягу й четверте місце за підсумками ігрового тижня. Натомість, МФК «ЮНІОН-КМЗ» опустився на п’ятнадцятий рядок.


«Укргазбанк» – «GRASSER» – 1:5
Після поразки у матчі попереднього туру «ландшафтники» вдалися до ротації й це принесло результат. Павло Химяк вкотре довів, що йому все одно в якому турнірі забивати. Однак, про все по порядку. Саме Химяк швидким голом відкрив рахунок у зустрічі. Однак, Іван Мелещенко скоротив різницю у рахунку. Перед перервою Химяк оформив дубль й знову подарував перевагу підопічним Олександра Пекния. Різниця у рахунку довго залишалася мінімальною, але на останніх хвилинах гості дотиснули свого суперника, відзначившись тричі. Вже згаданий Химяк у підсумку оформив хет-трик, а ще по голу на свій рахунок записали Олександр Пекний та Віктор Марченко. Тож, «GRASSER» після другої перемоги у сезоні зумів піднятися на другу сходинку. Натомість, друга поразка поспіль змістила «банкірів» на дванадцяту позицію.


«Linevich Group» – «МХП» – 0:1
«Аграріям» вдалося стати єдиною командою, яка за підсумками трьох зіграних матчів не зазнала жодної поразки й очолити турнірну таблицю. Працювати для цього гості почали з першої хвилини. Олександр Семенов завдяки швидкому голу вивів свою команду вперед. Перед перервою «МХП» мав змогу збільшити перевагу, але вже згаданий Семенов не зумів реалізувати дабл-пенальті. У другій половині підопічні Андрія Назарова прагнули наздогнати суперника й здобути бодай перший бал у сезоні, але рахунок залишився незмінним. Тож, ірпінці залишилися єдиною командою, яка ще не набирала очок й посідають шістнадцяте місце.


«WINETIME» – «CRO United» – +:-
Через низку травм «об’єднані» не зуміли зібрати склад для участі у матчі. Тож, підопічні Дмитра Шульги без боротьби заробили до свого активу три очки. Після чотирьох турів «WINETIME» перебуває на третій сходинці, а «CRO United» опинився десятим.


«Юрінновація» – «Банк Кредит Дніпро» – 4:0
Подібні результати трапилися для команд вперше у сезоні. «Юристи» здобули дебютну перемогу, а «банкіри» пішли з майданчика без набраних очок.  Господарі у кожному з таймі доклали рівну кількість зусиль для яскравої звитяги. До перерви дублем зумів відзначитися Євген Мельников. Натомість, у другій половині Олександр Грищенко та Віталій Мамчур довели рахунок до більш переконливого. У свою чергу, на 34-ій хвилині було вилучено з поля Дмитра Джарти, що стане вагомою втратою для гостей у наступній зустрічі. Тож, «Юрінновація» після двох проведених матчів піднялася на тринадцяте місце, а «Банк Кредит Дніпро» опустився на восьму позицію.

Знайшли помилку, натисніть