Перша ліга Parimatch. Огляд ігрового вікенду другого етапу
Перша ліга Parimatch. Огляд ігрового вікенду другого етапу
06.04.2021

Анреал Mobby – WTeam 2:2

Господарів у цьому матчі влаштовувала нічия або перемога для того, щоб достроково стати переможцями Першої ліги. Їм протистояв їхній єдиний конкурент у гонитві за «золотом» –  «WTeam». Гра показала, що клас суперників дещо відрізняється. До того ж гості грішили великим відсотком браку у передачах. З іншого боку «нереальні» явно не збиралися зі шкіри пнутися і не були налаштовані перемогти за будь-яку ціну. Навіть завжди активний Руслан Дека не особливо себе проявляв. На противагу їм підопічні Дмитра Шульги вийшли максимально «зарядженими» на перемогу і проглядалося непереборне бажання зберегти «золоту інтригу» до кінця. У першому таймі моменти створювали обидві команди, а на перерву вони пішли за нічийного рахунку 1:1.

У другому таймі гості кинули всі сили в атаку і мали багато хороших нагод для взяття воріт, але їм постійно чогось бракувало. Як це часто буває у таких випадках, м’яч влетів у протилежні ворота. Ярослав Клименко дуже невдало зупинив простріл Олексія Лісового та аж так, що поліуретанова куля влетіла у власні ворота. До фінальної сирени залишалося трохи більше  3 хвилин, тож Дмитро Шульга одразу кинув у бій Олексія Миронця у воротарській футболці. За 41 секунду до кінця «гастромаркетівці» таки зуміли заштовхати м’яч у ворота лідера чемпіонату – 2:2. За час, що залишився, вони навіть зуміли завдати ще двох ударів, але небезпеки ті не несли. За рахунок величезного бажання гості таки вирвали нічию, а за інших обставин могли б навіть розраховувати і на бажану перемогу. «Нереальні» досягнули потрібного результату, тому особливо й не засмучувалися тому, що втретє в сезоні не змогли перемогти. Команда Максима Онуфрієнка стала достроковим переможцем Першої ліги чемпіонату Києва!

Юрінновація – АФК Гренадер 2:4

Здавалося, що козирі для перемоги в цьому матчі були у «юристів»: гостям довелося грати без воротаря, а Олександр Паньковецький відкрив рахунок голам у зустрічі. Хоча, ще до голу для господарів звучали тривожні дзвіночки, бо гості активно і агресивно йшли в пресинг і позначили, що настроєні на максимальний результат. Радість підопічних Віталія Мамчура була недовгою, бо Максим Більце швидко зрівняв рахунок. Здавалося б, що лідер Ліги В мав би тиснути на болюче місце суперника, але команди вирішили відкласти все на другий тайм.

У другій половині гри «юристи» продемонстрували найоригінальніший розіграш штрафного у сезоні: поки Віталій Мамчур відволікав увагу суперників своїм перекидом, Іван Савинок завдав разючого удару по воротах – 2:1. Проте й цього разу гості не «розклеїлися», а навпаки зробили рішучий крок на шляху до перемоги. Спочатку вони заробили право на пенальті, який реалізував, звісно ж, В’ячеслав Чуб. Це його 18-й гол і дуже серйозна заявка на підсумкове лідерство у бомбардирських перегонах. «Гренадер» не збавляв, а навпаки додавав обертів і Артем Більце вперше вивів свою команду вперед у цій грі – 2:3. Ще залишалося 3 хвилини ігрового часу, але Віталій Мамчур вирішив замінити воротаря тільки за 1,5 хвилини до завершення матчу. Втім, у цей проміжок господарі пропустили ще один м’яч від Артема Більце, який поставив фінальну крапку у цій грі. «Гренадер» першим завершив сезон у Першій лізі, забезпечивши собі бронзові медалі у Лізі В. Є, звісно, і маленька надія на «срібло», але в теорії. А команда Віталія Мамчура суттєво погіршила свої шанси на «золото» у Лізі В.

Balteco-КНУ – FC PHENIX 1:4

Господарі знову з великими труднощами назбирали 6 чоловік у заявку. Втім, це не завадило їм принаймні за грою реабілітуватися за останні крупні поразки. Проте і у гостей були свої проблеми. У них був відсутній головний тренер Максим Войток, а в потрібний момент навіть не знайшлося тренерського планшету. Вже на 6-й хвилині Микола Комар нарешті перервав безгольову серію «PHENIX’у», що зупинилася на позначці в 78 хвилин. Гості володіли ініціативою і створювали моменти, але їхня перевага не була аж такою вагомою.

У другому таймі вже «об’єднавці» всерйоз взялися за справу і постійно тримали напругу біля воріт «бордово-чорних», що врешті і вилилося у гол Владислава Клокуна – 1:1. Гості зрозуміли, що над ними нависла серйозна загроза втрати очок і повернули ініціативу в свої ноги. Та й, відверто кажучи, команда Юрія Гомеля під кінець зустрічі прогнозовано почала фізично «здавати». В останні декілька хвилин гості зуміли відзначитися тричі і здобути свою другу перемогу у сезоні. Господарям забракло трохи сил або ж довжини лави запасних, щоб втримати хоча б нічию. До речі, «PHENIX» за цей матч забив половину від усіх своїх забитих м’ячів за попередні 11 ігор.

АФК Primе – AVATAS 3:1

У гостей на перших хвилинах ушкодження отримав один із лідерів команди Ростислав Макієнко. Він на майданчику більше не з’являвся і це суттєво вдарило по грі колективу. На паркеті точилася практично рівна боротьба, але трохи гостріше атакували господарі. Вони підряд створили дві нагоди, але Клевець пробив у стійку, а Шмирко підтвердив свій статус найкращого бомбардира команди і відкрив рахунок у зустрічі – 1:0. З цим команди і пішли на перерву.

Перед стартом другого тайму у гостей відбулася заміна воротаря і у гру вступив Владислав Самійленко. Ще не встигнувши як слід увійти у гру, він заробив необов’язковий пенальті і Владислав Шмирко оформив дубль – 2:0. «Праймівці» стали більше грати по рахунку, а основна загроза від «віконників» йшла після «стандартних» положень. Кіпер господарів Максим Каплунов ловив усе, що летіло в площину його воріт, а ще й встигав керувати діями своїх захисників. Розуміючи, що треба вдаватися до наступних кроків, Віталій Мельник замінив воротаря на польового гравця ледь не за 8 хвилин до кінця матчу. Проте і за цих обставин гості виглядали якось «беззубо», а осмислених дій їм бракувало. Завершилося все тим, що наприкінці гри команди обмінялися забитими м’ячами. «Primе» здобув спокійну і дуже важливу перемогу у світлі боротьби за срібні нагороди. А підопічні Віталія Мельника практично попрощалися з надіями навіть на «бронзу».

Triolan – WTeam 1:6    

Господарі ще не встигли зрозуміти що й до чого, як «WTeam» забив два швидких м’ячі. Вони одразу загасили можливу активність суперника і ввели його в стан стартового нокдауну. Особливо показовим став третій м’яч «гастромаркетівців», коли Ігор Бойко вдало скористався неузгодженими діями воротаря і польових гравців після заміни. Промінь надії господарям подарував гол Назара Казмірука. «Телекомунікаційники» почали огризатися, особливо впродовж матчу старався Андрій Устименко, але було відчуття, що «WTeam» має запас, щоб додати. Підопічні як Сергія Мельника, так і Дмитра Шульги, більше не зуміли реалізувати свої нагоди у першому таймі. На перерву команди пішли за рахунку 1:3, що обіцяло цікаву боротьбу у другій половині зустрічі.

Однак по перерві гості на класі почали доводити матч до перемоги і це у них вдало виходило. Більш ніж за 5 хвилин до кінця «Triolan» почав підключати воротаря у ролі 5-го польового гравця, щоб врятувати цю гру. Проте закінчилося це шостим голом у їхні ворота. За підсумками цього протистояння «Triolan» закінчив свою боротьбу за медалі в Лізі А, а «WTeam» сильно підвищив свої шанси на підсумкове друге місце.   

Знайшли помилку, натисніть