Перша ліга Parimatch. Огляд 4 туру другого етапу
Перша ліга Parimatch. Огляд 4 туру другого етапу
13.04.2021

Юрінновація – MacPaw 4:0

Ключовий матч у боротьбі за перше місце в Лізі В. Майже всі козирі були в рукаві «MacPaw», бо підопічні Дмитра Шувалова окрім цієї гри мали ще два матчі із двома останніми командами у запасі. Так що «айтівцям» достатньо було зіграти внічию і шлях до золота на 99% був би відкритий.  «Юрінновації» ж треба було обов’язково перемагати «MacPaw» і бажано десь з рахунком 4:0, а то й більше, бо саме такі цифри були на користь «айтівців» в очній зустрічі на першому етапі. А ще треба було сподіватися на суперників «айтівців». Можливо, важливість результату тиснула на обидві команди, але перший тайм вони провели дуже мляво і обережно. «MacPaw» виглядав вкрай важко і нам здається, що основною причиною цього все-таки стала тритижнева пауза в матчах і тренуваннях через коронавірус. В першому таймі було обмаль небезпеки, а ось у другій половині гри «юристи» активізувалися. Перший гол вийшов дещо курйозним. Тамара вкинув м’яч на чужу половину, де його не змогли приборкати троє гравців «чорних» (!!!) і в цій метушні зумів розібратися самотній Денис Зінченко – 1:0. Гості спробували зрівняти рахунок, але виходило це у них без особливого успіху і за 6 хвилин до кінця зустрічі вони перейшли на гру з п’ятим польовим. Вийшло зовсім невдало, бо «юристи» зуміли тричі відзначитися, коли у воротах «MacPaw» грав польовий гравець. 4:0 – важлива перемога, що дозволила «Юрінновації» завоювати золоті нагороди Ліги В. Щоправда для цього команді Віталія Мамчура треба було дочекатися наступних результатів «MacPaw».

FC PHENIX – MacPaw 3:2     

Другий шанс для «MacPaw» спробувати зачепитися за перше місце у Лізі В. «Айтівцям» довелося проводити цю гру одразу після попередньої зустрічі з «Юрінновацією». Так що для цього протистояння актуально й те, що було сказано до цього: наслідки корона вірусу, відсутність ігрової практики. Це все доповнилося втомою після першого матчу і ще більшим психологічним тиском через результат. FC «PHENIX» вже нічого не було потрібно, але відчувалося бажання господарів підфарбувати невдалий сезон позитивним результатом в останньому матчі. Господарі активно почали матч і дзвоник за воротами гостей дзвонив усе гучніше – то захисник підстрахує воротаря на «стрічці», то стійка виручить. Врешті-решт Євген Мельников довершив те, до чого все і йшло – відкрив рахунок у зустрічі. «Зелені» намагалися якось вирівняти хід гри, але наприкінці тайму пропустили ще двічі – 3:0.Не дуже приємні цифри коли ти йдеш відпочивати в роздягальню. У перерві підопічні Дмитра Шувалова відчули, як «золото» витікає крізь їхні пальці наче пісок, і значно активізувалися. Правда, і «феніксівці» готові були боляче вкусити у своїх контрвипадах. На допомогу «зеленим» прийшли стандартні положенням і два м’ячі вдалося відіграти після розіграшів аутів. Часу для порятунку ще було вдосталь, але «бордово-чорні» не збиралися повністю розтринькувати здобуту у першому таймі перевагу. Час спливав, але Дмитро Шувалов так і не наважився зняти з гри воротаря, мабуть, пам’ятаючи про невдалий досвід у попередньому матчі. Так поступово час і закінчився, а з ним і зникли шанси «айтівців» на медалі найвищої проби.

Triolan – Анреал Mobby 1:4

Начебто у обох команд не було особливої мотивації, але гра вийшла досить нервовою і цікавою. Господарі насправді вирішили гучно грюкнути дверима і небезпечно «огризалися». «Анреал Mobby» мав певну перевагу, але було відчуття, що грає із запасом і не вмикався на 100%, бо виглядав не так яскраво, як до того. Наприкінці першого тайму Євген Пустовалов використав передачу Олексія Лісового  і з метра переправив поліуретанову кулю у ворота. Отже, на перерву команди пішли за мінімальної переваги дострокового переможця Першої ліги. Все найцікавіше суперники приберегли на другий тайм. Підопічні Сергія Мельника після перерви кинулися на штурм чужих воріт і зрівняли рахунок з пенальті. «Triolan» отримав ще більше натхнення і продовжив активно грати попереду, але після неоднозначного зіткнення у центрі майданчика пропустив вдруге – 1:2. Цікаві гойдалки після цього продовжилися, але і в цій гостроатакувальній грі переможцем вийшли гості – Даніловський забив третій м’яч.  Майже за три хвилини до фінальної сирени господарі почали грати у штучній більшості, але практично перед самою сиреною пропустили четвертий м’яч. «Анреалівець» Руслан Дьока цього разу був менш помітним, ніж зазвичай, але все одно заслужено отримав нагороду найкращому гравцеві чемпіонату. «Анреал Mobby» залишився непереможеним у чемпіонаті, а попереду на команду чекають баталії у Кубку Києва. «Triolan’у» ж можемо подякувати за те, що доклали всі сили і подарували нам на завершення відмінне видовище.

WTeam – АФК Primе 1:2

Центральний матч туру, який повністю виправдав свій статус. Нагадаємо, що «Prim’у» обов’язково треба було перемагати, щоб здобути срібні нагороди Ліги А. «WTeam» могла влаштувати і нічия у випадку вдалого результату в останньому матчі з «AVATAS’ом». Вийшла по-справжньому бойова гра, причому в прямому сенсі цього слова. Було чимало боротьби і стиків. «WTeam» обійшовся розбитою губою, а «Primе» розбитим носом. Що й казати, якщо в першому таймі було по 4 порушення на команду, а в другому 5 у «Prim’у» і 4 у «WTeam». Трохи більше нагод створювали гості, але й господарі неодноразово перевіряли реакцію Максима Каплунова, який в черговому матчі довів, що не даремно виграв нагороду найкращого воротаря чемпіонату. Гостям вдалося відкрити рахунок в кінці першого тайму після вдалого рикошету від захисника. Цифри на табло доволі швидко стали рівними, бо на початку другого тайму Юрій Морг ушка зумів прямим ударом зі штрафного перехитрувати і польових гравців, і воротаря «Prim’у» – 1:1. Гості наче відчували, що на «AVATAS» покладатися не варто і кинули всі сили в атаку. Час спливав, а рахунок не змінювався, але за наполегливість вони таки були винагороджені забитим м’ячем за 0,4 секунди до фінальної сирени (!!!). Правда цьому передувало неоднозначне зіткнення поряд зі штрафним майданчиком «гастромаркетівців».  Хай там що, а  «Primе» забронював за собою срібні нагороди в дебютному для себе сезоні у чемпіонаті Києва. А ось підопічним Дмитра Шульги доведеться відстояти своє право на нагороди бронзового розливу у останньому матчі сезону з «AVATAS’ом».

MacPaw – Balteco-КНУ 8:1

Команда Юрія Гомеля не порушила свою традицію малочисельності і потрапила під гарячу руку, вірніше ногу «MacPaw», що шукав можливість для реабілітації за дві поразки днем раніше. «Balteco-КНУ» мав в запасі лише одного польового гравця і традиційно намагався якомога довше протриматися, але пропусти вже на 5-й хвилині. Далі голи посипалися як з рогу достатку. Серія ударів по воротах гостей не припинялася ані на мить і здавалося, що суперник зможе забити десять м’ячів, але у підсумку зупинився на позначці у вісім. «Балтеківці» навіть зуміли відзначитися голом престижу, причому в другій грі поспіль це зробив Владислав Клокун. «Balteco–КНУ» так і не зумів здобути жодного очка в цьому сезоні, але, що цікаво, лише в двох матчах не зумів розпечатати ворота суперника. «MacPaw» же цією перемогою трохи підсолодив післясмак сезону і вдовольнився срібними нагородами Ліги В.

Знайшли помилку, натисніть