Вища ліга Parimatch чемпіонату Києва. Огляд 12 туру
Вища ліга Parimatch чемпіонату Києва. Огляд 12 туру
15.02.2021

12-й тур Вищої ліги Києва порадував 5-ма захоплюючими матчами і причому в кожній грі була інтрига. Більше того, без сенсацій не обійшлось, а також відзначимо, що знову змінився лідер чемпіонату.

Розпочнемо з матчу «Inter» – «2TDK». Підопічні Віталія Нестерука вважались фаворитами, щоправда тривалий час не могли підтвердити свій статус. Оскільки обидві команди грали максимально обережно, в першу чергу думаючи про захист. У складі «2TDK» відзначимо Мітленка, адже Костянтин самотужки створював моменти біля воріт суперника, щоправда зовсім трошки не вистачало удачі, щоб відзначитись результативним ударом. З іншої сторони команда «Inter» ближче до середини першої половини зустрічі отримала територіальну перевагу, а наприкінці тайму шокувала своїх опонентів двома результативними ударами. На 17-й хвилині розіграш кутового трансформувався у гол Євгена Яблонькa, а вже за декілька миттєвостей «Яблуко» (прізвисько Євгена в команді) оформив результативний удар з-за меж штрафного майданчика, встановивши остаточний рахунок першої половини гри – 2:0. Після відпочинку команда «2TDK» взяла м`яч під контроль, розігруючи затяжні комбінації. Правда, підопічні Мельника-Драбика ніяк не могли втілити територіальну перевагу в результативний удар. Натомість команда «Inter» відмінно відзахищалась, а вже в середині другої половини гри Сандецький та Аксьонов підловили суперника на помилках і вбили всю інтригу – 4:0. За такого розвитку подій команда «2TDK» пішла ва-банк і стала награвати 5-го польового на постійній основі, але максимум що вдалось, так це оформити гол престижу від Дмитра Бровка – 4:1. Підопічні Віталія Нестерука відмінно оборонялись проти п`ятого, а також ще двічі оформили голи  у порожні ворота наприкінці зустрічі – 6:1. Таким чином  команда «Inter» здобуває розгромну перемогу в центральному матчі туру, а підопічні Мельника-Драбика програють другу гру поспіль.

Відносно матчу «Skidka» – «Grifon», то дебют гри був за підопічними Дмитра Шувалова. На початку зустрічі «Грифони» створили два вбивчі моменти, щоправда Бутко не реалізував «чистий» вихід віч-на-віч, а Шайдюк також змарнував свою нагоду. За своє марнотратство підопічні Шувалова поплатись дуже швидко, оскільки вже на 4-й хвилині Олег Миронов відзначився результативним ударом і оформив свій перший гол в новому році – 1:0. Підопічні Олега Шуста повели в рахунку та взяли гру під контроль. Більше того, Євген Саківський встиг відзначитись ударом в стійку і організувати декілька вбивчих моментів для партнерів, щоправда Андрій Неруш відвів загрозу від своїх володінь. З іншого боку у «Грифонів» в атаці відзначимо Войтенка, але жоден з ударів Дмитра у першій половині зустрічі не став результативним. А вже на 17-й хвилині чергова атака підопічних Олега Шуста завершилась голом Назарова і результативний удар Андрія залишився останнім в першій половині зустрічі – 2:0. В другій половині матчу «Грифони» заробили швидкий і непотрібний пенальті, а Миронов майстерно реалізував вирок арбітра – 3:0. Щоправда, вже на 23-й хвилині Войтенко відзначився голом з гострого кута, а Максим Дядюнець серйозно помилився, пропустивши прикрий м’яч – 3:1. Можна сказати, що «Грифони» не здавались і бились до останнього, щоправда гол Віктора Цоя перекреслив всі сподівання на позитивний результат – 4:1. Підопічні Дмитра Шувалова за такого розвитку подій вимушені були награвати 5-го польового, але замість камбеку в середині другого тайму отримали ще один гол  у свої ворота – 5:1. Проте, вже на 33-й хвилині Ширай подарував надію на порятунок, скоротивши відставання в рахунку – 5:2. Правда, на більше сил і можливостей не вистачило, адже команда «Skidka» впевнено довела гру до переможного кінця, а Щериця ще встиг записати гол собі в актив наприкінці зустрічі – 6:2. Вітаємо підопічних Олега Шуста з трьома балами, а Миронова з дублем!

Стосовно поєдинку «Griffin» – «ХІТ-2», то тут відбулась справжня драма. Підопічні Євгена Варениці буквально зі стартовим свистком пішли в атаку великими силами та мали колосальну територіальну перевагу, але ніяк не могли відзначитись. Юний Іван Ткаченко на останньому рубежі діяв безпомилково та неодноразово виручав свою команду. Воротар «ХІТа» був найпомітнішим гравцем першої половини матчу. Стосовно атакуючих дій підопічних Листопада, то дублери «ХІТа» за 20 хвилин ігрового часу лише декілька разів потурбували Юрія Балашева, але ці напівмоменти важко віднести до гольових. Натомість команда «Griffin» змарнувала море нагод, а Ткаченко провів дуже солідний перший тайм і зумів зберегти свої ворота на замку у матчі з лідером чемпіонату – 0:0. Зазначимо, що голкіпера «ХІТа» один із наймолодших  в команді і вже у 16 років грає на такому солідному рівні. Друга половина зустрічі розпочалась з двох космічних сейвів від Ткаченка, але врешті-решт підопічні Варениці досягли бажаного та змогли оформити два голи зусиллями Коллінса та Смоловика – 2:0. За такого розвитку подій команда «Griffin» заспокоїлась та дала шанс супернику проявити себе в атаці. Більше того, підопічні  Листопада скористались таким подарунком і вже в середині другої половини зустрічі скоротили відставання зусиллями Чепорнюка – 2:1. Правда, вже на 33-й хвилині Дрозд знову зробив перевагу своєї команди доволі комфортною – 3:1. За такого розвитку подій дублери «ХІТа» вирішили грати з 5-м польовим при атаках, а гравці команди «Griffin» чомусь виявились не готові до такого розвитку подій. Підопічні Варениці проти 5-го відіграли не кращим чином, тому не дивно, що наприкінці матчу отримали по голу від Федоренка та Корольчука – 3:3. Нічия не влаштовувала команду «Griffin» і у підопічних Варениці було близько хвилини, щоб вирвати перемогу, але з цією задачею впоратись не вдалось. У підсумку бойова нічия 3:3, а героєм матчу став Іван Ткаченко, адже впевнена гра голкіпера стала запорукою успіху, тому Олександр Сухов вже може починати хвилюватись за місце в основній обоймі першої команди «ХІТа», адже підростає майбутній талант!

Якщо говорити про матч «Альтернатива» – «Сервіт», то тут також все було максимально цікаво. Підопічні Олега Шайтанова з перших хвилин зустрічі спробували нав’язати свою гру, але жодну зі своїх атак не могли довести до результативного удару. Оскільки команда «Альтернатива» максимально надійно грала в обороні,  а також відповідала гострими випадами. Очевидно, що підопічні Миколи Костенка дуже добре вивчили суперника і були налаштовані на справжній бій. Натомість у «Сервіту» був відсутній Макеєв з Атаманенко, тому без своїх лідерів «біло-синім» було непросто в атакуючому плані. Можна сказати, що перший тайм пройшов за переваги «Сервіту» в ігровому плані, а «Альтернатива» блискуче грала другим номером, проводячи разючі контратаки, щоправда на перерву команди пішли з результатом 0:0. В другій половині зустрічі підопічні Миколи Костенка забили швидкий гол завдяки індивідуальній майстерності Гавенка і вийшли вперед – 1:0. Пропущений м’яч змусив команду «Сервіт» ще активніше грати в атаці, щоправда Денис Сабатюк не втомлювався рятувати «Альтернативу» від вірного голу, а в середині другої половини зустрічі Кошовий покарав суперника за море змарнованих нагод – 2:0. За такого рахунку підопічні Миколи Костенка почали грати на збереження результату і все вдавалось доволі непогано, але на 33-й хвилині Демиденко скоротив відставання, а вже на 35-й Олег Сіренко підвів свою команду, отримавши другу жовту картку. Чисельну більшість «Сервіт» дуже легко втілив в гол від Євгена Савчука – 2:2. «Альтернатива» розгубила свою перевагу, але розіграш кутового наприкінці зустрічі втілився в шалений гол з льоту від Масальова – 3:2. Можна сказати, що підопічні Миколи Костенка були в хвилині від гучної сенсації. Проте, на останній хвилині зустрічі досвід «Сервіту» зробив свою справу.  Спочатку маестро Романовський поцілив у дев’ятку, а за 20 секунд до фінальної сирени Демиденко забив переможний гол – 3:4. «Альтернатива» не заслуговувала на поразку, але пропущенні м’ячі наприкінці матчу і вилучення Олега  Сіренка коштували дуже дорого команді Валерія Чєрнєва. Вітаємо «Сервіт» з важливою вольовою перемогою і ця звитяга дозволила їм очолити турнірну таблицю!

На останок відзначимо протистояння «Софія-Phiten» – «Budmonster». У першій половині зустрічі команди створили достатньо гольових моментів, але при цьому продемонстрували нульовий відсоток реалізації. Підопічні В’ячеслава Листопада діяли дуже впевнено та розкуто, тому роботи у Дениса Анікєєва вистачало. Голкіпер «Будівельників» зумів зіграти на нуль і встиг відзначитись кількома дуже ефектними сейвами. Відносно атакуючих дій підопічних Павла Химяка, то свої шанси мали Потапов та Кібиш, але перший тайм завершився з результатом 0:0. В другій половині зустрічі команди продовжували грати на зустрічних курсах, а перший гол довелось чекати близько півтайму. На 27-й хвилині Микола Кібиш втілив свої старання в результативний удар – 0:1. «Будівельники» досягли бажаного, щоправда примножити успіх не вдалось. З іншого боку команда «Софія-Phiten» стала діяти ще більш розкуто, а також підключала Міхєєва в ролі 5-го до своїх атак. Результат не змусив себе довго чекати і вже на 35-й хвилині Баранов звів гру до нічиєї – 1:1. Підопічні Листопада змогли відігратись, але вже в своїй наступній атаці «Будівельники» повели в рахунку завдяки відмінному удару низом від Максима Хижняка – 1:2. За такого розвитку подій команда «Софія-Phiten» почала награвати 5-го на постійній основі, але «Будівельники» змогли зберегти переможний результат. Вітаємо «Budmonster» з непростими трьома балами!

Олександр Лаврик, пресслужба ФФзК

Знайшли помилку, натисніть