Вища ліга Parimatch. Анонс центрального матчу 7 туру. BudmonsteR - GRIFFIN
Вища ліга Parimatch. Анонс центрального матчу 7 туру. BudmonsteR - GRIFFIN
10.12.2020

Чемпіонат поступово підходить до екватору, але досі є група з цілих шести команд, що претендують на чемпіонство, причому щільність в очковому розрізі дуже висока. Саме в межах цієї, так званої «чемпіонської групи» і відбудеться цей матч.

«GRIFFIN» у міжсезоння зробив тотальне перезавантаження змінивши склад відсотків на 70. Команду залишили: Ігор Бич, Костянтин Макеєв (обидва - СЕРВІТ), Євгеній Шайдюк (GRIFON), Дмитро Войтенко (BudmonsteR), Микита Тменов (SkyUP), Віктор Пантелейчук (Агромат), В’ячеслав Реуцький (відзаявили), Юрій Гринчук і Віктор Арановський. Натомість прийшла четвірка зі стану срібного призера Першої ліги України «Володимира» - Микита Тищенко, Євгеній Заєць, Олексій Моторний, Коллінс Йапарама, дует з Екстра-лігового «Епіцентру К Авангард» - Дмитро Дрозд і Олексій Бондаренко, а також Сергій Чеберяк (Interfavbet). Як бачимо, з тих, хто захищав кольори команди минулого сезону залишилися тільки Євген Смоловик, Олександр Магда, Андрій Торшин і воротарська бригада (Юрій Балашев, Максим Максименко). Як показав час, ця масштабна перебудова пішла команді на користь.

У заявці «клінінговиків» лише 12 гравців, причому декому з них доводиться здалеку добиратися на матчі, але поки що це не заважає підопічним Євгена Варениці бути як не на вершині турнірної таблиці, то хоча б біля неї.

«BudmonsteR» же навпаки провів точкові трансфери. Залишили команду (або ж просто відзавилися на чемпіонат): Максим Лавриненко, Олег Репетій, Ільдар Макаєв (усі – відзаявлені), Павло Корнійчук (користуючись нагодою бажаємо Павлу якомога швидше одужати), Іван Глуцький (СЕРВІТ), Денис Крошан (ІНТЕР), Костянтн Іванкевич та Кирило Школьніков. На їхне місце прийшли: Микола Кодацький, Микола Кібиш (обидва - Альтернатива), Руслан Савенко (2ТК), Дмитро Войтенко (GRIFFIN), Олександр Клименко і Максим Хижняк. Як бачимо, слабкіше команда точно не стала.

Довга лава запасних дозволила підопічним Ільдара Макаєва заявитися в Суперлігу Parimatch КФЛ і навіть в Кубок України. На всеукраїнському рівні чемпіон Києва гідно несе знамено столичного футзалу. Спочатку «будівельники» здолали опір роменського «Рятувальника», а після цього пройшли дніпровський «Human», що навіть відмовився їхати на матч-відповідь. Отже, «монстри» зуміли повністю себе присвятити підготовці до цього надважливого матчу та ще й отримали вилю позитиву від того, що пройшли в 1/8 фіналу Кубка України.

Обидві команди підходять до цього протистояння у схожій ситуації. «GRIFFIN» виграв два останні матчі з розгромними рахунками, але йому протистояли аутсайдери, а от перед тим якраз в подібному лобовому протистоянні «клінінговики» зазнали поразки від «2TDK». Підопічні Євгена Варениці ще й пропускають в 5 останніх матчах. «BudmonsteR» аналогічно виграв 2 останні матчі проти аутсайдерів, і теж програв до того в лобовому матчі «ІНТЕРу». «Будівельники», як і «клінінговики» забивали в усіх матчах, але також завжди і пропускали, причому не менше двох голів. У «GRIFFIN’а» зараз найкраща атака чемпіонату (32 голи, 4,6 голи за матч) і найкраща різниця м’ячів (+20).

«BudmonsteR» зараз посідає лише 6 місце, але зіграв менше за всіх (лише 4 матчі) і за втраченими очками є лідером (3 матчі в запасі), як і «2TDK». Втрачені очки є поняттям уявними і спочатку їх треба заробити. Тому на цей момент положення «будівельників» є напруженим: ніби ти й маєш квиток до першого місця, але туди ще треба доїхати. От у матчі з прямим конкурентом і доведеться втрачені очки перетворювати на реальні. У «GRIFFIN’а» все прозаїчніше – друге місце з відставанням від лідера в 1 очко. Проте щільність у таблиці така, що будь-яка осічка може відкинути «червоно-білих» далеко. Так що перемога потрібна обом колективам як повітря.

До очного матчу колективи мають підійти в бойових складах, хіба що під питанням участь у матчі основного воротаря команди «BudmonsteR» Сергія Тимошенка.

Історія протистоянь команд нараховує 2 матчі в минулому чемпіонаті. І тут мінімальну перевагу має «BudmonsteR» (3:2, 7:7). Особливо епічним видався другий матч, коли підопічні Ільдара Макаєва вели 6:1, але у підсумку все завершилося нічиєю 7:7. Найкращими бомбардирами цих протистоянь з боку «клінінговиків» є Олександр Магда, Костянтин Макеєв і Дмитро Войтено (тепер може відзначитись у воротах своєї колишньої команди) – по 2 м’ячі, а у «будівельників» по 3 голи мають у своєму доробку Павло Корнійчук (і ще одне побажання здоров’я Павлові) і Павло Химяк.

Судячи з усього наведеного вище матч точно не повинен нікого розчарувати, причому очікуємо на велику кількість голів. Так що виділіть час для його перегляду і ви не пошкодуєте!

Пресслужба ФФзК

Знайшли помилку, натисніть