Вища ліга Parimatch чемпонату Києва. Огляд 5 туру
Вища ліга Parimatch чемпонату Києва. Огляд 5 туру
02.11.2020
Черговий тур Вищої ліги виявився неповним, але при цьому дуже результативним, драматичним та цікавим. В трьох матчах було оформлено 25 результативних ударів і без червоних карток не обійшлось. Проте, варто віддати належне всім командам, котрі віддали всі сили на паркеті, щоб здобути позитивний результат.
 

Першим матчем 5-го туру було протистояння «Skidka»-«ХІТ-2». Підопічні Шуста зі старту поєдинку шокували своїх опонентів, адже вже на 3-й хвилині мали перевагу в два голи, завдяки нестримному Юрію Щериці - 2:0. В свою чергу дублери «ХІТа» не могли провести бодай атаку у відповідь і зосереджені були виключно на обороні. За такого розвитку подій команда «Skidka» дуже легко потроїла свою перевагу, а Миронов з метру відправив м’яч точно за призначенням - 3:0. Переконливий результат  розслабив підопічних Олега Шуста, тому вже на 11-й хвилині Корнійчук подарував надію на інтригу - 3:1. Більше того, гра вирівнялась і команди почали діяти на зустрічних курсах, а останнє слово було за підопічними Листопада, оскільки Макаренко поставив крапку в першій половині гри та дав надію на інтригу після перерви - 3:2. В другій половині зустрічі дублери «ХІТа» шокували своїх опонентів швидким голом Корольчука і матч розпочався «з чистого аркуша» - 3:3. Проте, підопічні Олега Шуста за нічийного рахунку знову увімкнулись, а Гаривленко почав демонструвати шалену техніку та створювати відмінні моменти для партнерів по команді. Результат не змусив себе довго чекати і вже в середині тайму Мар’євич та Галицький сказали своє слово в завершальній стадії - 5:3. Більше того,   в матчі стало чимало емоцій та непотрібних фолів, тому команда «Skidka» заробила право на 10-ти метрові, котрі не змогла реалізувати. Окремо відзначимо, що наприкінці матчу команди встигли обмінятись результативними ударами і награванням 5-го (з виходом Владислава Лисенка), що дало результат «ХІТу», тому фінальний свисток арбітра зафіксував результат 6:4. Таким чином вітаємо команду «Skidka» з важливою перемогою, а підопічним Листопада дякуємо за те, що не здались після трьох пропущених м’ячів і не дивлячись на поразку змогли проявити характер.



В другому поєдинку за розкладом зіграли команди «2TDK» та «Grifon». Ще нещодавно такий матч був в рамках кубку Києва, а зараз повторився в рамках чемпіонату, щоправда з результатом вийшла зовсім інша історія. Перший тайм пройшов на зустрічних курсах і у обох команд було чимало гольових можливостей, але Байдак та Поліщук діяли просто бездоганно. У воротарів обох команд було багато шансів, щоб себе проявити і стражі воріт зі своїм завданням впорались бездоганно. Проте, наприкінці тайму Ігор Байдак не зумів врятувати «Грифонів» після прострільної передачі з флангу та вдалого підключення Мітленка до атаки своєї команди і по суті Костянтин став героєм першого тайму - 1:0. Після відпочинку ситуація для «Грифонів» стала критичною, оскільки Байдак отримав червону картку і залишив свою команду в меншості. В форматі 5х4 підопічні Мельника-Драбика дуже швидко втілили свою перевагу в гол, а Пекний оформив класний гол - 2:0. На цьому неприємності не завершились і за декілька хвилин Євген Саківський відзначив своє повернення результативним ударом - 3:0. Це була вагома заявка на перемогу, а «Грифони» пали духом і зневірились в тому, що можуть виправити ситуацію. Як наслідок, на 28-й хвилині Кульгук довів справу до розгрому - 4:0. За такого розвитку подій Дмитро Шувалов дав пограти гравцям,  котрі мають мало ігрової практики, але це не допомогло забити хоча б гол престижу. Представники «2TDK» впевнено довели матч до переможного кінця і також дозволили дебютувати Загрібінському та Новаку, котрі особливо нічим не запам’ятались. Вітаємо підопічних Мельника-Драбика з класною перемогою, а «Грифонів» бажаємо успіхів в наступних турах, оскільки підопічні Шувалова єдині, хто залишились без залікових балів.


 
В третьому матчі мірялись силами команди «Inter» та «Phiten». Підопічні Листопада підійшли не в оптимальному складі до гри, тому місце у воротах зайняв Дмитро Жук. Проте, такий хід допоміг команді Сергія Шугайло з перших хвилин награвати 5-го польового. Проблема була лише в тому, що неточна передача від Даниліва на чужій половині поля трансформувалась в швидкий гол Сергія Степаненка - 1:0. Проте, навіть попри такий старт, підопічні Листопада виглядали дуже солідно та створювали чимало моментів біля воріт Володимира Удовиченка. Натомість команда «Inter» дещо недооцінила суперника, а в атаці діяла не кращим чином. Підопічні Нестерука не були схожі самі на себе, щоправда змогли виграти перший тайм завдяки голу Степаненка в дебюті зустрічі. Після перерви команда «Phiten» великими силами пішла в атаку, але Удовиченко відіграв блискуче, впоравшись з трьома небезпечними ударами суперника. В свою чергу у підопічних Нестерука не зупинявся Степаненко, котрий оформив класний гол після передачі з кута поля - 2:0. Після цього результативного пострілу справи для підопічних Листопада серйозно погіршились, оскільки гравці «Inter» почали реалізовувати свої шанси і вже до середини тайму питання про переможця зустрічі було знято - 5:0. Проте, такий рахунок не залишився до фінальної сирени, оскільки команди почали грати у відкритий футзал, обмінюючись атакою на атаку. Особливо можна відзначити, що обидва колективи грали далеко не ідеально в захисті, тому у підсумку гра завершилась з рахунком 8:3, а крапку в матчі поставив Вадим Дробашко, котрий отримав трошки ігрового часу та використав свій шанс в атаці. Відносно героїв матчу, то в складі «Interа» нестримний Літвінов оформив хет-три, а Яблонько та Степаненко записали по два голи на свій рахунок. В свою чергу у команди «Phiten» Валерій Брожко вистрілив дублем, але це не допомогло здобути залікові бали. Вітаємо підопічних Віталія Нестерука з важливою перемогою перед матчем-відповіддю в кубку України!



 
Олександр Лаврик, пресслужба ФФзК
Знайшли помилку, натисніть