Вища ліга Parimatch чемпіонату Києва. Огляд 3 туру
Вища ліга Parimatch чемпіонату Києва. Огляд 3 туру
20.10.2020

Результативність понад усе!

 

Черговий тур у вищій лізі Києва виявився максимально цікавим, оскільки в 4-х матчах було оформлено аж 25 результативних ударів. Також, не обійшлось без чергового камбеку, а окремо варто відзначити, що три команди ще не набрали жодного балу, а також є колектив, котрий одноосібно очолив турнірну таблицю.

 

 

Розпочнемо з матчу, котрий був першим за розкладом - «Альтернатива»-«Сервіт». Підопічні Олега Шайтанова були фаворитами в цій парі, але на початку матчу явно недооцінили своїх опонентів. Справа в тому, що команда «Альтернатива» дуже непогано увійшла в гру, а тандем Сіренко-Кошовой змусив декілька разів серйозно попрацювати Віталія Денюжкіна і одного разу стійка врятувала «Сервіт» від голу. Проте, цих старань виявилось недостатньо для голу, а вже на 11-й хвилині Вадим Атаманенко реалізував свій перший момент в матчі, відкривши рахунок у зустрічі - 0:1. Навіть за такого розвитку подій колектив ФК «Альтернатива» намагався нічим не поступатись своїм опонентам, але клас суперника дався в знаки і вже наприкінці тайму Ігор Бич подвоїв перевагу «Сервіту», встановивши остаточний рахунок першої половини гри - 0:2. В другій половині матчу підопічні Шайтанова мали не тільки перевагу в рахунку, а й в ігровому плані виглядали набагато переконливіше. Гравцям «Альтернативи» важко було щось протиставити, тому доводилось чимало часу проводити в захисті, стримуючи потужні атаки суперника. Зазначимо, що на другий тайм Микола Костенко змінив голкіпера, але і Денис Сабатюк також отримав два голи у свої ворота (Бич і Савчук). Наприкінці зустрічі «сервітівці» довели справу до розгрому - 0:4. Таким чином «Сервіт» здобуває прогнозовану перемогу, а «Альтернатива» змогла дати бій лише у першій половині матчу. Відносно героїв, то звичайно варто відзначити Ігоря Бича з дублем в активі.

 

 

В поєдинку «Skidka»-«Grifon» підопічні Дмитра Шувалова знову почали гру максимально потужно і буквально 180 секунд знадобилось Шайдюку, щоб відкрити рахунок - 0:1. «Грифони» відмінно стартували, але далі доводилось більше часу проводити в захисті, ніж на половині поля суперника. Оскільки підопічні Олега Шуста ніби прокинулись після голу в свої ворота, а вже на 6-й хвилині рахунок став рівним, після результативного удару Максима Войтка - 1:1. За такого розвитку подій команда «Skidka» продовжувала гнути свою лінію і тримати в напрузі суперника та Шаруєва, котрий отримав свій шанс та вийшов зі старту. Зазначимо, що підопічні Олега Шуста чимало атакували і ще один гол буквально назрівав у ворота «Грифонів», проте, нічия зберігалась до останніх хвилин першої половини зустрічі. А потім Войток та Ткаченко довели справу до логічного закінчення тайму, встановивши остаточний рахунок першої двадцятихвилинки - 3:1. Після відпочинку ситуація не змінилась, а навпаки підопічним Шувалова стало важке, оскільки «Грифони» отримали швидкий гол від Віталія Гавриленко - 4:1. За такого розвитку подій команда «Grifon» стала застосовувати 5-го польового при побудові атак (Байдак змінив Шаруєва по перерві), тому вдавались непогані комбінації, а в середині другої половини зустрічі Євген Мельник подарував надію на інтригу - 4:2. Правда, не надовго, оскільки вже на 32-й хвилині Войток оформив хет-трик і зняв всі питання - 5:2. Звичайно, у підопічних Шувалова було достатньо часу на порятунок, але хід зустрічі диктувала команда «Skidka», а крапку в матчі поставив Віктор Цой - 6:2. Таким чином підопічні Шуста в гарному настрої підійшли до матчу кубку України, а «Грифони» вдруге поспіль отримали 6 м’ячів у свої ворота.

 

 

Якщо говорити про яскраву гру, інтригу та неймовірні емоції, то одразу пригадуємо протистояння «Griffin»-«ХІТ-2». Підопічні Євгена Варениці відверто недооцінили своїх опонентів і вже на 3-й хвилині головний тренер команди «Griffin» вимушений був брати тайм-аут. Справа в тому, що по старту матчу дублери «ХІТа» залишили досвідченого суперника без м’яча та розігрували чудові комбінації, а підопічні Варениці були в ролі глядачів, тому не дивно, що Юрій Балашев був надзвичайно незадоволений таким розвитком подій. Проте, після хвилинної перерви команда «Griffin» змогла зібратись та оформити гол зусиллями Євгена Зайця ближче до середини першого тайму - 1:0. Правда, не дивлячись на цей результативний удар, підопічні Листопада нічим не поступались своїм опонентам. Дублери «ХІТа» грали з неймовірним завзяттям, а ближче до завершення першої половини матчу стали на постійній основі підключати Лисенка до атак в ролі 5-го польового і це дало результат. Адже тандем Корольчук-Макаренко «перевернули гру» та передали вітання Юрію Балашеву, встановивши остаточний рахунок першого тайму на свою користь-1:2. Після перерви підопічні Варениці пішли в атаку і покарали суперника за дві поспіль змарновані вбивчі нагоди, а Йапарама звів гру до нічиєї - 2:2. Більше того, саме представники «Griffin» великими силами атакували і робили все можливе, щоб здобути 3 бали. Натомість підопічні Листопада намагались нічим не поступатись і продовжували підключати Владислава Лисенка до своїх атак. Проте, доля матчу була вирішена наприкінці зустрічі завдяки голам Зайця та Моторного, а також прикрого автоголу Чепорнюка, котрий намагався перервати передачу і переправив м’яч у власні ворота - 5:2. Таким чином «Griffin» тріумфує та очолює турнірну таблиці, а команда «ХІТ-2» провела максимально солідний перши і цікавий другий тайм, щоправда знову поступається.

 

 

На останок відзначимо, ще одну цікаву гру – «Budmonster»-«Phiten». Підопічні Листопада відмінно увійшли в матч та спробували оформити швидкий гол. Гравці «Phiten» були максимально заряджені на ворота суперника та змусили декілька разів серйозно попрацювати Нещерета на останньому рубежі. В свою чергу у «Будівельників» варто відзначити Потапова, котрий попри невелику кількість ігрового часу зумів декілька разів пробити з середньої дистанції. Проте, перший гол був забитий лише на 8-й хвилині, коли Данько пробив з далеку, а Мельник вдало підставив ногу - 0:1. За такого розвитку підопічні Макаєва спробували підняти темп гри, але «Phiten» нічим не поступався своїм опонентам, граючи на рівних з діючим чемпіоном. Щоправда на 16-й хвилині підопічні Листопада необачно підключили Воронкова до атака  і не кращим чином розпорядились м’ячем на власній половині поля, в результаті чого Войтенко забив у порожні ворота - 1:1. Зазначимо, що обидві команди демонстрували чудові швидкості і наприкінці тайму Мельник знову зумів одним дотиком пробити повз Нещерета - 1:2. «Будівельники» поступились в першій половині, хоча мали ще два удари з десятиметрової позначки, але ні Кібиш, ні Войтенко з цих стандартів не змогли витиснути максимум. Після відпочинку команди продовжували грати на зустрічних курсах і важко було визначити, хто дебютант, а хто діючий чемпіон. Матч був дійсно класний, але на 30-й хвилині підопічні Листопада знову подарували гол супернику, а Клименко легко звів матч до нічиєї - 2:2. Більше того, вже за хвилину Кібиш вивів «Budmonster» вперед - 3:2. Підопічні Листопада спробували влаштувати штурм воріт суперника за рахунок 5-го польового, щоправда безрезультатно. Натомість наприкінці гри Хим’як забив гол головою перед фінальною сиреною та зняв всі питання - 4:2. Таким чином вітаємо підопічних Макаєва з другим вольовим результатом та важливою перемогою, а команду «Phiten» відзначимо також, оскільки підопічні Листопада не дивлячись на поразку змогли провести свій найкращий матч в новому сезоні.

 

 

Олександр Лаврик, пресслужба ФФзК

Знайшли помилку, натисніть