Вища ліга Parimatch Києва. Підсумки 18 туру
Вища ліга Parimatch Києва. Підсумки 18 туру
30.03.2021

Останній тур Вищої ліги Києва дав відповіді на багато запитань і вже остаточно стало зрозуміло, хто має привід для святкування, кому доведеться зіграти «перехідний» матч, а хто покидає найсильніший чемпіонат столиці. В цілому можна сказати, що турнір виявився одним із найцікавіших за останні роки, адже до 18-го туру не було відомо, хто стане чемпіоном, а хто вилітає.

Розпочнемо огляд з матчу «2TDK» «ХІТ-2». Звітна зустріч абсолютно нічого не вирішувала в чемпіонаті, але дублери «ХІТа» прагнули здобути першу і єдину перемогу в сезоні. Більше того, саме підопічні Листопада задавали темп матчу та змогли вже в дебюті зустрічі оформити швидкий гол зусиллями Макаренка – 0:1. Такий старт був багатообіцяючим, для команди «ХІТ-2». Тим паче, дублери на постійній основі награвали 5-го польового. В свою чергу підопічні Мельника-Драбика не вражали в атаці і окрім кількох ударів з дальньої дистанції, нічого не змогли протиставити своїм опонентам. Зазначимо, що команда «ХІТ-2» діяла більш ніж переконливо, а вже ближче до середини першого тайму Чепорнюк відзначився результативним ударом – 0:2. Це була вагома заявка на перемогу, але вже на 14-й хвилині підопічні Листопада жахливо розіграли кутовий, в результаті чого команда «2TDK» розігнала швидку контратаку, а Мітленко оформив свій гол – 1:2. Цей м’яч став останнім в першій половині гри і за такого рахунку команди пішли на відпочинок. В другій половині матчу підопічні Мельника-Драбика перехопили ініціативу та стали грати першим номером. За такого перебігу подій команда «ХІТ-2» стала чимало часу проводити в захисті і практично не мала шансів в атаці. А вже на 27-й хвилині рахунок став рівним завдяки вдалому підключенню Погрібного – 2:2. Цей гол додав ще більше впевненості гравцям «2TDK», тому у Корнійчука побільшало роботи на останньому рубежі. Підопічні Мельника-Драбика виглядали дуже солідно і вже наприкінці поєдинку Мітленко зумів оформити переможний гол – 3:2. Вітаємо команду «2TDK» з вольовою перемогою, а дублери «ХІТа» не змогли завершити сезон на переможній ноті.

Стосовно матчу «Альтернатива» – «Budmonster», то підопічні Миколи Костенко мали серйозну мотивацію на гра і прагнули оформити позитивний результат, щоб не залежати від матчів за участі конкурентів. Саме команда «Альтернатива» намагалась задавати темп гри та змусила декілька разів серйозно попрацювати на останньому рубежі Дениса Анікеєва. З іншого боку у «Будівельників» були серйозні кадрові втрати і очевидно, що далеко не максимальна мотивація. Підопічні Химяка в атаці зіграли набагато слабше своїх можливостей і не дивлячись на декілька непоганих ударів з-за меж штрафної площі, перша половина зустрічі завершилась за рахунку 0:0. Окремої уваги заслуговує пенальті наприкінці тайму,  з котрим чудово впорався Сабатюк, відбивши удар «з позначки». Зазначимо, що після перерви команда «Budmonster» трохи додала в атакуючому плані і вже гравцям «Альтернативи» доводилось чимало часу витрачати на захист. Підопічні Миколи Костенка стримували атаки суперника, а також проводили свої гострі контрвипади. А вже ближче до середини першої половини зустрічі Кібиш реабілітувався за змарнований пенальті і забив у ворота своєї колишньої команди – 0:1. «Будівельники» повели в рахунку, щоправда дуже швидко отримали десятиметровий удар у свої ворота. До позначки підійшов Масальов і звів матч до нічиєї – 1:1. За такої динаміки гра набрала нових обертів, а останнє слово було за Андрієм Потаповим – 1:2. Вітаємо «Будівельників» з перемогою і бажаємо успіхів в наступному чемпіонаті.

На черзі матч «Skidka» «Софія-Phiten». Підопічні Олега Шуста увійшли в гру швидким голом від Гавриленка, але тандем Олійник-Данько зміг відзначитись результативними ударами та дозволили підопічним Листопада вийти вперед – 1:2. За такої динаміки матч обіцяв бути максимально цікавим та результативним, а вже на 5-й хвилині Щериця зробив рахунок рівним – 2:2. Підопічні Листопада прагнули проявити себе з найкращої сторони і робили все можливе, щоб зупинити одного із лідерів та зберегти прописку у Вищій лізі. Проте, команда «Skidka» була також налаштована більш ніж рішуче, тому вже наприкінці тайму голи Саківського та Цоя стали вирішальними у першій половині гри – 4:2. Після відпочинку підопічні Олега Шуста втратили Іллю Білика і матч став проходити у форматі 4*5. Проблема лише в тому, що підопічні Листопада не змогли свою чисельну більшість трансформувати в результативні удари. Натомість вже в середині другої половини зустрічі доля матчу була практично вирішена, адже Гавриленко вистрілив хет-триком і наблизив свою команду до перемоги – 6:2. Навіть в такій критичній ситуації гравці «Софії-Phiten» не здавались, а Криворучко зумів скоротити відставання в рахунку, але Гавриленко зумів четвертий гол записати собі в актив – 7:3. Доля матчу була вирішена, щоправда підопічні Листопада змогли ще двічі засмутити Сергія Тимошенка, але до завершення матчу залишалось дуже мало часу – 7:5. Таким чином команда «Skidka» змогла здобути прогнозовану перемогу в останньому матчі сезону.

Переходимо до чемпіонського матчу «Сервіт» – «Grifon». Підопічні Олега Шайтанова прагнули оформити швидкий результативний удар і впорались з цією задачею. Максим Постолатьєв віддячив тренеру за довіру та відкрив рахунок в матчі – 1:0. Проте, підопічні Дмитра Шувалова дуже швидко знайшли аргумент у відповідь, а Бутко зробив рахунок рівним – 1:1. «Грифони» намагались нічим не поступатись грізному супернику, але при цьому діяли другим номером. Натомість команда «Сервіт» тримала в напрузі захист суперника, але Шаруєв безпомилково грав на останньому рубежі. Більше того, «Грифони» були мали прекрасний шанс піти на перерву за нічийного рахунку, але наприкінці першої половини гри отримали гол у роздягальню від Івана Глуцького – 2:1 і за такого рахунку команди пішли на відпочинок. Після перерву «Грифони» жахливо розпочали матч, оскільки отримали два швидкі голи від Семенова і Глуцького – 4:1. Підопічні Шувалова спробували швидко виправити ситуацію, але отримали ще один гол від Савчука – 5:1. За такого розвитку подій доля матчу була вирішена. Гравці «Сервіту» грали на куражі, демонструючи по-справжньому чемпіонську гру, а Петров навіть змінив Віталія Дєнюжкіна на останньому рубежі. Натомість «Грифони» не зуміли себе проявити з найкращої сторони і ще два голи отримали в свої ворота, тому вже не мали шансів на порятунок – 7:1. Підопічні Олега Шайтанова довели матч до переможного кінця і завдяки гучній перемозі змогли оформити чемпіонство після підвищення в класі. Браво, команда, браво, «Сервіт»!

Останнім матчем туру було протистояння «Inter» «Griffin». Підопічні Євгена Варениці незалежно від результати залишались би на третій сходинці, але чудово розпочали гру і вже в дебюті зустріч Тищенко відкрив рахунок в матчі – 0:1. Проте, команда «Inter» прагнула обіграти іменитого суперника та не дивлячись на прикрий гол, задавала темп матчу. Підопічні Віталія Нестерука діяли більш ніж переконливо і доволі швидко відігрались. На 5-й хвилині Сандецький зумів звести матч до нічиєї – 1:1. Зазначимо, що команда «Griffin» не мала належної мотивації, тому моментами серйозно не догравала в обороні. З іншого боку підопічні Віталія Нестерука дуже відповідально підійшли до гри та раз за разом загрожували воротам Юрія Балашева. А вже на 15-й хвилині Степаненко розрядив свою гармату і вивів свою команду вперед – 2:1. На цьому неприємності для колективу В’ячеслава Реуцького не завершились, адже наприкінці тайму Нестерук поставив крапку у першій половині гри – 3:1. Після відпочинку підопічні Євгена Варениці стали трохи відповідальніше відноситись до матчу та  заграли агресивніше. Очевидно, що команда «Griffin» не хотіла програвати останню гру сезону, а вже на 27-й хвилині Чеберяк скоротив відставання до мінімуму – 3:2. Правда, вже в наступній атаці підопічні Варениці подарили супернику гол, а на 32-й хвилині ситуація для «Griffina» стала критичною, адже Дробашко майстерно реалізував штрафний удар – 5:2. За такого перебігу подій команда «Griffin» почала грати з 5-м на постійній основі, а Магда зумів скоротити відставання в рахунку, щоправда Нестерук дуже швидко покарав суперника за неточну передачу на чужій половині поля – 6:3. Максимум, що змогли підопічні Варениці, так це забити ще один гол, але цього виявилось недостатньо для порятунку – 6:4. Не дивлячись на поразку, команда «Griffin» здобуває бронзові нагороди, а підопічні Нестерука провели дуже якісну гру, тому здобувають відповідний результат.

На останок відзначимо перенесений матч «Альтернатива» «Grifon». Обидві команди чудово увійшли в гру, адже  на початку поєдинку Сіренко оформив дуже елегантний гол, а вже на 4-й хвилині Бутко звів гру до нічиєї – 1:1. Звітна гра була максимально важлива в плані боротьби за збереження місця у Вищій лізі, тому обидва колективи віддавали всі сили. Більше того, вже на 6-й хвилині Шевчуку вдався дуже красивий гол з дальньої дистанції і «Альтернативі» вдалось вийти вперед, вдруге в матчі – 2:1. Підопічні Дмитра Шувалова змогли відповісти кількома цікавими атаками, щоправда без завершення. Натомість вже ближче до середини першої половини зустріч Гавенко ще на один крок наблизив свою команду до перемоги – 3:1. Але «Грифони» не здавались і вже на 15-й хвилині змогли обмінятись зі своїми опонентами результативними ударами – 4:2. За такого рахунку команди могли піти на відпочинок, але Войтенко оформив шалений гол в дев’ятку, встановивши остаточний результат першої половини гри – 4:3. Після відпочинку команда «Альтернатива» пропустила швидкий гол, а невгамовний Войтенко зробив рахунок нічийним – 4:4. За такого розвитку подій «Грифони» відчули в собі ще більше впевненості і робили все можливе, щоб вийти вперед. З іншої сторони підопічні Миколи Костенка тримали оборону і чекали шансу на контратаки, але ближче до середини другого тайму Музиченко вивів «Грифонів» вперед – 4:5. «Альтернатива» вперше опинилась в ролі наздоганяючих, а наприкінці матчу Сіренко навіть забив гол, але при виконанні стандарту було зафіксовано фол, тому взяття воріт відмінили. Можна сказати, що «Грифони» втримали переможний результат і здобули три бали у підсумку, продовживши свою боротьбу за збереження прописки у Вищій лізі.

Знайшли помилку, натисніть