Вища ліга Parimatch. Підсумки 17 туру
Вища ліга Parimatch. Підсумки 17 туру
22.03.2021

Після завершення 17-го туру остаточно сформувалась трійка лідерів, а також загострилась боротьба за збереження прописки у Вищій лізі Києва. Зазначимо, що останній тур буде максимально спекотним та цікавим, але не всі команди зможуть підійти до свого заключного матчу в оптимальних складах, оскільки без вилучень не обійшлось.

Огляд розпочнемо з поєдинку «2TDK» «Альтернатива». Підопічні Мельника-Драбика з перших хвилин пішли в атаку великими силами і зробили ставку на швидкий гол. Правда, три вбивчих моменти не реалізували завдяки майстерності Сабатюка на останньому рубежі, а вже на 6-й хвилині Олег Сіренко довів до результативного удару свій перший момент в матчі – 0:1. Команда «Альтернатива» змогла повести в рахунку і продовжувала грати від оборони. Натомість колектив «2TDK» не зупинявся ні на хвилину, тому питання голу було лише питанням часу. Більше того, Денис Сабатюк був найпомітнішим гравцем першої половини зустрічі і мав шанси навіть стати героєм тайму. Проте, активні дії Мельника-Драбика дали результат, адже на 19-й хвилині Мітленко звів матч до нічиєї, а перед свистком на перерву Костянтин оформив дубль та встановив остаточний рахунок першої половини матчу – 2:1. Зазначимо, що у «Альтернативи» окрім моменту Олега Сіренка не було реальних гольових можливостей. Після перерви Олег Сіренко намагався взяти справу в свої руки та відзначився кільком потужними ударами, щоправда цього виявилось недостатньо, щоб відігратись. Натомість вже на 24-й хвилині «Альтернатива» залишились в меншості, а Сабатюк отримав червону картку. В форматі 5*4 команда «2TDK» дуже легко реалізувала свою чисельну перевагу, а Мітленко без проблем оформив хет-трик – 3:1. Підопічні Миколи Костенка не знали, як виправити ситуацію, а вже  в середині другої половини гри Погрібний ще на один крок наблизив свою команду до перемоги – 4:1. Таким чином команда «2TDK» практично зняла всі питання відносно переможця зустрічі, оскільки моментів, щоб відігратись у колективу Валерія Чєрнєва попросту не було. В свою чергу Мітленко встиг оформити покер та поставити крапку в матчі – 5:1. Вітаємо команду «2TDK» з довгоочікуваною перемогою, оскільки шість турів поспіль не вдавалось перемогти, а зараз вдалось перервати цю негативну статистику.

В поєдинку «Budmonster» – «Skidka» варто відзначити підопічних Олега Шуста. Адже саме команда «Skidka» задавала темп гри і діяла в атакуючій манері. Проблема була лише в тому, що «Будівельники» дуже надійно грали в захисті, а Анікєєв спіймав кураж і прекрасно грав проти своєї колишньої команди.  З іншого боку у підопічних Павла Химяка варто відзначити Кібиша. Оскільки Микола був справжнім лідером, як на паркеті, так і на лаві запасних, а також мав у своєму розпорядженні два виходи віч-на-віч, щоправда до голу справа не дійшла. Можна сказати, що команда «Skidka» мала територіальну перевагу, але перший гол в матчі був оформлений аж на 16-й хвилині після прострілу з кутового – 0:1. На цьому неприємності для команди «Budmonster» не завершились, оскільки на 19-й хвилині досвідчений Алєксюк грубо помилився  на власній половині поля, а Войток скористався подарунком суперника та встановив остаточний рахунок першої половини гри – 0:2. Після перерви «Будівельники» стали більше часу проводити в атаці і відзначились ударами по воротах Сергія Тимошенка. Підопічні Павла Химяка стали грати агресивніше та розкутіше, але це жодним чином не відображалось на результаті матчі. Натомість команда «Skidka» притримувалась свого плану на гру і вже в середині другої половини матчу Щериця оформив ще один гол – 0:1. Підопічні Олега Шуста зробили заявку на три бали, але Микита Шклярук потужним ударом скоротив відставання в рахунку і подарував надію на інтригу – 1:3. Більше того, «Будівельники» спробували навіть награти 5-го польового в надії відігратись, але чергова неточна передача на власній половині поля обернулось другим голом від Щериці – 1:4. Вітаємо команду «Skidka» із заслуженою перемогою!

На черзі матч «Сервіт» – «ХІТ-2». Дублери «ХІТа» дуже потужно розпочали гру і нічим не поступались лідеру чемпіонату. Підопічні В’ячеслава Листопада грали на рівних з «Сервітом» і виглядали більш ніж переконливо. Очевидно, що команда «ХІТ-2» прагнула дати бій лідеру та проводила прекрасний матч, аж поки Ткаченко не отримав червону картку. В середині першої половини зустрічі юний голкіпер достроково завершив матч, але навіть в форматі 4*5 підопічні Листопада змогли відзначитись голом і Макаренко записав цей результативний постріл собі в актив – 0:1. Проте, вже на 12-й хвилині Вадим Атаманенко звів матч до нічиєї – 1:1. Команди стали грати в повних складах, а представники «ХІТ-2» спробували награти 5-го польового, щоправда вже на 16-й хвилині Глуцький вивів свою команду вперед – 2:1. Підопічні Листопада спробували миттєво відігратись, щоправда наприкінці тайму отримали гол від Олександра Таразевича з власної половини поля – 3:1. Саме за такого рахунку команди пішли на відпочинок. Після відпочинку дублери «ХІТа» продовжували грати з 5-м в атаці, але це не дало потрібного результату. Більше того, Маестро Романовський оформив швидкий гол та практично вбив інтригу – 4:1. Звичайно, підопічні Листопада не полишали надії відігратись, щоправда в середині другої половини зустрічі голи Глуцького та Коротенка остаточно вбили всю інтригу – 6:1. Доля матчу була вирішена, а Атаманенко ще встиг поставити крапку в матчі – 7:1. Вітаємо «Сервіт» з перемогою, а команда «ХІТ-2» до вилучення виглядала дуже переконливо, щоправда червона картка голкіпера перекреслила план на матч.

Відносно матчу «Griffin» – «Софія-Phiten», то одразу можна сказати, що гра далась на славу. Підопічні В’ячеслава Листопада змогли дати бій грізному супернику, а в першій половині зустрічі грали на рівних з своїми опонентами. В свою чергу команда «Griffin» за тайм створила три вбивчих моменти біля воріт Міхєєва, але Дмитро в усіх епізодах зіграв бездоганно. В свою чергу підопічні Листопада встигли відзначитись кількома вкрай гострими контратаками, а також змусили серйозно попрацювати Максима Максименка на останньому рубежі. Проте, не дивлячись на таку активність команд, в першій половині матчу був оформлений єдиний гол. Наприкінці тайму Артем Криворучко відзначився результативним ударом і допоміг своїй команді виграти перший тайму – 0:1. Після перерви темп матчу серйозно виріс, а підопічні Листопада мали прекрасну нагоду подвоїти свою перевагу, щоправда не змогли довести до голу вихід два в нуль.  В свою чергу команда «Griffin» спробувала форсувати події на паркеті і це дало результат на 27-й хвилині, адже саме в цей час Самбурський звів матч до нічиєї – 1:1. Більше того, вже в середині другої половини зустрічі ситуація для команди «Софія-Phiten» стала критичною, адже тандем Коллінз-Заєць записали по голу собі в актив – 3:1. За такого перебігу подій гра заспокоїлась, але наприкінці поєдинку Данько скоротив відставання в рахунку і остання хвилина зустрічі була максимально нервова – 3:2. Проте, ситуація на табло більше не змінювалась, тому вітаємо команду «Griffin» з перемогою і гарантованим місцем в ТОП-3!

На останок відзначимо матч «Grifon» – «Inter». У звітному матчі варто відзначити максимально потужний початок гри від підопічних Дмитра Шувалова. «Грифони» буквально зі стартовим свистком кинулись в атаку, а Музиченко та Хван мали вбивчі моменти в своєму розпорядженні, щоправда футбольна вдача була на стороні підопічних Віталія Нестерука. Зазначимо, що гравці команди «Inter» не зробили жодних висновків після кількох епізодів біля власних воріт і в атаці також не могли себе проявити. А вже в середині першої половин гри колектив «Grifon» шокував суперникам голами від Музиченка та Войтенка – 2:0. За такого перебігу подій підопічні Віталія Нестерука стали агресивніше діяти в атаці і змусили Шаруєва демонструвати свою воротарську майстерність. Проте, вже на 11-й хвилині Заворотний досяг бажаного і скоротив відставання в рахунку до мінімуму – 2:1. Також відзначимо, що Сандецький встиг відзначитись ударом в поперечину, а  підопічні Нестерука безперервно штурмували ворота суперників. Щоправда, Шаруєв відіграв фантастично,  а наприкінці тайму «Грифони» покарали команду «Inter» голом Шайдюка, але перед свистком на перерву Літвінов скоротив відставання і за рахунку 3:2 команди пішли на відпочинок. Другий тайм розпочався з фантастичних сейвів Шаруєва, а вже на 24-й хвилині Веремійчук зумів звести матч до нічиєї – 3:3. Звичайно, за такого розвитку подій команда «Inter» отримала психологічну перевагу і продовжувала штурмувати ворота суперника. Тому не дивно, що активні дії підопічних Віталія Нестерука трансформувались в гол Сандецького – 3:4. Проте, «Грифони» не пали духом, а доволі швидко відігрались, оскільки в середині другої половини матчу Войтенко оформив дубль і зробив рахунок рівним – 4:4. За такої динаміки градус матчу зростав з кожною хвилиною, а команда «Inter» навіть спробувала піти в атаку з 5-м польовим, але «Грифони» відіграли дисципліновано в обороні і завдяки прекрасній грі Шаруєва зберегли нічийний результат. У підсумку обидві команди отримали по одному балу і готуються до наступного туру, котрий буде дуже важливий для команди «Grifon», а «Inter» після цього результату втратив шанси потрапити у трійку.

Знайшли помилку, натисніть