Перша ліга Parimatch чемпіонату Києва. Огляд 9 туру
Перша ліга Parimatch чемпіонату Києва. Огляд 9 туру
17.02.2021

У черговому турі відбіркового етапу Першої ліги відбулися прогнозовані і логічні перемоги «Анреал Mobby» та «Юрінновації», а також справжнє спортивне диво у матчі між «MacPaw» і «Triolan’ом».

MacPaw – Triolan 4:3
    
Не зовсім логічна, але від того ще більш цінна перемога підопічних Дмитра Шувалова. «Triolan» після нічиїх з вищими за класом суперникам готовий був здобувати перемогу над знекровленими «айтівцями». У господарів через травми були відсутні Євгеній Андросюк і Олексій Мироненко, а також не було Святослава Новіцького і воротаря Андрія Грицюка. Більш ніж вагомі втрати. Буває відчуття, що сьогодні не твій день і схоже, що це саме про «Triolan» у цій зустрічі. Гості постійно виходили вперед, а господарі якимось дивним чином витискали максимум з мінімуму і тричі зрівнювали рахунок (двічі після стандартів). Не можемо не відзначити і диво-гол Сергія Макарова, який зі своєї половини поля майданчика закинув м’яч «за комірець» воротарю. Мабуть, поки що це найкурйозніший гол чемпіонату. А от з більш явних позицій «телекомунікаційникам» часто не вдавалося відзначитися – то захисники «MacPaw» ставали на заваді, то каркас чи воротар. Підопічні Сергія Мельника наче відчували, що всі конкуренти після них зіграють вдало і за 50 секунд до кінця спробували вирвати перемогу за допомогою підключень воротаря в атаку. Однак помилка при передачі в такому ризиковому компоненті гри призвела до того, що за 20 секунд до фінальної сирени гості опинилися в ролі тих, хто програє. Часу щось змінити вже практично не було. «MacPaw» продовжив повільно просуватися вгору в бік Ліги А, а «Triolan» «впав» аж на четверте місце.

AVATAS – АФК Гренадер 4:4

Команди порадували очі уболівальників цілою зливою голів. «AVATAS» продемонстрував багато цікавих розіграшів і при «стандартах», і при позиційних атаках, але не завжди їх вдавалося довести до логічного завершення, а «Гренадер» більше покладався на помилки суперника та індивідуальну майстерність своїх лідерів. Попри різний підхід важко віддати комусь перевагу. На певних відрізках гри її контролював хтось один із суперників, але загалом все було ближче до рівності. На останній хвилині Артем Більці отримав другу жовту картку і у господарів було трохи менше 60 секунд для того, щоб реалізувати більшість та вирвати перемогу. Проте «віконники» так і не змогли розіграти хоча б якусь гостру комбінацію. Не можемо не відзначити, що попри важливість цього матчу для обох команд і жовті картки, що посипалися на останніх хвилинах, закінчення гри пройшло доволі коректно і з повагою один до одного. Навіть попри нічийний результат зустрічі «AVATAS» збільшив відрив від найближчого конкурента, бо «Triolan». А от по чемпіонським амбіціям зроблено удар, бо «Анреал Mobby» відірвався вже на 3 очки і має гру у запасі. Що ж до гостей, то вони втратили останню надію на потрапляння в Лігу А, зате здобули важливе очко у світлі боротьби за першість у Лізі В.

WTeam – Анреал Mobby 0:3

Чи то хлопці Дмитра Шульги трохи «перегоріли» до гри, чи то дійсно клас суперника настільки вище, але лідер турнірних перегонів мав значну перевагу у цій зустрічі. Господарі сподівалися вистояти і знайти момент для якогось відчайдушного результативного удару. До пори до часу і не без допомоги фарту «гастрономісти» тримали ворота на замку. Вже в другому таймі за справу всерйоз взявся Руслан Дека. Найкращий «стовп» Першої ліги впродовж трьох хвилин оформив дубль і зробив серйозну заявку своєї команди на перемогу. Попри велику перевагу «нереальних» рахунок залишався доволі слизьким, що залишало надії відігратися для господарів. Коли мало що виходить в рівних складах, доводиться застосовувати інші методи і «WTeam» перейшов на гру з п’ятим польовим. Це могло не переламати хід гри, але принаймні змінити її результат, однак  відмінну гру продемонстрував кіпер гостей Микола Кучер. Не старіють душею ветерани – що ще тут скажеш? А незадовго до фінальної сирени Олексій Лісовий завдав контрольного пострілу – 0:3. Це вже третій сухий матч «нереальних» в чемпіонаті. «Анреал Mobby» продовжує впевнено лідирувати, а на «WTeam» чекає запекла боротьба за потрапляння у Лігу А.

Balteco-КНУ –  Юрінновація 1:7

 «Юристи» швидко забили два м’ячі, що  одразу дозволило їм себе вільготно почувати на майданчику. Доповнювала їхню перевагу велика кількість браку у суперника і постійні недопрацювання того у захисті власних воріт. Зазвичай перші тайми вдаються «Balteco-КНУ» значно краще, ніж другі і цей матч не став винятком. Попри велику перевагу гостей, «чорно-білі» при певній долі везіння могли піти на перерву і програючи лише 1 м’яч. У другому таймі господарі практично зупинилися. Можливо, далася взнаки невисока явка гравців, але як би там не було, але перевага команда Віталія Мамчура була ще більш явною, що й вилилося у чотири м’ячі без відповіді. Отже, «Юрінновація» завдала «Balteco-КНУ» найбільшої поразки у чемпіонаті. Що цікаво, «об’єднавці» забили вдвічі більше м’ячів, ніж «PHENIX», що йде над ними, але мають на 5 очок менше. Все нівелює захист з найгіршим показником пропущених м’ячів. А «юристи» тим часом міцно закріпилися у зоні першої п’ятірки.

Знайшли помилку, натисніть