Перша ліга Parimatch чемпіонату Києва. Анонс сезону
Перша ліга Parimatch чемпіонату Києва. Анонс сезону
23.10.2020

Новий сезон Parimatch чемпіонату Києва стане, якщо не революційним, то принаймні еволюційним. Тут і поява титульного спонсора, і реорганізація формату змагань, і ще багато інших сюрпризів, які на вас чекають впродовж сезону. Сьогодні ми поговоримо про Першу лігу, яка фактично розділилася на два дивізіони. Перша ліга тепер стала третім рівнем в ієрархії Parimatch чемпіонату Києва.

 

Матчі відбуватимуться у форматі 2 таймів по 14 хвилин «чистого» часу, як і завжди в Першій лізі, тому командам, які прийшли з Другої ліги, доведеться по-іншому перерозподіляти свої фізичні сили. Для тих же, хто минулий рік відіграв у другому, на той момент, за силою дивізіоні, нічого не зміниться і в цьому критиметься їхня невелика перевага.

 

Усі 10 учасників зіграють між собою одноколовий турнір за підсумками якого відбудеться розділення на Лігу А і Лігу В. В кожному з Ліг потрапить по 5 команд, які збережуть свій очковий доробок після першого етапу. Перші дві команди з Ліги А отримають путівки у Першу лігу Elit.

 

Вже в суботу стартує новий чемпіонат, а ми ж зараз спробуємо трохи розібратися у стартових розкладах. Ми, звісно, зробимо свій прогноз, але насправді чекаємо на велику кількість несподіванок.

 


 

Анреал-mobby
Минулий сезон: 5 місце в Лізі А Першої ліги
Пішли: Володимир Ординський, Олег Пазініч, Олександр Здебський, Вадим Ташук
Прийшли: Олександр Крючков (воротар), Руслан Дьока, Олександр Рафаловський

 

Найстаріша киїська футзальна команда (схоже, що «Київ-НПУ» вже остаточно «розчинився») змінила спонсора, а відповідно і назву. Зустрічайте «Анреал-mobby» замість «Анреал-Atrix». Свого часу хлопці і чемпіонат Києва вигравали, і у «вишку» заходили зовсім недавно (сезон 2018/19), і традиції свої бережуть. «Нереальним» майже вдалося зберегти склад, але не можемо оминути втрату універсала Олександра Здебського, який перешов в «Агромат». Команда дуже досвідчена, але  з роками не молодшає, втім, ми думаємо, що цього року підопічні Максима Онуфрієнка зможуть поборотися за головні нагороди чемпіонату.
 

 

Phenix
Минулий сезон:  2 місце у Лізі В Першої ліги
Пішли: Дмитро Ржепко, Павло Кривизюк, Максим Окунь, Юрій Бояр
Прийшов: Роман Башаєв (воротар)

 

Підопічні молодого тренера Максима Войтка минулого сезону виступили дуже навіть непогано. «Фенікси» могли навіть розраховувати і на перемогу у Лізі В, однак програли очний матч головному конкуренту. Втім, з того часу витекло багато води і «Phenix» не обійшовся без серйозних кадрових втрат, в ому числі і Войтка на тренерському містку. Зараз виглядає так, що команда стала слабкіше, порівняно з собою минуло сезонного зразка. Навіть попри це у «феніксів» ще залишається достатній запас міцності, щоб вийти в Лігу А, а там вже й за чемпіонство поборотися.

 


Avatas
Минулий сезон: 4 місце у Лізі В Першої ліги

 

Одне з головних розчарувань минулого сезону у Першій лізі. Амбіційна команда на чолі з Віталієм Мельником, який не тільки на тренерській лаві, а ще й на майданчику допомагав своїм підопічним. Згодом тренерський штаб підсилився ще й Володимиром Негелеме, але всього цього не вистачило, щоб потрапити у Лігу А, та й у Лізі В навести шурхоту не вдалося. Є надія, що цього разу помилки минулого будуть враховані і «Avatas» зможе поборотися за золото Першої ліги.
 

 

Юрінновація
Минулий сезон: 4 місце у Лізі С Першої ліги
Пішли: Віталій Єфіменко (воротар), Олег Власов (воротар), Максим Грачов, Дмитро Гасило, Емін Алієв, Олександр Доценко, Дмитро Ніколаєв, Сергій Погребицький, Сергій Овчінніков, Олександр Шестерньов, Владислав Новак
Прийшли: Сергій Студенецький (воротар), Тарас Швец, Максим Лущик, Олександр Костенко, Денис Зінченко, Микола Бойко, Віталій Рощін

 

Пишемо «Юрінновація», а маємо на увазі Віталія Мамчура. Пишемо Віталій Мамчур, а маємо на увазі «Юрінновація». Серце, душа, мозок, організатор, тренер, гравець «юристів»  – до ролі Віталія можна підібрати ще чимало епітетів, але сталим залишається тільки одне – амбіції. В сезоні 2014/15 «юристи» навіть зазирнули  у Лігу В Вищої ліги, але слави там не здобули. Останнім часом команда пробує свої сили і в Кубку України, а минулого сезону скуштувала на самк і Другу лігу України. От і цього сезону «юристи» вже встигли провести стартовий матч першого попереднього етапу проти харківського «Гепарда». Правда його результат виявився невтішним і навряд чи команді Мамчура доведеться розпилювати зусилля на двох фронтах. «Юрінновація» серйозно оновила склад і цілком можливо, що цього разу «юристи» зможуть поборотися за призові місця.
 

 

Гренадер
Минулий сезон:
1 місце у Лізі D Першої ліги
 
Команда зазнала великих кадрових втрат і її покинув ряд ключових гравців. Що цікаво, воротар «гренадерів» Денис Коваль вирішив продовжити свою кар’єру не на воротах, а з карткою і свистком, тобто стати арбітром. Після всіх цих змін підопічним Олександра Андрєєва  треба буде зігратися, на що піде певний час, а це суттєво загальмує їхній турнірний шлях.
 

 

WTeam
Минулий сезон:
3 місце у Лізі D Першої ліги
Пішли: Максим Воробйов (воротар), Дмитро Садовий, Ярослав Баранов, Руслан Періжок, Максим Гавенко, Ярослав Клименко, Леван Кантарія, Ярослав Литвин, Андрій Якубенко, Богдан Кондратюк, Олег Столярчук, Олександр Сірант
Прийшли: Олександр Гудименко, Максим Козяр, Віталій Кондратов, Дмитро Котельніков, Максим Лось, Дмитро Ржепко

 

Емоційна команда, яку своїм запалом заряджає не менш емоційний Дмитро Шульга. У «винарів» хороша лава запасних і якщо вони зможуть спрямувати свої емоції в потрібне русло, то боротимуться за вихід в Лігу А.
 

 

MacPaw
Минулий сезон:
3 місце у Лізі А Другої ліги
Пішли: Василь Парасина, Олександр Ярмоленко, Петро Осипенко
Прийшли: Антон Павленко (воротар), Олексій Адаєв, Євгеній Андросюк

 

Підопічні Дмитра Шувалова показують хороший атакувальний футзл з акцентом на тримання м’яча. Втім, у цьому сезоні на них очікує серйозний рівень опозиції. Звісно, що тренерський досвід головного тренера має допомогти, але поки що «айтівці» виглядають однією з «темних конячок» сезону, однак не сумніваємося, що боротимуть за вихід у Лігу А.
 

 

Triolan
Минулий сезон:
2 місце у Лізі А Другої ліги

 

Попередній сезон виявився доволі успішним для «провайдерів». Нам видається, що вони захочуть закріпити його успіх, а головне, що можливості для цього у них є. Підопічні Сергія Мельника безсумнівно мають боротися за чемпіонство.
 

 

Balteco-КНУ
Минулий сезон:
4 місце у Лізі D Першої ліги (КНУ), 3 місце у Лізі D Другої ліги (Balteco)

 

Останнім часом об’єднання клубів стало доволі популярним явищем. Як бачимо, цей тренд не оминув і наш чемпіонат, де найбільш відомим прикладом цього є 2TDK (об’єднання 4 команд). От і дві команди, які минулого року виступали у різних дивізіонах вирішили об’єднати свої сили, завдяки чому і народився «Balteco-КНУ». Мабуть, Михайлу Максимову, як найдосвідченішому серед усіх, доведеться займатися тренерськими функціями. Поки що все виглядаж так, що «об’єднавці» будуть ще однією «темною конячкою» цього сезону.
 

 

Prime
Минулий сезон:
дебютанти

 

Дуже цікаво буде подивитися на те, як себе проявить дебютант чемпіонату Києва. «Prime» витягнув щасливий квиток у Першу лігу завдяки вдалим виступам у Preason Cup 2020. Хоч це і досить молода команда, але при цьому в ній грають доволі досвідчені виконавці, і в першу чергу в цьому плані виділяється гравець і тренер Антон Струк. Організатор та ідейний натхненник команди, а ще і її воротар, Максим Каплунов має здорові амбіції, що виливається у системний підхід до тренувань, а також інші не менш важливі деталі. Думається, що новачок буде боротися за потрапляння у Лігу А, але у підсумку виграє Лігу В.

 

Пресслужба ФФзК

Знайшли помилку, натисніть