Перша ліга Parimatch: анонс сезону 2021/22
Перша ліга Parimatch: анонс сезону 2021/22
22.10.2021

Вже завтра стартує другий сезон реформованої першої ліги Parimatch чемпіонату Києва. Як і минулого сезону, на старт вийдуть 10 команд. Формула розіграшу залишилася практично незмінною. На першому етапі усі команди зіграють по одному матчу між собою, після чого розділяться на дві п’ятірки. Верхня п’ятірка побореться за медалі у Лізі А й отримання права підвищитися у класі (перші три команди). Нижня п’ятірка побореться за медалі у Лізі В і право залишитися у дивізіоні (остання команда вилітає). Єдиною відмінністю стане те, що у другий етап команди переходитимуть з тією кількістю очок, яку здобули у матчах з тими суперниками, що разом з нею потраплять у п’ятірку.

Triolan (5 місце минулого сезону)

Минулого сезону «телекомунікаційники» залишилися далеко від п’єдесталу, але цього разу їм буде не легше. Один з їхніх ключових гравців перебрався в стан конкурентів з «ПБФ». Загалом склад майже не змінився, але Сергію Мельнику буде складно створити диво в обставинах, що склалися. Ризикнемо спрогнозувати, що в новому сезону «Triolan» опиниться в Лізі В, а там уже можна поборотися і за якісь медалі.

Юрінновація (6 місце минулого сезону)

Вічно амбітна команда, яка може похвалитися великою заявкою, але страждає від недисциплінованості у плані збору на матчі. Кістяк команди зберігся, але зміни теж є. Основний воротар Тимур Тамара на місці, а його колеги змінилися – замість Богдана Дукаля і Сергія Студенецького з’явилися Олег Власов і президент Асоціації міні-футболу (футзалу) Волинської Області Руслан Корпош. Стан «юристів» залишили такі універсали: Олександр Паньковецький, Денис Зінченко, Віталій Рощін, Микола Бойко, Олександр Костенко, Максим Лущик, Олександр Голуб, Ярослав Курочка та Віталій Мельничук. Їм на заміну прийшли Петро Гудзь, Олександр Цвік, Іван Жабін.

Важко сказати чого можна очікувати від команди Віталія Мамчура в цьому сезоні. Якщо хронічні проблеми подолати не вдасться, то команда буде боротися за медалі Ліги В, але не золоті. Зараз «Юрінновація» продовжує підготовку до сезону у «Parimatch Preseason cup». «Юристам» залишилося зіграти останній матч і наразі вони посідають 5 місце у Silver division.

MacPaw (7 місце минулого сезону)

Один з найстабільніших колективів у Києві, який майже не змінює склад. От і у це міжсезоння зміни були невеликі. Прийшли Євген Сорочан з «Frag Lab» і Олександр Ярмоленко. Натомість пішли Євгеній Андросюк, Ілля Видиш, Олександр Лукаш. Роман Вівчарик та Едуард Трубчанінов. Як бачимо, заявка трохи «схудла», але не критично. Склад у команди практично той самий, тренувальний процес налагоджений, Дмитро Шувалов давно працює з командою і добре знає своїх підопічних – такий коктейль має колись вистрілити результатом. Цього разу чекаємо, що «айтівці» поборються за вихід в Лігу А і ця боротьба завершиться для них успішно.

АФК Гренадер (8 місце минулого сезону)

Враховуючи імплементацію правила «один гравець – одна команда» «гренадери» зазнали вагомих кадрових втрат у вигляді кількох лідерів. Загалом же пішли воротарі Ільхам Оруджов і Денис Скорий, універсали Андрій Сапельніков, Вадим Соколенко, Олександр Майстренко та Владислав Тетерук. На їхнє місце прийшли воротарі Андрій Успенсьий і Денис Коваль, а також  польові гравці Віктор Стефутін, Михайло Льовкін, Дмитро Щебетенко, Ігор Скорбач, Дмитро Чуйко. Принаймні вдалося зберегти найкращого бомбардира минулого сезону у першій лізі В'ячеслава Чуба. Впевнено можна сказати, що наставнику команди Олександру Андрєєву доведеться щось вигадувати. І прямо скажемо, що пазл, що лежить перед ним не з легких. Схоже, що «Гренадер» знову буде в Лізі В, хоча і в ній можна завоювати медалі. Відзначимо також, що в команді грає дві пари братів – Більце і Шимківи.

FC PHENIX (9 місце минулого сезону)

Стабільний колектив, якому вдалося зберегти свій минулосезонний кістяк. У сезоні 2020/21 команда стала найменш видовищною у лізі. «Феніксівці» дуже мало пропускали, але катастрофічно мало забивали. Якби Максиму Войтку вдалося налагодити гру попереду, то можна було б розраховувати на більшу кількість набраних очок. Поки що ми бачимо цей колектив в рядах тих, хто боротиметься за медалі Ліги В.

Ardi Logistics

Бронзовий призер Другої ліги піднявся у класі й спробує сходу здолати нову вершину. Підопічні Романа Бакума підсилилися супердуетом ветеранів Олег Шуст-Валентин Цвелих і є головним претендентом на чемпіонство. Проте такого просто шляху до «золота», який був у «Анреал Mobby», їм чекати не доводиться. Припускаємо, що в новому сезоні інтрига у боротьбі за головні нагороди буде значно сильнішою.

CRO United

«Юнайтед» у сезоні 2020/21 посів 6 місце Ліги А у Другій лізі та підвищився у класі. Команді Сергія Богуна вдалося зберегти майже той самий склад, що й був, але для виступів на новому рівні цього кадрового потенціалу може виявитися замало. Ризикнемо спрогнозувати, що хлопці нав’язуватимуть боротьбу у нижній п’ятірці.

Веселые ребята

Дуже амбітна команда, що потрапила в Першу лігу через Parimatch Preseason cup. В ньому «хлопці» стали бронзовим призером Кубку престижу Gold division. «Веселые ребята» зарекомендували себе як міцний колектив, а наявність гравців такого рівня, як Максим Коробка і Олександр Магда дозволяє припустити, що ціллю є боротьба за медалі в Лізі А.

ПБФ

Молода та амбіційна команда зі стабільним тренувальним процесом. Так у підопічних Артема Федорука немає яскравих лідерів, але у них є свій ігровий почерк і поставлена командна гра. У сезоні 2020/21 команда посіла 4 місце у Корпоративній лізі А Parimatch КФЛ.  А до цього сезону готувалася через Parimatch Preseason cup і стала фіналістом Кубку престижу Gold division.

З «ПБФ» пішли такі універсали: Андрій Малютенко, Олег Мельніченко, Сергій Рей, Ярослав Демченко, Олексій Клименко. Юрій Бураков, Олександр Грицюк та Іван Кошевий. На їхнє місце прийшли такі польові гравці: Богдан Павлуснко, Олексій Моторін, Філіп Школьніков, Денис Осадчий, Ярослав Прокопенко,Олексій Муха, Андрій Голубець, Владислав Човча, Максим Оленковський (Triolan), Олег Старосвітський (Агромат). Також, наскільки відомо, «ПБФ» зараз шукає підсилення воротарської позиції. Можна сказати, що це ключовий аспект, оскільки завдання перед командою стоять найвищі. Виграти «золото» буде вкрай складно, а от поборотися за нагороди цьому колективу до снаги.

Ютландія

«Будівельники» ще позаминулого сезону виступали у Першій лізі й посіли 5 місце у Лізі С. Так що вони повернулися після сезонної паузи. Можна не сумніватися, що «ютландцям» хочеться покращити той показник. Команда представляє будівельну компанію «Tomin Family Development» і майже повністю складена зі співробітників. Тренує «Ютландію» тандем з головного тренера Романа Бакума і його асистента Євгена Саківського. Тренувальний процес у «будівельників» налагоджений на належному рівні, але в усьому іншому це «темна конячка» нового сезону.

Знайшли помилку, натисніть