Перша ліга ЕЛІТ Parimatch. Огляд матчів 6 туру другого етапу
Перша ліга ЕЛІТ Parimatch. Огляд матчів 6 туру другого етапу
09.03.2021

У трьох з п’яти матчів чергового туру Першої ліги Еліт командам-переможцям вдалося взяти реванш у суперників, що також призвело до першої втрати очок від «Eldodado» впродовж сезону. Детальніше про кожен з матчів у нашому огляді.

Ліга А. «Eldorado» – «Viatec» – 3:4

Підопічні Андрія Науменка зазнали першої очкової втрати у сезоні. Сталося це у протистоянні з командою, яка до шостого туру посідала останню сходинку.

Обидва колективи досить часто мали досить обмежений склад на матчах. Цього вечора довшою лавка запасних була саме у гостей, що також зіграло досить важливу роль.

Тим не менш, господарі видали стрімкий старт. Фещенко спочатку забив сам, а потім взяв активну участь в атаці, яка призвела до автоголу Федоренка.

Щоправда, підопічні Тараса Шпички не здавалися. Новицький один м’яч відквитав, але «Eldorado» швидко повернув втрачене. На 11-ій хвилині Шамотій забив свій 11-й гол у чемпіонаті.

Однак, гості зуміли скоротити різницю до мінімуму. В останні миттєвості першої половини голом відзначився Зборовський.
Активно «Viatec» розпочав і другу половину. Совенко вперше за довгий час зустрічі зробив показники на табло ідентичними. Обопільно гострі дії в атаці не приносили командам забитих м’ячів. Тут також варто відзначити й Гербута, який з’явився на паркеті у другому таймі і не дав супернику відзначитися після перерви.

Натомість, команда Тараса Шпички зуміла вирвати перемогу. Господарі останні хвилини проводили з п’ятим польовим й після однієї з невдалих атак сфолили вшосте. До кінця матчу залишалося 20 секунд і Будзько влучним ударом з дабл-пенальті подарував «Viatec» дебютну звитягу у лізі А та реванш над суперником за поразку у матчі групового етапу.

Ліга А. «Grasser» – «Eldorado» – 0:7

Вже наступного дня команда «Eldorado» проводив перенесений матч 4-го туру проти «ландшафтників». У цій зустрічі гості змогли розраховувати на дві четвірки, адже до обойми повернувся тренер-гравець Науменко.

Зрештою, якщо поєдинок суботи став для гостей найгіршим у чемпіонаті, то протистояння з командою Олександра Пекния можна сміливо заносити до переліку найкращих.

У першому таймі команда Андрія Науменка відзначилася тричі. У другому матчі поспіль на її користь зіграв автогол суперника (м’яч у власні ворота зрізав Тиніна). Окрім того, дубль на свій рахунок записав Кіян.

Після перерви ситуація не змінилася. Гості не зупинялися й цього ранку у них виходило майже все. Зрештою, з 19 по 22 хвилини їм вдалося забити чотири голи: по одному на свій рахунок записали Солонина і Мельник, а дублем відзначився Шундрик. Відтак, підопічні Андрія Науменка наздогнали «Sky Up», але й провели на один поєдинок більше.

Ліга А. «СМ-25» – «DYNAMIKA» – 3:1

На початку анонсу ми зазначали про низку реваншів, які відбулися у трьох матчах цього тижня. Однак, маємо додати, що в усіх зустрічах були зафіксовані інші результати. Зокрема й у протистоянні семиполчан та «динамічних».

У поєдинку групового етапу команди розписали мирову з рахунком 2:2, але більш важливе протистояння очікувало на команди вже у лізі А. Ціною перемоги мала стати четверта сходинка турнірної таблиці, на яку з аутсайдерської позиції перемістився б переможець.

Запорукою успіху підопічних Андрія Ардашнікова у цій зустрічі став вдалий перший тайм. Точний удар Кульматицького та сприятливий рикошет від Сутули після удару Швеця подарували господарям перевагу у два м’ячі.

Такий результат зберігався на табло аж до кінцівки поєдинку. Костянтин Корбут мав ризикувати й гості пішли вперед з п’ятим польовим. Втім, зробили лише половину справи. Кузнєцов скоротив різницю до мінімуму. Однак, той-таки Кульматицький на останній хвилині зустрічі скористався порожніми воротами суперника, оформив дубль та приніс своїй команді довгоочікувану звитягу.

Ліга В. «GlobalLogic» – «Carleone VPK-Group» – 2:3

Знову з мінімальною різницею у рахунку завершилося протистояння між командами Олександра Севериненка та Сергія Цибенка. Втім, цього разу більше пощастило останнім.

«Айтішники» вперше у лізі В опинилися у статусі команди, яка перебуває попереду. Бабій відкрив рахунок у зустрічі. Втім, Прибуток відновив паритет.

Результат нічийного першого тайму після перерви швидким голом змінив Вертеленко. Одинадцять хвилин господарі втримували переможний результат, але на кінцівку зустрічі їх не вистачило. Арутюнов знову дозволив гостям наздогнати суперника, а потім «GlobalLogic» сфолив вшосте. Другий дабл-пенальті у турі без проблем реалізував Шендрик. Фірмова гра з п’ятим польовим цього разу команді Олександра Севериненка не допомогла. Як наслідок, дебютна поразка «айтішників» у лізі В.

Ліга В. «THIS IS ПИВБАР» – «WinnCom» – 3:1

Для команди Євгена Смоловика цей матч був одним з ключових щодо власних позицій після шостого туру. Перемога б закріпила «технологів» на другій сходинці. Натомість, поразка опускала аж на п’яту.

Втім, на матч гості підійшли зі значним кадровим дефіцитом та не мали можливості грати бодай двома четвірками. У складі «WinnCom» команду Олександра Славінського знову засмутив Розвадовський. Водночас, наприкінці першого тайму Скрид вирівняв становище та не дав гостям потенційного шансу повторити перебіг попереднього матчу.

Натомість, після перерви Прудкий та Кадиров забезпечили своїй команді потрібний результат і допомогли перемогти підопічних Євгена Смоловика після поразки у першому колі.

Ліга В. SC «Vikings» – «DeLonghi» – 1:1

Єдина нічия у цьому турі була зафіксована у протистоянні першої та останньої команд турнірної таблиці. Головні конкуренти команди Миколи Костенка встигли набрати свої очки у цьому турі, тож, і «вікінги» були зобов’язані поповнити доробок.

Водночас, «італійці» мали змогу відірватися від суперників. Зрештою, обидвом командам вдалося виконати завдання на 50%.

Основні події у зустрічі розгорнулися у другому таймі. На 23-ій хвилині Хіміч вивів підопічних Євгена Смоловика вперед. Господарі не здавалися й пішли вперед з п’ятим. Ударом з гострого кута Банніков перехитрив Марченка та відновив статус-кво. «Вікінги» й надалі продовжували грати у штучній більшості, але вибороти три очки не зуміли.

Як підсумок, «DeLonghi» зумів відірватися від конкурентів, але не на таку кількість очок як хотів, а SC «Vikings» залишилися на останній сходинці, але від четвертої позиції їх відділяє всього одне очко.

Пресслужба ФФзК

Знайшли помилку, натисніть