Перша ліга ЕЛІТ Parimatch. Огляд 7 туру другого етапу
Перша ліга ЕЛІТ Parimatch. Огляд 7 туру другого етапу
16.03.2021

Лідери ліг А та В продовжили свої серії без поразок, «АБтП» піднявся на четверту сходинку, а «GlobalLogic» повернувся на переможний шлях. Черговий ігровий тиждень подарував нам п’ять матчів Першої ліги Еліт, в яких господарі на п’ятьох здобули всього одне очко.

Ліга А. «СМ-25» – «АБтП» – 0:4

«Юристи» у своєму шостому проведеному матчі оформили другу перемогу у сезоні. До цього поєдинку команда Андрія Ардашнікова підходила на четвертій сходинці. Три очки могли допомогти семиполчанам заробити непоганий гандикап над найближчими переслідувачами.

Втім, першу очну зустріч між цими суперниками у сезоні команда Віталія Шишова без особливих проблем звела на свою користь. Гості взялися за оформлення гандикапу наприкінці першого тайму. Сачок ударом з далекої відстані відкрив рахунок у зустрічі. Натомість, Прінь, коли вже здавалося, що на перерву суперники підуть за мінімальної переваги «АБтП», забив другий гол своєї команди.

Вдало себе проявити Артему вдалося й на початку другого тайму. Універсал «юристів» оформив дубль й ще більше ускладнив завдання для «СМ-25».

Господарі кинули до атаки всі сили, грали з п’ятим польовим, але забити бодай одного разу не зуміли. Натомість, Білецький своїм взяттям воріт встановив остаточний рахунок у зустрічі. Чотири голи без відповіді й четверта сходинка у лізі А для «АБтП».

Ліга А. «Агромат» – «Sky Up» – 2:3

Центральний матч туру у лізі А виправдав свій статус. «Будівельники» знову нав’язали нав’язали боротьбу одному з лідерів турнірної таблиці, але залишилися без набраних очок.

У першому таймі на гол Сипливця своїм взяттям воріт відповів Пантелейчук. Тож, сильнішого обидва суперники мали визначити після перерви. У середині тайму команди видали ударну трихвилинку. Сипливець і Тменов подарували «авіаперевізникам» перевагу у два м’ячі. Втім, Шваб досить швидко скоротив її до мінімуму.

Наприкінці поєдинку господарі пішли вперед з п’ятим польовим, але голів у цій зустрічі вболівальники більше не побачили. Тож, «Агромат» зазнає четвертої поразки у сезоні та залишається на восьмій сходинці. У свою чергу, команда Костянтина Власенка продовжує очолювати турнірну таблицю ліги А.

Ліга В. «Carleone VPK-Group» – «WinnCom» – 2:3

У рамках ліги В свій третій очний матч у сезоні провели підопічні Сергія Цибенка та Євгена Смоловика. Кожна з команд видала абсолютно протилежні за змістом тайми.

До перерви «технологи» виглядали надзвичайно впевнено й втілили свою перевагу у переконливий результат на табло. Розвадовський відкрив рахунок у зустрічі й вибився у найкращі бомбардири команди (6 гол у сезоні), а Нечепуренко зумів оформити дубль. Відзначимо, що останній з двох забитих м’ячів побував у воротах Сичевського разом з сиреною на перерву.

У другій половині господарі вийшли на паркет в абсолютно іншому настрої й почали створювати низку моментів. Дуже швидко Арутюнов відіграв один м’яч. Нагод для зменшення гандикапу суперника не бракувало, але й м’яч не опинявся у воротах.
Зрештою, на 25-ій хвилині Шендрик скоротив різницю у рахунку до мінімуму. Втім, «WinnCom», який вже неодноразово втрачав власну перевагу, цього разу втримав переможний результат. Для підопічних Євгена Смоловика ця звитяга стала другою поспіль у матчах проти «Carleone VPK-Group».

Ліга В. «DeLonghi» – «THIS IS ПИВБАР» – 2:2

Чинний лідер ліги В став єдиною командою, яка у статусі господаря матчу зуміла не поступитися. Втім, зважаючи на розвиток поєдинку, ближчими до перемоги були підопічні Олександра Славінського.

Гості одразу розпочали матч з п’ятьма польовими й грали так аж до четвертої хвилини. Саме тоді Прудкий вивів «рокенрольників» вперед. Досить швидко Кадиров подвоїв перевагу свого колективу.

Команда Євгена Смоловика перебувала у статусі єдиного з учасників ліги В, який ще не поступався. Зрештою, ще у середині першого тайму Хіміч відквитав один м’яч. Після перерви автогол Гнєзділова допоміг «італійцям» відновити паритет. Втім, після цього розпочалося найцікавіше. Василюк за гру рукою на лінії власних воріт був вилучений, а гості отримали право на пенальті. Втім, з позначки Гнєзділов не переграв Фурсенка. До слова, кіпер господарів, неодноразово рятував свою команду й під час гри суперника у більшості. Її «THIS IS ПИВБАР» реалізувати не зумів.

Наприкінці поєдинку команда Олександра Славінського ризикнула ще раз піти вперед з п’ятим польовим, однак, рахунок у зустрічі так і залишився нічийним. Таким чином, «рокенрольники» вперше у сезоні набирають очки у протистояннях з «DeLonghi».

Ліга В. SC «Vikings» – «GlobalLogic» – 5:6

Заключний матч туру став справжньою окрасою ігрового тижня. «Вікінги» й «айтішники» двічі зустрічалися цього сезону й обидва рази матчі завершувалися внічию з рахунком 1:1.

Цього дня команди відігралися за невелику кількість голів у попередніх очних зустрічах, адже до того суперники забивали лише у других таймах.

Перша чотирнадцятихвилинка вже була схожа на міні-матч зі своєю драматургією. На гол Смачила господарі відповіли взяттями воріт від Скоробогатька і Куровського. Команда Олександра Севериненка не розгубилася й вдало розіграла кутовий, який результативним ударом завершив Бабій.

Не менш сповненою інтриги була й кінцівка тайму. Микола Костенко випустив п’ятого польового й Шарапов вивів свою команду вперед після розіграшу штучної більшості. Втім, Серебренніков пасом, на який ніхто не відгукнувся майже з центру майданчика на останніх секундах змусив капітулювати Калмика.

Після відпочинку Смачило знову відзначився швидким голом, а Харук вперше у цій зустрічі подарував гостям перевагу у два голи. «Вікінги» знову пішли вперед з п’ятим польовим. Скоробогатько й Розовик швидко зробили рахунок рівним. Однак, останнє слово було за «GlobalLogic». Ципанов знову вивів гостей вперед, а господарі не зуміли вчергове відігратися. Як підсумок – дебютна звитяга «айтішників» над SC «Vikings» у цьому сезоні.

Пресслужба ФФзК

Знайшли помилку, натисніть