Parimatch Ліга КФЛ. Підсумки туру
Parimatch Ліга КФЛ. Підсумки туру
17.03.2021

Черговий тур Київської Футзальної Ліги порадував сенсаційними результатами, чималою кількістю результативних ударів, а також не обійшлось без гучних сенсацій. Всі матчі були зіграні у запланований час, тому зараз залишилось лише розібратись з результатами.

Суперліга

Огляд Суперліги розпочнемо з матчу «Comfort Life» - «Skidka». «Будівельники» прагнули взяти реванш за поразку 0:7, тому дуже непогано підготувались до гри і навіть оформили швидкий гол зусиллями Шундрика – 1:0. З іншої сторони підопічні Олега Шуста відповіли кількома ударами з дальньої дистанції, а вже на 6-й хвилині Марьєвич пострілом з гострого кута зумів звести матч до нічиєї – 1:1. Можна сказати, що обидві команди грали в атакуючій манері і прагнули себе проявити, але в першій половині зустрічі сильнішими виявились «Будівельники». На 10-й хвилині Фещенко пригадав, як забивати голи, а наприкінці тайму Ніфталієв поставив крапку у першій половині зустрічі – 3:1. Після відпочинку малюнок гри кардинально змінився, адже підопічні Олега Шуста на постійній основі почали награвати 5-го польового. «Будівельники» виявились не готові до такого розвитку подій і за 5 хвилин ігрового часу отримали 3 голи у свої ворота – 3:4. Представники «Comfort Life» намагались виправити ситуацію, але вже на 21-й хвилині Гавриленко записав результативний удар собі  в актив – 3:5. За такої динаміки «Будівельники» також стали грати з 5-м польовим в атаці і прагнули відігратись. Проте, максимум що вдалось, так це обмінятись результативними ударами – 4:5. Підопічні Андрія Науменка поспішали, а також при розіграші 5-го отримали ще один курйозний м’яч у свої ворота і капітулювали з рахунком 4:6. Вітаємо команду «Skidka» з вольовою перемогою!

Відносно матчу «Донбасенерго» - «Рівнестандарт-ДЮСШ-4», то слід зазначити, що підопічні Віталія Мельника з перших хвилин вирішили грати з підключенням голкіпера до атак, адже зі старту з’явився Віталія Дєнюжкін. В свою чергу рівняни були вимушені чимало часу витрачати на захист і чекати моменту на контратаку. Правда, вже на 5-й хвилині «Енергетики» вийшли вперед завдяки вдалому підключенню до атаки Романовського – 1:0. Зазначимо, що «Енергетики» мали територіальну перевагу, але вже на 7-й хвилині Чемерис ударом від власних воріт зумів звести матч до нічиєї – 1:1. Підопічні Дармовіса покарали опонентів за підключення 5-го і втрату м’яча. Проте, «Енергетики» продовжували гнути свою лінію, тому наприкінці першої половини зустрічі Пекний оформив гол та встановив остаточний рахунок першого тайму – 2:1. Після перерви команда «Донбасенерго» продовжувала грати в атакуючій манері, тому не дивно, що Сергій Степаненко оформив швидкий результативний удар – 3:1. Рівняни змогли відповісти кількома ударами з дальньої дистанції, а вже на 20-й хвилині гол Рожка наблизив «Донбасенерго» ще на один крок до перемоги – 4:1. Підопічні Павла Дармовіса мали достатньо часу на порятунок, але не змогли відігратись і не реалізували десятиметровий удар. Таким чином вітаємо «Енергетиків» з перемогою у матчі з лідером Суперліги!

Стосовно поєдинку «SkyUp» - «Рятувальник», то відзначимо «Авіаторів» в першій половині матчу. Підопічні Костянтина Власенка дуже потужно атакували і створили чималу кількість гольових моментів. Правда, ніяк не вдавалось пробити Царицина. Зазначимо, що прекрасні шанси в своєму розпорядженні мав Тменов, Горбатий та Тищенко, щоправда за 14 хвилин ігрового часу не вдалось втілити свою ігрову перевагу в результативний удар. З іншого боку варто відзначити, що підопічні Салівона ідеально відіграли в обороні, а також встигли провести декілька контратак. Колектив «Рятувальник» зміг зберегти ворота на замку, щоправда в атаці не змогла нічого зробити, тому за рахунку 0:0 команди пішли на перерву. В другій половині зустрічі команда «SkyUp» підняла темп матчу та робила все можливе, щоб відзначитись забитим голом. Правда, ситуація ніяк не змінилась на табло. Натомість підопічні Салівона в середині другого тайму шокував своїх опонентів голами від Кончакова і Колесніка – 0:2. За такого перебігу подій «Авіатори» пішли ва-банк з 5-м польовим і вже на 25-й хвилині помилка на половині поля суперника обернулась голом  у порожні ворота від Гайвана – 0:3. Можна сказати, що доля зустрічі була вирішена остаточно, хоча команди ще встигли обмінятись результативними ударами – 1:4. Вітаємо підопічних Салівона з перемогою!

Вища Ліга

У Вищій Лізі відзначимо протистояння «Star» - «Budmonster». Підопічні Листопада просто шокували своїх опонентів в дебюті зустрічі, адже за 3 хвилині ігрового часу вдалось залишити три автографи у воротах Анікеєва – 3:0. Дубль легендарного Корнійчука та гол від молодого Корольчука дозволив прекрасно увійти в гру і зробити серйозну заявку на перемогу у підсумку. «Будівельники» доволі швидко знайшли аргумент у відповідь, а удар Крошана став яскравим тому підтвердженням – 3:1. Підопічні Химяка робили все можливе, щоб виправити ситуацію, але «Зірки» діяли на куражі і довели перший тайм до переможного кінця, а наприкінці тайму Макаренку вдався гол з гострого кута, після якого пролунав свисток арбітра, що просигналізував про завершення першої половини гри – 4:1. Після відпочинку команда «Budmonster» серйозно підняла темп матчу  і великими силами пішла в атаку. Більше того, «Будівельники» стали тримати в напрузі лінію захисту суперника і підключали 5-го до своїх комбінацій. Проте, «Зірки» гідно тримали оборону. Підопічні Листопада не помилялись, а вже наприкінці зустрічі розігнали контратаку, котру без проблем завершив Баранов – 5:1. Таким чином команда «Star» здобула три бали, хоча ще отримала гол від Потапова – 5:2. Вітаємо підопічних В’ячеслава Листопада з класною грою і відповідним результатом!

В другому своєму матчі «Зірки» протистояли команді «Десна». Гра для колективу «Star» почалась жахливо, адже на першій хвилині Кужелюк отримав червону картку, а гравці «Десни» майстерно розіграли стандарт, котрий без проблем завершив Олександр Революк – 0:1. Проте, «Зірки» доволі швидко виправили ситуацію, адже індивідуальна майстерність Данько та колосальний досвід Славінського змогли перевернути гру – 2:1. Варто зазначити, що «Зірки» після вилучення голкіпера на постійній основі награвали 5-го польового і вже на 11-й хвилині Сергій Олійник оформив ще один результативний удар – 3:1. Представники «Десни» не знали, як виправити ситуацію і ще отримали гол в роздягальню від Баранова – 4:1. Після відпочинку «Зірки» продовжували атакувати з 5-м, але отримали швидкий гол від Редько – 4:2. Цей м’яч подарував надію на порятунок. Щоправда, вже на 18-й хвилині Микола Комар оформив фантастичний гол в дев’ятку і зробив перевагу своєї команди комфортною – 5:2. Зазначимо, що гравці «Десни» не здавались, але «білим» не вистачало зовсім трошки, щоб наздогнати своїх опонентів і не дивлячись на ще один гол від Революка, останнє слово було за «Зірками» - 6:3. Вітаємо команду «Star»,  з успіхом, адже дві звитяги за тиждень дозволили очолити турнірну таблицю у Вищій Лізі.

Олександр Корнійчук, «Star»

-Розкажіть, як ви опинились в складі «Зірок».

-Мені Вячеслав Листопад сказав, що є така команда і можна за неї пограти. Потім мені зателефонував Ігор Миколайович Стельмах(президент), ми з ним поговорили і домоволись, тому сьогодні я в команді "STAR"

- Як вам дався перехід з гранда українського футзалу до аматорської команди?

- Відмінний колектив, чудові хлопці, дуже комфортно грати. Звичайно, відчувається, що професійний і аматорський рівень відрізняється. В принципі до Суперліги я теж починав грати в аматорах, тому нічого нового. З усіма партнерами по команді спілкуємся, граємо, все прекрасно.

- Чи були у вас пропозиції продовження кар’єри з Екстра-Ліги?

- З Екстра-Ліги пропозицій не було.

- Як оціните рівень аматорських змагань в Києві? Адже ви граєте за команди «ХІТ-2» та «Star».

- Рівень Вищої Ліги оцінив би як дуже високий. Приблизно 4 команди при бажанні і вірному підході до справи могли б відмінно себе проявити в Екстра-Лізі. Звичайно, ми не беремо до уваги "Продексім", "ХІТ", "Ураган" та "Енергію". З іншими командами можна було б конкурувати. Це навіть легко доводиться на справі, коли команди з чемпіоната Києва обігрують команди Екстра-Ліги в матчах Кубку України.

-Чи можете назвати кількох молодих гравців з вашої команди, хто міг би заграти за «ХІТ»?

- Прізвищ називати не хочу. Є декілька гравці, котрі змогли б спробувати свої сили в "ХІТі". Їм треба дати шанс поїхати на збори, тобі було б зрозуміло - готові чи ні.

Якщо говорити про матч «Укрметртестстандарт» - «Terratek», то підопічні Валентина Бондаря прекрасно стартували і відвантажили швидкі два голи зусиллями Дмитра Волошина – 2:0. За такого перебігу подій підопічні братів Стайкових бул обезкуражені, а представники «Укрметртестстандарту» продовжували задавати темп матчу. Більше того,  у Олександра Заїки ігрової практики було більш ніж достатньо, але швидкі голи Волошина залишились єдиними в першій половині гри. Зазначимо, що в атаці колектив «Terratek» зумів відповісти кількома ударами з дальньої дистанції, щоправда виправити ситуацію так і не вдалось. Після відпочинку підопічні братів Стайкових спробували зіграти в атакуючій манері. Представники команди «Terratek» діяли агресивно в атаці, щоправда рахунок на табло ніяк не змінювався. З іншого боку підопічні Бондаря надійно грали по рахунку, а чергові голи у зустрічі були забиті наприкінці поєдинку. На 26-й хвилині Жеріков скоротив відставання в рахунку, а перед фінальною сиреною команда «Укрметртестстандарт» провела якісну контратаку, котру майстерно завершив Микола Кібиш – 3:1. Підопічні Валентина Бондаря підтвердили свій статус фавориту і здобули прогнозовану звитягу.

Перша Ліга

В Першій Лізі відзначимо гру «ПБГ Ковальська» - «СK ARX».  В разі перемоги «Будівельники» достроково ставали б чемпіонами і не залежали від результатів прямих конкурентів. Більше того, підопічні Олександра Пекного зі старту матчу пішли в атаку великими силами, а тріо Рисенко-Рибцов-Шаповал мали вбивчі моменти в своєму розпорядженні. Проте, Іван Однороманенко спіймав кураж і відзначався фантастичними сейвами. Також відзначимо, що в атаці команди «СК ARX» можна відзначити Доценко та Глинку, щоправда перша половина зустрічі завершилась за нічийного рахунку 0:0. Після відпочинку малюнок гри абсолютно не змінився, оскільки «Будівельники» невтомно продовжували штурмувати ворота суперника. Правда, з реалізацією справи все одно не покращились. Однороманенко грав фантастично, а «червоно-білі» мали шанси, щоб покарати суперника за нереалізовані нагоди, проте, Глинка змарнував вихід віч на віч. Наприкінці поєдинку команда «ПБГ Ковальська» пішла в атаку з 5-м польовим в надії вирвати перемогу, але фінальний свисток арбітра зафіксував результат 0:0, а це означає, що питання чемпіонства в Першій Лізі А залишається відкритим.

В другому своєму поєдинку команда «CK ARX» прагнула відібрати бали у «Олімп Безпеки». «Червоно-білі» мали в своєму розпорядженні декілька вбивчих епізодів, але майстерність Хмеля на останньому рубежі врятувала «Олімп Безпеку» від пропущеного голу. Зазначимо, що підопічні Віталія Дєнюжкіна дуже важко увійшли в гру і лише на 9-й хвилині завдяки пострілу Швеця змогли вийти вперед – 0:1. «Червоно-білі» відповіли своїми вбивчими епізодами, щоправда з нульовим відсотком реалізації, а вже на 16-й хвилині Ларін подвоїв перевагу «Олімп Безпеки» - 0:2. На цьому неприємності для «CK ARX» не завершились, адже Дружченко оформив курйозний гол практично з центру поля, встановивши остаточний рахунок першої половини гри – 0:3. Після перерви про інтригу було важко говорити, оскільки Володимиру Кульматицькому знадобилось 15 секунд, щоб оформити ще один гол – 0:4. По суті, доля зустріч була вирішена, а «червоно-білі» не могли розраховувати на камбек. Підопічні Віталія Дєнюжкіна грали максимально переконливо і в середині другої половини зустрічі той самий Кульматицький довів справу до розгрому – 0:5. Таким чином доля матчу була вирішена остаточно, хоча команди ще встигли обмінятись результативними ударами, але це не вплинуло на фінальний результат – 1:6. Команда «Олімп Безпека» здобула важливу перемогу і в разі перемоги в наступному матчі стане чемпіоном Першої Ліги А. Підопічні Віталія Дєнюжкіна в одному кроці від своєї цілі!

Стосовно поєдинку «МХП» - «The Saints», то «Святі» дуже жваво розпочали матч та встигли провести серію небезпечних атак в дебюті зустрічі. Правда, в завершальній стадії мали серйозні проблеми. Натомість команда «МХП» витримала стартовий натиск суперника, а на 6-й хвилині вдалось заробити кутовий, розіграш якого завершився красивим голом від Кислого – 1:0. Не дивлячись на такий розвиток подій, гравці «The Saints» продовжували грати першим номером та шукати щастя біля воріт суперника. В свою чергу команда «МХП» дуже компактно оборонялась і грала по рахунку. Проте, «Сині» не змогли зберегти свою перевагу, адже наприкінці тайму Потильчак  і Мороз оформили по голу, встановивши остаточний рахунок першої половини гри – 1:2. Після відпочинку «Святі» продовжували штурмувати ворота суперника і змарнували три виходи віч на віч, а вже на 25-й хвилині досвідчений Фесюра оформив черговий гол – 1:3. Представники «МХП» спробували відігратись, щоправда ніяк не вдалось оформити гол у відповідь. Натомість «Святі» виглядали більш ніж переконливо і довели справу до розгрому, адже голи Мороза та Коваленка наприкінці поєдинку зняли всі питання стосовно переможця – 1:5. В свою чергу у «МХП» Нагорний встиг оформити м’яч за хвилину до фінальної сирени, але це навряд покращило настрій «Синім» - 2:5. Вітаємо представників «The Saints» з впевненою перемогою!

Відзначимо, що  в другому своєму матчі команда «МПХ» протистояла «KRBA Team». «Сині» змогли дати бій фавориту, а  в першій половині зустрічі діяли в атакуючій манері і встигли відзначитись ударом в поперечину. В свою чергу «Юристи» не вразили своєю грою на половині поля суперника. Підопічні Валерія Директоренка не змогли проявити себе в атаці, тому доля зустрічі вирішувалась після перерви. В другій половині матчу на перший план вийшла індивідуальна майстерність Ростислава Сачка. Адже саме форвард «KRBA Team» став героєм поєдинку, записавши хет-трик собі в актив – 0:3. Варто відзначити, що колектив «МХП» награв на гол престижу, але «Юристи» змогли зберегти свої ворота на замку. Вітаємо команду «KRBA Team» з відмінною грою в другому таймі і переможним результатом!

Корпоративна Ліга

В Корпоративній Лізі В відзначимо протистояння «Royal Credit» - «Frag Lab». «Айтішники» вважались фаворитами матчу і спробували нав’язати супернику свою гру. Підопічні Антона Бутка невтомно атакували, щоправда голкіпер «Кредиторів» діяв блискуче. Воротар «Royal Credit» був найпомітнішим гравцем першої половини зустрічі і став героєм. Більше того, підопічні Ярослава Сербіна змогли стримати потужні атаки суперника, а наприкінці тайму Дмитро Альмурзаєв записав гол собі в актив, встановивши остаточний рахунок першої половини гри – 1:0. Після перерви, малюнок гри не змінився, але команда «Frag Lab» почала реалізовувати свої моменти.  В дебюті другої половини матчу Курінний оформив красивий гол в дев’ятку, а Мусаєв вивів свою команду вперед – 1:2. «Кредитори» не мали реальних нагод, щоб відігратись, в той час, як підопічні Антона Бутка продовжували грати в атакуючій манері і заробили пенальті, котрий без проблем реалізував Курінний – 1:3. Цей гол по суті став вирішальним в матчі і зняв всі питання, щоправда Паламаренко ще встиг записати результативний удар на свій рахунок – 1:4. Вітаємо команду «Frag Lab» з вольовою і заслуженою перемогою, а «Кредитори» провели чудовий перший тайм, щоправда не вдалось себе проявити в другій половині гри.

В ще одному матчі у Корпоративній Лізі В команда «ЄвроТехноБуд» протистояла «АФК Енергії». Підопічні Євгена Саківського вважались фаворитами і тому спробували оформити швидкий гол. З цією задачею «Будівельники» не впорались, оскільки «Енергетики» доволі злагоджено грали в захисті. Стосовно атакуючих дій підопічних Станіслава Гончаренка, то тут важко пригадати гострі нагоди біля воріт «ЄвроТехноБуд». Натомість «Будівельники» вже в середині першої половини зустрічі вийшли вперед завдяки голу Аладьїна, а вже на 14-й хвилині Алфьоров подвоїв перевагу своєї команди – 2:0. «Енергетики» не змогли знайти аргументів у відповідь, а підопічні Євгена Саківського довели першу половину гри до переможного кінця. В другому таймі «Будівельники» збавили оберти і спробували зіграти по рахунку. Як виявилось, це було максимально хибне рішення, оскільки у команди «АФК Енергія» з’явилось більше вільного простору і підопічні Станіслава Гончаренка скористались таким подарунком зі сторони суперника. В середині другого тайму Дмитро Каркаєв скоротив відставання в рахунку, а Бабій звів гру до нічиєї – 2:2. Для «Будівельників» матч по суті починався з чистого листа і в цій непростій ситуації прекрасно проявив себе Ковальчук, вистріливши з дальньої дистанції та за допомогою рикошета зумів записати гол собі в актив – 3:2. За такого перебігу подій підопічні Станіслава Гончаренка вирішили ризикнути і при атаках підключали Анастасію Терех, але таке підключення обернулось голом від Некрасова – 4:2. Вітаємо команду «ЄвроТехноБуд» з заслуженою перемогою!

Відносно матчу «Check Point» - «ПБФ», то варто зазначити, що в першій половині зустрічі команда «ПБФ» змогла чудово себе проявити. «Жовто-зелені» спробували нав’язати супернику свою гру. Можна сказати, що «Айтішники» не були готові до такого розвитку подій. Більше того, команда «ПБФ» виглядала дуже переконливо і вже в середині першого тайму вдалось оформити гол зусиллями Івана Кошевого – 0:1. Пропущений м’яч завів команду Олександра Савушкіна, тому «Айтішники» серйозно додали в атакуючому плані. Підопічні Максима Ріпи стали частіше проводити свої атаки і навіть перехопили ініціативу в грі. Також варто зазначити, що гравці «ПБФ» спробували зберегти переможний рахунок та за мінімальної переваги піти на перерву, але Ярослав Шуляковський звів матч до нічиєї наприкінці тайму і за рівного рахунку команди пішли на відпочинок -1:1. В другій половині матчу «Айтішники» стали діяти агресивніше в атаці. Підопічні Максима Ріпи виглядали переконливіше, тому роботи у голкіпера «ПБФ» стало ще більше. Проте, «Жовто-зелені» якісно оборонялись та відповідали гострими контратаками, а вже на 30-й хвилині Шрам досяг бажаного – 2:1. «Жовто-Зелені» опинились в ролі наздоганяючих і навіть спробували піти з 5-м польовим, щоб виправити ситуація. Проте, такий ризик не дав бажаного результату, адже «Айтішники» змогли зберегти потрібний результат. Вітаємо підопічних Максима Ріпи з вольовим результатом!

На останок відзначимо гру «Pokupon» - «НУХТ». В цій парі команда «Pokupon» вважалась фаворитом, щоправда тривалий час не могла підтвердити цей статус. Адже «Студенти» дуже непогано підготувались до гри і прагнули здобути позитивний результат. Натомість у колективу «Pokupon» були проблеми з реалізацією, а також в атаці мало що вдавалось. З іншої сторони команда «НУХТ» не могла похизуватись своїми нагодами, але при цьому «Студенти» відкрили рахунок в матчі. На 13-й хвилині Копач відгукнувся на передачу з лінії поля та пробив повз Пархоменка – 0:1. Пропущений гол додав бажання та наснаги команді Артема Бесіди, тому вже на 16-й хвилині Василиненко звів матч до нічиєї – 1:1. Зазначимо, що команда «Pokupon» мала шанс забити гол у роздягальню, але перша половина зустрічі завершилась бойовою нічиєю. Після відпочинку команда «Pokupon» заграла у своїй звичній агресивній атакуючій манері, а результат не змусив себе довго чекати. Вже ближче до середини другої половини матчу Мельников вивів свою команду вперед, а Віталій Василиненко ще на один крок наблизив «Pokupon» до перемоги – 3:1. В цій ситуації «Студенти» вирішили ризикнути і спробували піти в атаку з 5-м польовим, але такий хід обернувся голом Леоніда Пархоменка від власних воріт – 4:1. Доля зустрічі була вирішена остаточно, хоча команди ще встигли обмінятись результативними ударами – 5:2.

Знайшли помилку, натисніть