Parimatch Київська Футзальна Ліга. Огляд 9 туру
Parimatch Київська Футзальна Ліга. Огляд 9 туру
03.02.2021

Довгочікуваний тур Київської Футзальної Ліги виявився драматичним і доволі сенсаційним. Ситуація в Суперлізі стала максимально непростою, також відбулись цікаві зміни у Корпоративній Лізі, а Перша Ліга порадувала цікавими поєдинками. Можна сказати, що тур вдався на славу, тому залишається розібратись з усіма матчами, що були зіграні.

Суперліга

Розпочнемо огляд з поєдинку «SkyUp» – «Skidka». Звітна зустріч була однією із центральних у турі, щоправда «Авіатори» ще в першій половині зустрічі зробили дуже серйозну заявку на 3 бали. Підопічні Костянтина Власенка домінували та задавали темп гри, тому не дивно, що вже на 7-й хвилині тандем Смоловик-Тменов зумів оформити по одному результативному удару – 2:0. В свою чергу представники команди «Skidka» інколи проводили свої атаки і переважно грали другим номером. Натомість «Авіатори» не зняли питання відносно переможця зустрічі та отримали прикрий автогол наприкінці тайму від Тищенка – 2:1 і за такого рахунку команди пішли на перерву. Після відпочинку підопічні Олега Шуста спробували виправити ситуацію завдяки ударам з середньої дистанції, щоправда це не дало результату. В свою чергу у «Авіаторів» Юліан Горбатий оформив два голи, один з яких виявився дуже ефектним, адже вдалось самотужки обіграти всіх опонентів - 4:1. Доля зустрічі була вирішена і навіть підключення 5-го не допомогло колективу «Skidka», а підопічні Костянтина Власенка ще двічі засмутили своїх опонентів наприкінці матчу – 6:1. Вітаємо «Авіаторів» з перемогою, а колектив «Skidka» поступається з розгромним результатом, зазнавши третьої поразки в сезоні.

Відносно матчу «Рятувальник» – «Десна», то тут можна сказати, що гра була до першого пропущеного голу. Підопічні Листопада зробили ставку на оборону і швидкі контратаки. Більше того, така тактика працювала до 9-ої хвилини, поки Бабинін не відзначився забитим голом – 1:0. Підопічні Салівона вийшли вперед та продовжували гнути свою лінію. Команда «Рятувальник» почувалась більш ніж комфортно і створювала чимало нагод біля воріт Олександра Савченка, як наслідок рахунок 4:0 після завершення першої половини гри. Зазначимо, що особливо красивим вийшов гол Гайвана точно в дев’ятку перед свистком на перерву. Після відпочинку малюнок матчу не змінився, а команда «Рятувальник» робила все можливе, щоб примножити свій успіх. Такі старання не пройшли дарма і вдалось ще тричі засмутити своїх опонентів. З іншої сторони у «Десни» не було нагод для камбеку, щоправда після перерви можна відзначити 3 вбивчих моменти, щоб скоротити відставання в рахунку, але безрезультатно. У підсумку 7:0 на користь команди «Рятувальник», а героєм матчу став Андрій Анцибор з хет-триком в активі.

На черзі гра «Budmonster» – «Star». «Зірки» дуже жваво розпочали поєдинок і буквально своїм першим ударом Сергій Олійник відкрив рахунок  у зустрічі – 0:1. Підопічні Листопада забили найшвидший гол в турі, але за декілька миттєвостей Хижняк в падінні головою звів гру до нічиєї – 1:1. За такого потужного старту можна було б спрогнозувати зливу результативних ударів, щоправда це хибна думка. Оскільки  «Зірки» хоч створювали чимало гольових нагод, але пробити Нещерета вдруге ніяк не вдавалось. В свою чергу колектив «Budmonster» демонстрував далеко не найкращу гру і відсутність деяких ключових виконавців давалась взнаки. Зазначимо, що перший тайм завершився за бойової нічиєї 1:1, а перевага за кількістю гольових моментів була на стороні команди «Star». Після перерви матч набрав обертів і обидві команди також додали в атакуючому плані. Побільшало небезпечних нагод у «Будівельників», а підопічні Листопада в свою чергу не збавляли обертів. Проте, все найцікавіше відбулось наприкінці поєдинку. За хвилину до завершення матчу Олійник наважився на удар з дальньої дистанції і вивів свою команду вперед – 1:2. Щоправда зберегти переможний результат не вдалось, адже «Будівельники» пішли в атаку з 5-м польовим і Алєксюк врятував свій колектив від поразки – 2:2. У підсумку бойова нічия, тому дякуємо командам за класний матч. Окремо варто відзначити поведінку обох команд в спортивному плані. Гра була максимально коректна, з повагою до суперника. Були, звісно, жорсткі стики, але всі вони закінчувались вибаченнями, поверненням м'яча і навіть дружніми обіймами.

В поєдинку «Рівнестандарт-ДЮСШ-4» – «Укрметртестстандарт» підопічні Павла Дармовіса зі стартовим свистком великими силами пішли в атаку. Ставка була зроблена на швидкий гол, але вона не спрацювала. Натомість підопічні Валентина Бондаря відповідали своїми атаками і особливо якісно себе проявляв Кібиш, але  Миколі трошки не вистачало удачі в завершальній стадії. Натомість перший гол був забитий в середині тайму, завдяки сольному рейду і удару з гострого кута у виконанні Жовтуна – 1:0. Проте, вже за декілька хвилин Беляєв зумів оформити найлегший гол в кар’єрі і з 15 сантиметрів переправив м’яч точно за призначенням – 1:1. Гравці «Укрметртестстандарт» швидко змогли відігратись, але на 10-й хвилині не вгледіли Прислупського – 2:1, а також останні хвилини першої половини гри провели не найкращим чином. Оскільки наприкінці першої половини гри молодий Олександр Крук зумів оформити два «голи у роздягальню» і встановити остаточний рахунок першої половини гри – 4:1. Такий комфортний результат розслабив рівненських футзалістів, тому після перерви Солонина та Кодацький змогли повернути інтригу в матчі – 4:3. Команда «Укрметртестстандарт» повірила в свої сили і робила все можливе, щоб виправити ситуацію. З іншого боку підопічні Дармовіса отримали гідний супротив і серйозні проблеми, адже комфортна перевага в рахунку розтанула, як сніг по весні, а вже на 24-й хвилині Солонина звів гру до нічиєї – 4:4. Такий результат не влаштовував підопічних Павла Дармовіса, тому в цій непростій ситуації увімкнувся Роман Дацюк, забивши переможний гол за хвилину до фінальної сирени – 5:4. У підсумку вітаємо команду «Рівнестандарт-ДЮСШ-4», а також відзначимо колектив «Укрметртестстандарт», оскільки після перерви підопічні Валентина Бондаря змогли себе чудово проявити не дивлячись на поразку.

Якщо говорити про матч «Донбасенерго» – «Terratek», то тут без інтриги не обійшлось. «Енергетики» прибули на гру без кількох гравців основної обойми, а також вже не можуть розраховувати на Смоловика, оскільки Євген перейшов до «SkyUp», але змогли запросити до команди досвідченого Іллю Бондарчука. В свою чергу «жовто-чорні» налаштувались на гру, як на справжній бій і вже на 5-й хвилині Сагун оформив шалений гол від поперечини після розіграшу ауту – 0:1. Підопічні братів Стайкових вийшли вперед, але вже дуже швидко отримали м’яч у відповідь від Дмитра Кульгуа – 1:1. Зазначимо, що «Енергетики» діяли першим номером, щоправда колектив «Terratek» грамотно оборонявся і чекав свій шанс в атаці. Більше того, вже наприкінці тайму «жовто-чорним» вдалось вийти вперед завдяки голу Стайкова, але виграти першу половину матчу не вдалось, оскільки Кульгук відзначився дублем за хвилину до свистка на перерву – 2:2. Після відпочинку підопічні Віталія Мельника спробували ще більше підняти темп матчу, щоправда дуже часто захоплювались атаками і не завжди встигали повернутись в оборону. «Енергетики» чимало часу проводили на половині суперника, але не могли забити третій гол. В свою чергу підопічні братів Стайкових декілька разів з близької дистанції буквально розстрілювали Негеля, проте, це не допомогло змінити ситуацію на табло. Натомість доля матчу вирішилась на останній хвилині, оскільки Негель збив суперника у власному штрафному майданчику, а арбітр вказав «на позначку». Дмитро Савченко виконав пенальті і приніс сенсаційну та довгоочікувану перемогу для команди  «Terratek» – 2:3. Вітаємо підопічних братів Стайкових з цим дуже серйозним результатом!

Перша ліга

В матчі «Urban Sport City» – «CK ARX» команда Дмитра Глинки вважалась фаворитом. Тим паче, що першу половину гри «червоно-білі» провели на половині поля суперника. Гравці «CK ARX» мали в своєму розпорядженні море моментів, але Гербут просто фантастично діяв на останньому рубежі. Більше того, саме воротаря «Urban Sport City» можна назвати героєм першої половини гри. Відносно атак, то колектив Ярослава Заграйчука вимушений був постійно оборонятись і буквально трошки не вистачило, щоб піти на перерву за нічийного рахунку. На 17-й хвилині Звонков віддав передачу на Сергія Кучука і ветеран столичного футзалу забив єдиний гол в першому таймі – 0:1. Після відпочинку «Червоно-білі» оформили швидкий м’яч зусиллями Глинки і зробили заявку на три бали – 0:2. Навіть такий розвиток подій не спонукав команду «Urban Sport City» до кардинальних змін чи ризику. Натомість колектив «CK ARX» навіть не думав збавляти обертів, а в середині другої половини гри Звонков оформив гол, котрий остаточно зняв всі питання, стосовно переможця – 0:3. На цьому неприємності не закінчились для команди «Urban Sport City», адже на 33-й хвилині Поздняков довів справу до розгрому – 0:4. До честі колективу Володимира Василенка, гравці «Urban Sport City» не здались, а змогли скоротити відставання в рахунку завдяки дублю Євгена Корешкова, щоправда втратили на наступний матч Василенка, адже Володимир отримав червону картку перед фінальною сиреною.

В другому своєму матчі команда «CK ARX» протистояла АФК «Prime». Гра для «Червоно-білих» почалась просто прекрасно, оскільки в дебюті зустрічі вдалось заробити пенальті, а Глинка майстерно реалізував цей стандарт – 1:0. Щоправда, з відповіддю «помаранчеві» не забарились і вже на 7-й хвилині Шмирко завдав потужного удару з-за меж штрафної і поцілив точно в нижній кут – 1:1. Команда Максима Каплунова грала з великим бажання та прагнула відібрати бали у фаворита матчу. «Помаранчеві» швидко виходили з оборони в атаку і нічим не поступались своїм опонентам. В свою чергу команда «CK ARX» мала трошки більше гольових можливостей, але два чудові сейви від Максима Каплунова наприкінці тайму дозволили піти на перерву за нічийного рахунку. Після відпочинку стало ще цікавіше, адже темп зріс, а «Червоно-білі» активізувались і змогли забити гол зусиллями Звонкова, після розіграшу ауту – 2:1. В свою чергу команда АФК «Prime» спробувала ризикнути і піти в атаку  з 5-м польовим, але такий хід обернувся голом від Полякова – 3:1. Цей результативний удар зняв всі питання, а Уздемир та Кучук встигли довести справу до повного розгрому – 5:1. «Червоно-білі» оформили впевнену перемогу і не дивлячись на пропущений гол наприкінці зустрічі, здобули дві звитяги у двох поєдинках – 5:2. Вітаємо команду «CK ARX»!

На черзі матч «Олімп Безпека» – «Банк Кредит Дніпро». В першій половині гри попри всі старання не було оформлено жодного результативного удару. Проте, моментів команди створили достатньо. Підопічні Віталія Дєнюжкіна навіть встигли відзначитись пострілом у поперечину, а «Банкіри» мали в своєму розпорядженні декілька виходів віч-на-віч, щоправда Хмель зіграв безпомилково. Проте, після перерви динаміка гри стала ще цікавішою, а Роман Марцун зумів вивести вперед «Банк Кредит Дніпро» – 0:1. «Банкіри» блискуче увійшли в матч після перерви, щоправда в середині другого тайму рахунок став рівним, адже Дружченко звів матч до нічиєї – 1:1. Більше того, підопічні Віталія Дєнюжкіна продовжували діяти в атакуючій манері і це дало результат на 35-й хвилині, коли Богдан Швець майстерно реалізував вихід віч-на-віч – 2:1. Такий рахунок і мала кількість часу до фінальної сирени змусила «Банкірів» награвати 5-го польового, щоправда це не дало потрібного результату. Оскільки гравці «Олімп Безпеки» витримали натиск суперника, а Хмель забив два голи від власних воріт – 4:1. Вітаємо підопічних Віталія Дєнюжкіна з вольовою перемогою!

Варто зазначити, що команда «Банк Кредит Дніпро» грала два матчі на тижні і гра проти колективу «The Saints» виявилась більш успішною. «Банкіри» на початку зустрічі змогли оформити швидкий гол зусиллями Петровича – 1:0. В свою чергу «Святі» не мали можливостей, щоб виправити ситуацію. Колектив «The Saints» чимало часу приділяв обороні і практично нічого не вдавалось в атакуючому плані. Натомість «Банкіри» мали всі шанси зняти всі питання стосовно переможця матчу, але обмежились двома голами і результативний удар Андрія Голубця наприкінці першої половини гри виявився останнім в першій половині матчу – 2:0. Після відпочинку «Святі» спробували великими силами піти в атаку, щоправда забити бодай гол у відповідь не вдалось. З іншого боку «Банкіри» продовжували гнути свою лінію, тому на 27-й хвилині гол Руслана Степаненка не став несподіванкою – 3:0. За такого розвитку подій доля зустрічі була вирішена, але «Банкірів» було не зупинити, тому за півтайму гравці «Банк Кредит Дніпро» оформили ще три голи і зробили рахунок непристойним – 6:0. Вітаємо «Банкірів» з перемогою, а «Святим» бажаємо успіхів в наступних турах.

Корпоративна ліга

В Корпоративній лізі одразу відзначимо матч «Check Point» – «Pokupon». Вже на 1-й хвилині підопічні Максима Ріпи вийшли вперед, а Клименко скористався помилкою суперника на власній половині поля – 1:0. Колектив Олександра Савушкіна забив важливий гол, але з часом змушений був більше часу приділяти обороні. Оскільки команда «Pokupon» великими силами пішла в атаку і зробила ставку на удари з дальньої дистанції. Підопічні Євгена Саківського навіть відзначились пострілом у стійку і прагнули виправити ситуацію. З іншого боку колектив «Check Point» компактно діяв на власній половині поля, але наприкінці тайму не вгледіли Василя Чоботаря і рахунок став рівним – 1:1. Команда «Pokupon» прагнула ще декілька м’ячів оформити перед свистком на перерву, але автогол Капустіна та реалізована контратака Ярослава Шуляковського допомогли колективу «Check Point» виграти першу половину гри – 3:1. Після відпочинку підопічні Євгена Саківського підключали 5-го польового до  своїх атак, а Капустін знову відзначився ударом  в стійку. Команді «Pokupon» трохи не щастило в завершальній стадії. Натомість підопічні Ріпи примножили свій успіх завдяки удару Рахно в середині другої половини гри – 4:1. Зазначимо, що колектив «Check Point» оформив четвертий гол граючи в більшості, адже Пархоменко отримав червону картку, необачно зігравши руками за межами штрафної площі. Не дивлячись на такий розвиток подій, підопічні Саківського встигли оформити ще один гол, але на більше часу не вистачило – 4:2. Вітаємо «Check Point» з перемогою у центральному матчі туру!

Відносно поєдинку «АФК Енергія» –  «ЄвроТехноБуд», то звітна зустріч виявилась доволі результативною. «Будівельники» хоч і були фаворитами, але забити швидкий гол ніяк не виходило. В свою чергу підопічні Станіслава Гончаренка також непогано підготувались до гри і встигли завдати декілька непоганих ударів в дебюті зустрічі, але перший гол в матчі забили «Будівельники», реалізувавши пенальті – 0:1. Підопічні Саківського отримавши перевагу в рахунку, не змогли примножити успіх і отримали гол від Вовнянко, адже універсал «Енергетиків» вдало розрядив свою гармату з-за меж штрафної площі –  1:1. За такого розвитку подій темп матчу зріс, щоправда в першій половині зустрічі «Будівельники» виявились сильнішими, оскільки за 30 секунд до свистка на перерву Мажула встановив остаточний рахунок першої половини гри – 1:2. Після відпочинку «Будівельники» робили все можливе, щоб почувати себе ще більш комфортно. Підопічні Євгена Саківського чимало атакували і в середині другої половини гри Аладьїн ще на крок наблизив свою команду до перемоги – 1:3. Навіть програючи з різницею в два голи, «Енергетики» не ризикували  йти ва-банк. Хоча, наприкінці зустрічі вдалось скоротити відставання в рахунку завдяки помилці суперника – 2:3. Таким чином підопічні Станіслава Гончаренка знову програють, а «Будівельники» здобувають три бали собі в актив.

На черзі поєдинок «Сервіт-2» – «Frag Lab». Підопічні Миколи Костенка вважались фаворитами матчу, але в першій половні гри не змогли підтвердити цей статус. Дублери «Сервіту» мали чимало нагод в своєму розпорядженні, але марнували вбивчі епізоди і ніяк не могли переграти голкіпера суперника 1 в 1. В свою чергу «Айтішники» відповідали класними контрвипадами, щоправда безрезультатно. Таким  чином попри старання обох команд, в першій половині гри не було забито жодного голу. В таймі другому команда «Frag Lab» покарала суперника за змарновані шанси, а Курінний ударом головою відкрив рахунок – 0:1. В цій ситуації дублери «Сервіту» стали ще більше часу проводити в атаці і практично не думали про захист. За такого розвитку подій «Айтішникам» було дуже непросто, але гравці «Frag Lab» тримали лінію оборони і робили все можливе, щоб зберегти переможний результат. Більше того, для сенсації не вистачило буквально декілька хвилин, оскільки наприкінці матчу дубль Крайового допоміг підопічним Миколи Костенка здобути прогнозовану, але водночас непросту перемогу – 2:1. Окремо відзначимо «Айтішників», адже не дивлячись на поразку колектив «Frag Lab» провів сильний матч і дав бій одному із лідерів чемпіонату.

В матчі «Infopulse» – «ПБФ» все розвивалось максимально стрімко, оскільки «Жовто-зелені» доволі швидко підтвердили свій статус фаворита. Вже на 5-й хвилині команда «ПБФ» вийшла вперед, а в середині першої половини гри Шепетько зробив рахунок 0:2. З іншого боку другий пропущений гол мотивував «Айтішників» і вже на 13-й хвилині Риттер відзначився результативним ударом – 1:2. Зазначимо, що колектив «Infopulse» прагнув одразу забити другий гол, але не впорався з цією задачею. З іншого боку «Жовто-зелені» мали 3 вбивчі моменти, щоправда не змогли свої гольові нагоди довести до логічного завершення, тому гол універсала «Айтішників» залишився останнім в першій половині гри. Після відпочинку команда «Infopulse» шокувала своїх опонентів, а Риттер забив другий гол після розіграшу стандарту – 2:2. Очевидно, що «Айтішники» зробили висновки і прагнули здобути вольову перемогу. Натомість «Жовто-зелені» також боролись виключно за три бали, тому гра після перерви була дуже динамічна. А все вирішилось наприкінці зустрічі, коли команда «ПБФ» оформила два голи за дві хвилини до завершення матчу, встановивши остаточний рахунок – 2:4. Вітаємо «Жовто-зелених», а «Айтішники», якби провели впевненіше першу половину гри, то могли б розраховувати на нічию.

На останок відзначимо матч «НУХТ» – «Royal Credit». Підопічні Ярослава Сербіна підійшли до гри з серйозними кадровими втратами і не могли розраховувати на Дениса Зінченка. Саме тому «кредитори» ще до початку гри самі собі створили проблеми. З іншої сторони «Студенти» були налаштовані більш ніж рішуче і задавали  темп матчу. Команді «НУХТ» вдавалось абсолютно все, тому не дивно, що за 20 хвилин ігрового часу вдалось оформити 4 сухі голи у ворота суперника – 4:0. Таким результатом «Студенти» підтвердили свої амбіції на три бали в матчі з останньою командою чемпіонату. З іншого боку у «Кредиторів» було вкрай мало нагод, а без Зінченка в атаці практично нічого не виходило. В другій половині зустрічі команда «НУХТ» продовжувала реалізовувати моменти і навіть не думала зупинятись. У «Студентів» все виходило і гра давалась дуже легко. В свою чергу підопічні Ярослава Сербіна не налагодили з реалізацією, а в обороні також серйозно помилялись, тому отримали ще 4 голи у свої ворота – 8:0. «Кредитори» хоч і награли на один результативний удар, але програли «в суху». Окремо відзначимо героя зустрічі Вадима Степанюка, оскільки форвард «НУХТу» став найрезультативнішим гравцем тижня і записав чотири голи на свій рахунок. Вітаємо!

Олександр Лаврик, пресслужба ФФзК

Знайшли помилку, натисніть