Огляд фінальних матчів та підсумки XІX Чемпіонату ПБГ
Огляд фінальних матчів та підсумки XІX Чемпіонату ПБГ "КОВАЛЬСКА"
16.03.2021

Ось і підійшов до завершення XIX турнір з міні-футболу серед підприємств промислово-будівельної групи Ковальська! Два ігрові дні, більше 100 задіяних гравців, 113 забитих м'ячів, що на 9 менше ніж на минулому турнірі, маса позитивних емоцій, боротьба до останньої секунди та радість онлайн вболівальників! До речі, матчі лише фінального ігрового дня подивилися 1212 глядачів! Загалом, це було справжнє футбольне свято, яке запам'ятається надовго. І тепер настав час до підбиття підсумків. 

В останній ігровий день були розіграні всі головні нагороди та визначені особисті номінації. Розпочнемо з Кубку Престижу. 

Кубок престижу, матч за 3е місце

Граніт - ЗБВ-1 3:1
Для обох команд очний матч був другим на турнирі. Нагадаємо, що на відбірковому етапі технічну перемогу здобули ЗБВ-1. Для Граніту вихід в Кубок Престижу це вже найвагоміше досягнення за весь час існування команди і зараз у них з'явився шанс поборотися за медалі! Відразу зі стартових хвилин більш рішучими були саме гравці ЗБВ-1 і вже на 6 хвилині Олександр Крещенко відкрив рахунок у грі. Колектив Сергія Мельника був зобов'язаний збільшити свою перевагу до перерви, але тотальне невезіння та вміла гра голкіпера Граніту залишила всі цікаві події на другий тайм. Після перерви Граніт потроху почав створювати свої моменти і гол назрівав. На 23 хвилині Максим Простокішин зрівняв рахунок! Окрилені успіхом наші гості з житомирщиниі повірили в себе і почали далі тиснути на ворота ЗБВ-1. На останній хвилині, коли всі готувалися до серії пенальті, чергова атака господарів завершилася взяттям воріт! Гості відразу пішли в ва-банк, але в завершальній атаці Максим Простокішин перехопив м'яча і вразвив вже пусті ворота суперника! Як висновок маємо історичну перемогу Граніту і нарешті вони поїдуть додому з кубком за третє місце та комплектом медалей! 

Конструктив - Дарниця 4:1

Волею долі для обох команд очний матч був другим за ігровий день! В першому протистоянні переможець не був виявлений. Нагадаємо, що минулого турніру Конструктив зайняв четверте місце, а Дарниця друге і перемога у Кубку Престижу хоч якось могла порадувати власних вболівальників. Сама гра розпочалася досить жваво і відразу було видно, що колективи не будуть сидіть в обороні. Маючи безліч моментів у першому таймі, реалізовано було лише один. На 14 хвилині Володимир Агеєв дальнім ударом застав зненацька Євгена Кебала. Забивши важливий гол у роздягальню, зелені у піднесеному настрої пішли на перерву. Такий рахунок ніяк не влаштовував Дарницю і в другому таймі вони почали ще більше атакувати. На 18 хвилині Владислав Пасічник замкнув дальню стійку і відновив рівновагу! Далі гра вирівнялася і команди почали діяти в обороні більш обережніше. Конструктив при цьому продовжував більше контролювати м’яч. На 25 хвилині Володимир Агеєв з передачі Ігоря Середнього знову вивів зелених уперед! Дарниця одразу випустила п'ятого польового, але цей тактичний хід не приніс їм дивідендів, а Конструктив забивши ще 2 голи зусиллями Ігоря Середнього, затвердив свою перевагу та вперше виграв Кубок Престижу! 

Головний кубок, матч за 3е місце

Будівельник - Будіндустрія 0:3

Будівельник другий рік поспіль вийшов у Головний Кубок і знову буде грати у матчі за бронзу. Минулого року колектив Олександра Шимко історично здолав Конструктив і високо підняв для себе планку. Щодо Будіндустрії, то восени вони програли фінал Кубку Престижу Ковальській і вже цьогоріч зробили крок уперед. Перед матчем за бронзу господарі втратили через вилучення у попередній грі одного з лідерів, Олександра Прохоренко і це їм суттєво ускладнювало задачу. З самого початку гри було видно, що Будіндустрія налаштована рішуче, адже наші гості зі славетного міста Чернігова вже давно не грали у медальних матчах за головні трофеї. Стартовий натиск Будівельники витримали, але на 7 та 12 хвилині Роберт Тремба оформив дубль і завдання для господарів ще більше ускладнювалося. На додаток до цього голкіпер Будіндустрії, Богдан Кириленко спіймав кураж. В другому таймі ситуація не змінилася. Гості продовжували завзято атакувати і чергова атака на 21 хвилині призвела до взяття воріт. Зубашівський Володимир замкнув дальню стійку і довів перевагу помаранчевих до розгромної. За той час що залишився Будівельники мали декілька гарних нагод, щоб скоротити відрив, але пробити Богдана Кириленко вони так і не змогли. Отже, нарешті Бронзові нагороди Головного Кубку їдуть в Чернігів! 

Головний кубок, Фінал 

Ковальська - Автобуд 0:7

Ковальська - Автобуд: Кубок Чемпіонам!

В 19-му турнірі груп компаній «ПБГ» «Ковальська» у фіналі Великого Кубку зустрілись команди Ковальська та Автобуд. Колектив Дениса Стоянова не мав належної глибини складу і не міг розраховувати на голкіпера, тому з перших хвилин гравці «Ковальської» грали з п’ятим польовим на постійній основі. З іншого боку команда «Автобуд» в своїй заявці мала 7 гравців, проте, вдалось зберегти свій зірковий квартет Сорокін-Стребков-Киян-Поліщук. Матч розпочався просто прекрасно для команди «Автобуд», адже вже перший удар Олексія Сорокіна виявився результативним – 0:1.  Рожеві прекрасно стартували і мали прекрасну нагоду одразу забити другий гол, щоправда Корякін опинившись перед порожніми воротами і влучив у стійку! З іншої сторони команда Ковальська награвала 5-го польового, щоправда ніяк не могла довести справу до удару, а також декілька разів відзначилась втратами на половині поля суперника. В свою чергу матч давався дуже легко колективу Автобуд, тому не дивно, що вже на 7-й хвилині Корякін оформив ще один результативний удар – 0:2. З іншої сторони колектив Дениса Стоянова не дивлячись на своє неймовірне бажання та підключення Юрія Ващенка до атаки, не міг створити небезпечний момент біля воріт суперника. Натомість Киян та Поліщук покарали команду Ковальська за необачний розіграш 5-го і довели справу до розгрому – 0:4. Як виявилось це були останні результативні удари в першій половині матчу.

В другому таймі команда Ковальська пішла в атаку великими силами, правда, дубль від Корякіна став болючим ударом від Автобуда - 0:5. Рожеві розуміли, що перемога нікуди не дінеться, тому грали по рахунку та почували себе максимально комфортно. В свою чергу колектив Дениса Стоянова ніяк не міг переломити хід матчу. Атаки команди Ковальська завершувались на половині поля суперника, хоча одного разу вдалось відзначитись ударом в стійку. Цього було недостатньо для камбеку, а представники Автобуда на 21-й хвилині примножили свій успіх завдяки результативному удару Сорокіна – 0:6. Цей гол остаточно зняв всі питання стосовно переможцю матчу, а крапку в грі поставив Олександр Стребков, результативним пострілом по порожнім воротам з власної половини поля – 0:7.

У підсумку вітаємо команду Автобуд з розгромною перемогою в фіналі і здобуттям чергового Великого Кубку груп компаній ПБГ “Ковальська”.

Також варто відзначити, що два гравця зі складу «Рожевих» змогли здобути індивідуальні нагороди. Ігор Киян став кращим гравцем чемпіонату, а Олексій Сорокін оформив більше за всіх результативних ударів в турнірні, тому був визнаний кращим бомбардиром. Вітаємо Автобуд, адже результат став максимально заслуженим і закономірним! Так тримати, чемпіони!

Кращим голкіпером турніру став Богдан Кириленко з Будіндустрії.

Також хочеться подякувати усім учасникам турніру, кожному футболісту, онлайн вболівальнику і, звичайно, усій промислово-будівельній групі “Ковальська”, яка вже котрий рік поспіль подає приклад усій футзальній та футбольній спільноті, створюючи атмосферу сімейності, здорового спортивного азарту та за чергову можливість стати частиною фантастичного футбольного свята! 

Знайшли помилку, натисніть