Ліга Parimatch КФЛ. Підсумки туру!
Ліга Parimatch КФЛ. Підсумки туру!
23.12.2020

Черговий тур КФЛ виявився максимально цікавий і непередбачуваний. По-перше, далеко не всі фаворити здобули перемоги, по-друге одній з команд в Суперлізі не вистачило одного голу, щоб повторити рекорд результативності у сезоні 2020/2021, а по-третє у двох поєдинках було зафіксовано нічийні результати, тому спробуємо розібратись з усіма іграми та героями туру.

Суперліга

В матчі «Рятувальник»-«Донбасенерго» варто відзначити найрезультативнішого гравця туру, але про все по черзі. Підопічні Салівона чудово вивчили суперника і були готові до матчу на 200%. Адже роменські футзалісти дуже надійно грали в захисті та не дозволяли себе обігрувати один в один. Більше того, у «Енергетиків» в першій половині матчу практично не було ударів в площину воріт Царицина. Звичайно, підопічні Віталія Мельника чудово тримали м’яч в центрі поля, але до загострення справа не доходила. В свою чергу команда «Рятувальник» максимально класно відіграла в захисті і при цьому встигла наприкінці тайму забити гол зусиллями Баранника, котрий по суті став героєм першої половини гри-1:0. В другому таймі підопічні Віталія Мельника стали награвати 5-го на постійній основі і з’явився Віталій Дєнюжкін у воротах, щоправда вже на 19-й хвилині рахунок був 3:0, оскільки Дмитро Баранник оформив хет-трик і наблизив свою команду до перемоги. «Енергетики» змогли скоротити відставання зусиллями Кульгука та великими силами пішли в атаку, але одна помилка обернулась четвертим голом Баранника-4:1. Це була дуже серйозна заявка на успіх від колективу «Рятувальник», а «Енергетики» попри всі старання так і не змогли оформити камбек, щоправда встигли обмінятись результативними ударами наприкінці зустрічі-5:2. Вітаємо підопічних Салівона з дуже важливою перемогою, а команда «Донбасенерго» зазнає другої поразки поспіль.

Стосовно гри «Десна»-«Skidka», то тут інтрига трималась рівно 4 хвилини. Підопічні Листопада прагнули себе проявити з кращої сторони, але після пропущеного голу від Галицького, почали серйозно помилятись. В свою чергу гравці команди «Skidka» не втомлювались відзначатись і за перший тайм змогли чотири рази засмутити Сергія Лукьяненко-0:4. Зазначимо, що колектив «Десна» зумів одного разу влучити в каркас воріт і мав в своєму розпорядженні вихід віч на віч, але до голу справа так і не дійшла. Після перерви ситуація не змінилась жодним чином, оскільки підопічні Олега Шуста продовжували гнути свою лінію.  З іншого боку у колективу «Десна» були проблеми з виходом в атаку і всі сили були кинуті на захист. Правда, після відпочинку підопічні В’ячеслава Листопада отримали ще 5 м’ячів у свої ворота-0:9. Зазначимо, що у звітному матчі був шанс у колективу «Skidka» оформити десяток результативних пострілів, проте, просто не вистачило часу. Підопічні Листопада зазнали розгромної поразки, котра виглядає цілком закономірно, а Юрій Щериця оформив хет-трик і став найрезультативнішим гравцем матчу.

На черзі гра «Terratek»-«Укрметртестстандарт». Обидві команди не мали жодного балу до звітного протистояння, тому прагнули проявити себе з найкращої сторони. В дебюті зустрічі підопічні братів Стайкових змогли створити небезпечний момент біля воріт суперника, але Дмитро Сабатович нейтралізував вихід віч на віч. В свою чергу, гравці «Укрметртестстандарт» з часом взяли матч під контроль. Дует  Кібиш-Кодацький наніс найбільшу кількість ударів за тайм, щоправда це не дало бажаного результату. Очевидно, що підопічні Бондаря прагнули в першій половині гри оформити декілька м`ячів, щоб почувати себе комфортно. В свою чергу гравці команди «Terratek» відповідали поодинокими моментами, але цих потенційно гольових нагод було вкрай мало. Натомість героєм тайму став Солонина, котрий на 14-й хвилині відгукнувся на прострільну передачу з ауту і встановив остаточний рахунок першої половини гри-0:1. Після відпочинку колектив «Terratek» зумів забити гол, щоправда у свої ворота-0:2. За такого розвитку подій підопічні братів Стайкових вимушені були ризикувати. Звичайно, адже треба було забивати два голи, щоб врятуватись від поразки. Задача непроста, але виглядала цілком реальною, тим паче на 22-й хвилині Григорій Стайков скоротив відставання в рахунку, реалізувавши контрвипад своєї команди-1:2. Цей гол додав впевненості команді «Terratek», саме тому останні хвилини матчу підопічні братів Стайкових провели в атаці і навіть підключали 5-го польового. В свою чергу у колективу «Укрметртестстандарт» Дмитро Сабатович спіймав кураж і відзначився кількома шаленими сейвами, допомігши своєму колективу здобути першу звитягу в сезоні. Вітаємо підопічних Валентина Бондаря!Відносно матчу «Comfort Life»-«Budmonster», то звітна зустріч була максимальна цікава. Підопічні Ільдара Макаєва зробили ставку на швидкий гол, але не дивлячись на 3 вбивчі моменти, так і не змогли пробити Тараса Коваленка. В свою чергу команді «Comfort Life» знадобилось трохи часу, щоб увійти в матч належним чином. Більше того, підопічні Андрія Науменка ближче до середини тайму заграли першим номером, а вже на 7-й хвилині Віктор Цой відгукнувся на передачу з ауту та потужно пробив повз Нещерета-1:0. Зазначимо, що колектив «Comfort Life» мав ще два вбивчі епізоди, щоб примножити свій успіх, але гол Цоя залишився єдиним в першій половині гри. Після перерви команда «Budmonster» робила все можливе, щоб виправити ситуацію, щоправда м’яч ніяк не хотів опинятись за спиною Тараса Коваленка. Голкіпер «Comfort Life» грав, як у свої кращі часи за столичний «ХІТ». Відносно атак, то підопічні Андрія Науменка не відсиджувались в захисті і грали на зустрічних курсах з командою «Budmonster». Не дивлячись на таку динаміку та неймовірні швидкості, у звітній грі був забитий ще лише один гол. Наприкінці другого тайму Андрій Мельник накрутив двох опонентів, прорвався до воріт суперника і розрядив свою гармату, встановивши остаточний рахунок зустрічі-2:0. Вітаємо команду «Comfort Life» з перемогою!

Якщо говорити про центральний матч Суперліги, то звичайно згадуємо поєдинок «SkyUp»-«Рівнестандарт-ДЮСШ-4». Рівняни просто блискуче увійшли в гру і вже в дебюті зустрічі отримали доволі комфортну перевагу в рахунку. Спочатку Прислупський відзначився потужним пострілом після розіграшу ауту, а вже на 6-й хвилині Дармовіс отримав передачу від Горбатого (помилка лідера «Авіаторів» на власній половині поля) і пробив повз голкіпера-0:2. Підопічні Костянтина Власенка не були готові до такого розвитку подій. «Авіатори» навіть не могли себе проявити в атаці, оскільки удари з середньої дистанції навряд можна віднести до гольових можливостей. В свою чергу команда «Рівнестандарт-ДЮСШ-4» ідеально відіграла першу половину гри та довела тайм до переможного кінця і зберегла свої ворота на замку. Після перерви «Авіатори» спробували піти в атаку великими силами, але знову отримали швидкий гол від Гарбарука, котрий завершив  контрвипад своєї команди-0:3. Ситуація для команди «SkyUp» наближалась до критичної, адже вже на 21-й хвилині Апті Накаєв оформив автогол, повертаючись в оборону-0:4. Підопічні Павла Дармовіса зробили серйозну заявку на перемогу з грізним суперником. В свою чергу «Авіатори» стали награвати 5-го польового з надією виправити ситуацію. Правда, такий хід дозволив підопічним Костянтина Власенка здобути лише два десятиметрові удари, один з яких реалізував Апті Накаєв-1:4. Вітаємо команду «Рівнестандарт-ДЮСШ-4» з ефектною і важливою перемогою у матчі з однією із найсильніших команд столиці.

Перша ліга

Огляд Першої Ліги розпочнемо з матчу «АФК Prime»-«KRBA Team». Звітна зустріч вийшла найменш результативною в турі і не порадувала забитими м’ячами. Команда «АФК Prime» в першій половині зустрічі нанесла 5 ударів в площину воріт, щоправда з усіма пострілами чудово впорався Роман Кенц. З іншого боку у «Юристів» на один удар більше, але це жодним чином не трансформувалось в гол. Можна сказати, що героями першої двадцятихвилинки стали голкіпери, котрі зі своєю задачею впорались просто на відмінно. Після перерви «Юристи» спробували підняти темп матчу, щоправда це не дало жодних дивідендів. Оскільки гравці «АФК Prime» абсолютно нічим не поступались своїм суперникам і відповідали атакою на атаку. Також варто окремо відзначити, що голкіпери продовжували грати максимально стабільно та безпомилково на останньому рубежі, що відобразилось на підсумковому результаті. Відзначаючи воротарів, також варто сказати декілька теплих слів про команду «АФК Prime», котра на останній хвилинах спробувала і ризикнула награти 5-го польового, але у підсумку все одно 0:0.

В поєдинку «CK ARX»-«МХП» вирішувалось, хто здобуде першу перемогу в сезоні. «Червоно-білі» зі старту дали зрозуміти, що налаштовані лише на три бали, а швидкий гол Сергія Кучука став яскравим тому підтвердженням - 1:0. Більше того, команда Дмитра Глинки навіть не думала збавляти оберти і тримала в напрузі захист суперника і Самсоненка, котрий постійно мав ігрову практику, захищаючи свої ворота. Стосовно атак «Синіх», то важко пригадати хоча б одну гостру комбінацію у виконанні колективу «МХП». Натомість гравці «CK ARX» мали всі шанси вбити інтригу в першій половині матчу, але Самсоненко рятував свою команду, як міг. Проте, наприкінці тайму Глинка подвоїв перевагу «CK ARX» і встановив остаточний рахунок першої половини гри-2:0. В другому таймі колектив «МХП» намагався знайти шлях до воріт суперника за рахунок індивідуальних дій, але впевнено реалізований вихід віч на віч від Олександра Доценка вбив інтригу у звітному протистоянні - 3:0. Правда, такий рахунок трошки розслабив «червоно-білих» і вже за хвилину розіграш кутового колективу «МХП» завершився голом Рябоконя-3:1. За такого розвитку подій з’явилась надія на інтригу, але в середині другої половини матчу команда «CK ARX» реалізувала вихід два в нуль, а Звонков знову повернув комфортну перевагу для своєї команди - 4:1. По суті доля зустрічі була вирішена і гравці «МХП» не створили моментів, щоб врятуватись від поразки, а «червоно-білі» здобули першу перемогу в сезоні, з чим вітаємо команду «CK ARX»!

На черзі матч «ПБГ Ковальська»-«Urban Sport City». Відверто кажучи, звітна зустріч виявилась дуже легкою для «Будівельників». Підопічні Олександра Пекного не отримали жодного супротиву, а також змогли за 20 хвилин оформити 5 результативних ударів. Зазначимо, що хтось з гравців команди «ПБГ Ковальська» чекає на поповнення в родині, тому святкування кількох результативних ударів пройшло у відповідному стилі. В свою чергу колектив «Urban Sport City» не мав жодного моменту  в першому таймі, щоб якимось чином покращити ситуацію на табло, а героєм двадцятихвилинки сміливо можна назвати Владислава Пасічника, котрий зумів оформити два результативні удари. Після відпочинку ситуація в матчі абсолютно не змінилась, а «Будівельники» продовжували куражитись. Підопічні Пекного діяли розкуто і реалізовували момент за моментом, тому змогли повторити своє досягнення першої половини гри, оформивши ще 5 результативних ударів. З іншого боку колектив «Urban Sport City» забив гол престижу зусиллями Михайла Волобуєва, але навряд це може покращити настрій-10:1. Окремо відзначимо, що в складі «Будівельників» Рисенко, Пасічник та Шаповал змогли відзначитись дублями і стали найкориснішими гравцями матчу. Вітаємо підопічних Олександра Пекного з трьома балами та найлегшою перемогою в сезоні.

В поєдинку «Олімп Безпека»-«The Saints» все було максимально цікаво і драматично. Вже в дебюті зустрічі підопічні Дєнюжкіна підтвердили статус фавориту, адже Мороз перериваючи передачу суперника відзначився прикрим автоголом-1:0. Більше того, команда «Олімп Безпека» чимало часу проводила в атаці і робила все можливе, щоб забити другий і третій гол. Правда, чимала кількість змарнованих моментів обернулась відповіддю суперника. В середині першої половини гри Мороз реабілітувався за автогол і звів матч до нічиєї-1:1. «Святі» змогли відігратись, але вже за наступні дві хвилин не вгледіли Балашова і Кульматицького - 3:1. Навіть в такій ситуація команда «The Saints» не здавалась, а вже на 15-й хвилині Серебренніков забив гол у порожні ворота після передачі від Мороза, встановивши остаточний рахунок першої половини гри-3:2. Після відпочинку «Святі» покарали своїх опонентів за змарновані нагоди, адже на 21- й хвилині Коваленко зіграв на перехопленні на половині поля суперника і зробив рахунок рівним-3:3. Такий результат явно не влаштовував колектив «Олімп Безпека», тому підопічні Дєнюжкіна знову додали в атакуючому плані і вже  в середині другої половини матчу завдяки розіграшу кутового знову вийшли вперед-4:3. На більше сил не вистачило, оскільки гравці «Олімп Безпеки» марнували свої шанси. З іншого боку «Святі» також прагнули себе проявити і вже на 40-й хвилині Потильчак ударом з гострого кута звів матч до нічиєї-4:4. Обидві команди отримали по 1-му балу, а колектив «Олімп Безпека» не зумів підтвердити свій статус  фаворита.

В другому поєдинку за участі команди «The Saints», підопічні Сергія Величко протистояли грізному «KнБ Studio». Звичайно, «Айтішники» домінували та діяли виключно першим номером, правда, довести  хоча б одну атаку до логічного завершення ніяк не вдавалось. Гравці «The Saints» дуже компактно діяли в захисті, а вже на 12-й хвилині Мороз реалізував вихід віч на віч та покарав фаворита матчу результативним ударом-1:0. «Святі» повели в рахунку і зосередились виключно на захисті. В свою чергу команда «KнБ Studio» підключала навіть 5-го польового до своїх атак, але програла першу половину зустрічі за мінімального рахунку. Після відпочинку «Айтішники» дуже швидко виправили ситуацію на табло, це Муляр ударом від стійки звів гру до нічиєї-1:1. Навіть за такого рахунку команда «The Saints» намагалась діяти максимально обережно і головною задачею було не пропустити. З іншого боку «Айтішники» мали територіальну перевагу, а наприкінці спробували зіграти з 5-м польовим і це дало потрібний результат. На 38-й хвилині Муляр оформив дубль і вивів «Айтішників» вперед-1:2. У «Святих» залишалось трошки часу на порятунок, але у підсумку поразка. Таким чином колектив «KнБ Studio» знову здобуває вольову перемогу, а команда «The Saints» змогла дати бій лідеру і якби не гол на останніх хвилинах, то можна було б розраховувати на нічию.

Корпоративна Ліга

В матчі «ЄвроТехноБуд»-«ПБФ» варто відзначити, що обидві команди грали за схожою манерою. Підопічні Євгена Саківського зробили ставку на удари з дальньої і середньої дистанції, а представники «ПБФ» взяли на озброєння аналогічну модель гри. Правда, у «Будівельників» з ударами не складалось, а також гравці «ЄвроТехноБуд» в першій половині зустрічі змарнували вихід 3 в 1. З іншого боку «Жовто-Зелені» можуть бути задоволені собою. Вже на 10-й хвилині Іван Кошевий пробив з-за меж штрафної та поцілив поміж ніг голкіперу, а на 14-й хвилині Ілля Педак пробив з далеку і оформив дуже красивий та важливий гол, встановивши остаточний рахунок першої половини гри-0:2. Після перерви команда «ПБФ» дуже швидко примножила свій успіх, завершивши вихід два в одного результативним ударом Джарти-0:3. Це була дуже вагома заявка на успіх. Підопічні Євгена Саківського повинні були б за логікою подій йти ва-банк, але вирішили не награвати 5-го польового. «Будівельники» мали близько 15 хвилин на порятунок, щоправда не змогли навіть оформити гол престижу, не говорячи про камбек. «Жовто-Зелені» довели матч до переможного кінця і змогли зберегти свої ворота на замку. Вітаємо команду «ПБФ» з впевненою перемогою, а від «Будівельників» очікували набагато більшого.

Відносно поєдинку «Royal Credit»-«АФК Енергія», то звітна зустріч порадувала чималою кількістю результативних ударів. «Кредитори» не могли розраховувати на свого кращого форварда Дениса Зінченка, але Ярослав Сербін знайшов лідеру гідну заміну. В свою чергу у «Енергетиків» всі були готові до матчу і були налаштовані виключно на перемогу. Щоправда, довелось чекати 11 хвилин, щоб команди порадували результативними ударами. Зазначимо, що обидва колективи серйозно помилялись на власній половині поля, але перший гол був забитий ближче до екватору першого тайму. Альмурзаєв Дмитро впевнено реалізував вихід віч на віч, відкривши рахунок в матчі-1:0. Після пропущеного голу «Енергетики» активізувались і великими силами пішли в атаку. Підопічні Станіслава Гончаренка розігрували цікаві комбінації та індивідуально обігрували суперника один в один, але забили гол лише перед свистком на перерву, зусиллями Вовнянко, котрий наважився на удар з-за меж штрафної площі і звів матч до нічиєї-1:1. Правда, у підопічних Ярослава Сербіна залишалось ще тридцять секунд, щоб знову повернути собі перевагу і цього часу вистачило. Гадай взявся виконувати небезпечний штрафний і зумів відзначитись голом та встановити остаточний рахунок першого тайму-2:1. В другій половині зустрічі команда «АФК Енергія» грала першим номером. Підопічні Гончаренка потужно атакували, а «Кредитори» чекали шансу на контратаки. Врешті-решт активні дії на половині поля суперника дали результат і в середині другої половини зустрічі дубль Яхно перевернув гру-2:3. В цій ситуації «Енергетики» зарано повірили в перемогу, оскільки за декілька хвилин Терновий та Альмурзаєв повернули перевагу підопічним Ярослава Сербіна-4:3. За такого розвитку подій «Енергетики» стали награвати 5-го польового і перед фінальною сиреною Семенов встановив остаточний рахунок матчу-4:4. Сильнішого виявити не вдалось і обидві команди отримали по одному балу.

На черзі матч «НУХТ»-«Pokupon». Команда Артема Бесіди вважалась фаворитом в цій парі і зі старту почала цей факт доводити на справі. «Студенти» вимушені були чимало сил витрачати на оборону, а в атаці взагалі були непомітні. Гравці «НУХТа» робили все можливе, щоб не пропустити, але вже на 7-й хвилині Торкін переправив м`яч точно в сітку воріт-0:1. Це був лише перший крок до успіху. Оскільки гравці команди «Pokupon» продовжували потужно атакувати, не залишаючи шансів своїм суперникам. Команда Артема Бесіди марнувала вбивчі моменти, а декілька разів стійка виручила команду «НУХТ». Натомість в атаці «Студенти» за перший тайм нічого не змогли продемонструвати і на 20-й хвилині отримали гол від Капустіна, котрий вдало ввів м`яч з-за бокової лініїї-0:2. Саме цей гол став останнім у першій половині гри. В другому таймі «Студенти» змогли оформити швидкий результативний удар завдяки вчасному підключенню до атаки Демченка-1:2. З`явилась надія на інтригу і «Студенти» намагались за рахунок індивідуальної майстерності знайти шлях до воріт суперника. В свою чергу підопічні Євгена Саківського активізувались та зробили висновки, налагодивши гру в обороні і в атаці відповідно. Команда «Pokupon» атакувала великими силами і на 40-й хвилині зняла всі питання. Спочатку Володимир Капустін оформив дубль, а за мить до сирени Леонід Пархоменко реабілітувався за помилку при пропущеному м`ячі і встановив остаточний рахунок зустрічі-4:1. Зазначимо, що «Студенти» спробували награвати 5-го польового, щоправда це жодним чином не позначилось на рахунку. Таким чином фаворит набирає прогнозовані 3 бали, а гравці «НУХТа» чекатимуть наступний тур, щоб покращити свою ситуацію в турнірній таблиці.

Відносно поєдинку «Infopulse»-«АФК Енергія», то для підопічних Станіслава Гончаренка гра складалась дуже непогано. В першій половині матчу «Енергетики» чимало часу проводили на половині суперника і задавали темп гри. Правда, забити гол ніяк не вдавалось. З іншої сторони «Айтішники» лічені рази виходили в контратаки і більше часу оборонялись ніж атакували. А вже на 12-й хвилині у команди «АФК Енергія» був привід для радості, адже Яхно з близької дистанції оформив результативний удар-0:1. Зазначимо, що підопічні Станіслава Гончаренка могли забивати набагато більше, але Віталій Снєжкін відіграв блискуче на останньому рубежі, тому на перерву команди пішли за мінімальної переваги «Енергетиків». Після перерви «Айтішники» стали частіше виходити в атаки, щоправда територіальна перевага була у  колективу Станіслава Гончаренка. Правда, це жодним чином не відображалось на рахунку і тривалий час гол Яхно залишався єдиним в матчі. За своє марнотратство  та чималу кількість змарнованих моментів гравці «АФК Енергії» поплатитись за хвилину до завершення матчу. На 39-й хвилині «Айтішники» реалізували пенальті, а потім Абдуразаков забив гол з власної половини поля, покаравши суперника за необачний розіграш 5-го польового-2:1. Вітаємо команду «Infopulse» з дуже непростою перемогою, а «Енергетики» можуть звинувачувати лише себе у втраті балів, оскільки моментів мали більш ніж достатньо.

На останок відзначимо протистояння «Frag Lab»-«Check Point». Підопічні Антона Бутко ретельно вивчили суперника і дуже класно діяли другим номером. Команда «Frag Lab» розганяла якісні контратаки, а також мала в своєму розпорядженні виходи 2 в 1 і 3 в 1, але до голу справу не довела. Натомість підопічні Максима Ріпи хоч і були фаворитами зустрічі, проте, ніяк не могли пробити голкіпера суперника. Звичайно у команди Олександра Савушкіна було більше гольових моментів, щоправда вдалось їх реалізувати лише наприкінці тайму. На 16-й хвилині Шуляковський майстерно пробив в кут після верхової передачі з власної половини поля, а вже в наступній атаці Степанюк подвоїв перевагу своєї команди-0:2. Після відпочинку колектив «Check Point» заграв ще активніше, а Шрам оформив швидкий гол-0:3. Ситуація для «Frag Lab» стала критичною, але попри всі старання, ніяк не вдавалось виправити ситуацію. Були моменти у Курінного і Фернандеса, але голкіпер «Check Point» грав максимально надійно. Більше того, вже на 29-й хвилині підопічні Максима Ріпи розігнали класну атаку, котру майстерним ударом у дев`ятку завершив Олександр Савушкін-0:4. Цей гол зняв всі питання у матчі, але граючий президент колективу «Check Point» встиг оформити дубль наприкінці зустрічі і довести справу до розгрому-0:5. Вітаємо підопічних Максима Ріпи з впевненою перемогою!

Знайшли помилку, натисніть