Кубок України. «INTER» - «ХІТ»: перший бій на користь гостей
Кубок України. «INTER» - «ХІТ»: перший бій на користь гостей
22.02.2021

Підопічні Олега Лук’яненко до першого матчу 1/4 фіналу Кубку України підійшли практично в повній бойовій готовності, але не  могли розраховувати на Євгенія Жука, Андрія Борсука і Олександра Сухова. З іншої сторони у команди «INTER» взагалі не було кадрових втрат, тому підопічні Віталія Нестерука підійшли до гри в оптимальному складі і прагнули здобути позитивний результат на рідній арені.

Матч розпочався з потужних атак команди «ХІТ». Підопічні Олега Лук’яненка зробили ставку на швидкий результативний удар, і якби не Володимир Удовиченко, то «кабельники» легко оформили б 3-4 голи. Натомість, голкіпер «INTERа» фантастично відіграв на останньому рубежі, а вже ближче до середини першої половини зустрічі підопічні Нестерука змогли відповісти гострою контратакою, щоправда Літвінову трохи не пощастило в завершальній стадії. А вже на 7-й хвилині Денис Сандецький завдяки індивідуальній майстерності зумів оформити перший гол в матчі – 1:0. Підопічні Віталія Нестерука забили дуже важливий м’яч і продовжували грати другим номером, чекаючи шансу на контратаки. В свою чергу у «ХІТа» в активі були вкрай небезпечні розіграші кутових, стандарти і класні комбінації. Правда, відігрались підопічні Лук’яненка завдяки неточній передачі Сандецького на власній половині поля і гарматному пострілу від Колесникова – 1:1. «Кабельники» ні на мить не зупинялись, тому вже на 13-й хвилині матчу Ігор Чернявський зумів вивести свою команду вперед – 1:2. В цій ситуації гравці «INTERа» додали в атакуючому плані і наприкінці тайму заробили право на десятиметровий удар. До позначки підійшов Максим Літвінов, а у ворота «ХІТа» став Владислав Лисенко і легендарний голкіпер України зумів відбити «десятку»! Як виявилось, гол Чернявського залишився останнім в першій половині матчу.

Після відпочинку підопічні Віталія Нестерука пішли в атаку великими силами, щоправда не змогли швидко відігратись. Також на гравцях «INTERa» не було зафіксовано декілька порушень правил і це також додавало негативних емоцій донецькій команді. З іншого боку «Кабельники» змогли за половину другого тайму шокувати своїх опонентів. На 25-й хвилині розіграш стандарту завершився прикрим автоголом Заворотного, а в середині другого тайму Орест Боргун і Євген Сірий оформили по-справжньому фантастичні голи після розіграшу кутових – 1:5. За такого розвитку подій «Кабельники» почували себе більш ніж комфортно, а гол Школьного на 31-й хвилині зняв всі питання відносно переможця зустрічі в першому матчі чвертьфіналу Кубку України – 1:6. Проте, підопічні Віталія Нестерука не здавались і бились до останнього. Більше того, Ярослав Заворотний встиг відзначитись голом та скоротити відставання у рахунку – 2:6. Зазначимо, що у команди «ХІТ» було чимало моментів, щоб оформити ще декілька результативних пострілів, але Сергію Журбі не щастило в завершальній стадії. Окремої уваги заслуговує гра Володимира Удовиченка, оскільки воротар «Intera» грав просто блискуче і рятував свою команду як міг, не дивлячись на поразку з рахунком 2:6.

У підсумку можна сказати, що «ХІТ» здобув впевнену і важливу перемогу в умовному виїзному матчі. Підопічні Олега Лук’яненка зіграли на класі та в гарному гуморі підходять до матчу-відповіді. Відносно команди «INTER», то підопічні Віталія Нестерука перевірили свої сили у матчі з провідним колективом Екстра-Ліги, а також викладуться на 200%, щоб проявити себе у матчі-відповіді.

Олександр Лаврик, пресслужба ФФзК

Знайшли помилку, натисніть