Кубок України. «Eldorado» - АФФК «Суми». Анонс
Кубок України. «Eldorado» - АФФК «Суми». Анонс
04.02.2021

Команда АФФК «Суми» програла вдома перший матч за рахунку 2:3 і зараз спробує здобути позитивний результат на виїзді. Правда, сумчани мають серйозні кадрові втрати перед матчем-відповіддю. Андрій Цілик та головний тренер Іван Скіцко залишили команду, тому доведеться готуватись до гри своїми силами. Зазначимо, в  останньому матчі Екстра-Ліги колектив АФФК «Суми» втратив перемогу у грі з «ІнБевом», виграючи по ходу зустрічі два м’ячі, пропустивши гол на останніх секундах – 2:2. Також варто зазначити, що у першому матчі 1/8 кубку України сумські футзалісти дуже потужно провели другий тайм, а Яссін Ессаргіні був одним із найпомітніших гравцем зустрічі та самотужки зумів організувати чимало гольових моментів біля воріт суперника. Таким чином можна сказати, що сумські футзалісти їдуть до столиці з оновленим тренерським складом та без важливої бойової одиниці, котрою безперечно був Андрій Цілик.

Стосовно команди «ELDORADО», то у підопічних Андрія Науменка ситуація зовсім інша. На внутрішній арені немає жодних проблем і в Першій лізі Elite вдалось здобути дві перемоги у двох матчах. Очевидно, що в столиці команда «ELDORADО» один із фаворитів на підвищення у класі, але при цьому прагне про себе гучно заявити в Кубку України. Проводячи аналіз попереднього матчу в Сумах, можна сказати, що підопічні Андрія Науменка заробили дуже багато жовтих карток, тому у матчі-відповіді треба діяти обережніше. Також столичним футзалістам слід відповідальніше грати в обороні, оскільки в Сумах у другому таймі було дуже непросто і лише майстерність Петра Ільківа допомогла зберегти потрібний переможний результат. Звичайно, не варто забувати про три важливі голи на виїзді, але в столиці буде зовсім інша гра.

Якщо говорити про шанси на 1/4 фіналу Кубку України, то тут все як і було до першого матчу – 50/50. Столичні футзалісти повинні відповідальніше підійти до гри та надійно зіграти в захисті, адже домашній матч з колективом «Ураган-2 КФВ» навряд можна занести собі в актив. З іншого боку команда АФФК «Суми» зробить все можливе, щоб повернутись на переможний шлях і здобути потрібний результат. Саме тому запрошуємо всіх до перегляду онлайн-трансляції на офіційному сайті Федерації Футзалу міста Києва, оскільки матч буде максимально цікавим!

Сергій Береснев, президент МФК «ELDORADO»

- В якому режимі готується Ваша команда до матчу-відповіді?

- Зараз готуємось в посиленому режимі, додали кілька додаткових тренувань. Проводимо контрольні матчі з командами вищої ліги Києва. Дієта, вітаміни, та фізичні тренування. Наразі ми відчуваємо дефіцит гравців, тому основний акцент робимо на ефективність гравців. Все ж таки наш суперник має довшу «лавку». Але, як ми бачили в першій грі, нам вдалось відповісти своєю зіграністю, взаєморозумінням та волею до перемоги.

- Які висновки були зроблені після матчу в Сумах?

- По-перше, хочу сказати, що, як і в попередніх матчах Кубку, нас недооцінили. Тому до матчу-віподвіді ми готуємось більш ретельно, награємо стандартні та нові комбінації. Хочу сказати, що клімат в команді дружній, гравці налаштовані на бій, тренер щодня підігріває найвищий рівень мотивації.

- Кого можете відзначити у складі суперника?

- За останніми матчами я бы виділив Ессаргіні та Катериніна, а так в цілому АФФК «Суми» має дуже сильний склад гравців. Приємно було зустріти Андрія Цілика, який, до речі, грав за «Eldorado» в турнірі SunCup в 2019 році.

- Чи розглядаєте в майбутньому варіант виступів в Першій чи Екстра-лізі України?

- Ми поступово підвищуємо рівень турнірів. Зараз основна ціль - вихід у Вищу лігу Києва. За майже чотирирічну історію МФК «Eldorado» наша зала слави налічує більше десяти командних та індивідуальних трофеїв. Цього року вирішили спробувати свої сили у Кубку України. Результатами задоволені, але завжди ставимо собі максимальні цілі. На сьогодні про Екстра-лігу говорити зарано. Одного бажання замало для цього. Пропоную про це поговорити за рік-два.

Олександр Лаврик, пресслужба ФФзК

Знайшли помилку, натисніть