Кубок України. «Budmonster» – «Кардинал-Рівне». Характер «будівельників»
Кубок України. «Budmonster» – «Кардинал-Рівне». Характер «будівельників»
08.02.2021

«Будівельники» програли перший матч на виїзді з рахунком 1:2, тому вдома прагнули виправити ситуацію. Підопічні Химяка були налаштовані дуже рішуче, щоправда зробили ставку на оборону і в першу чергу прагнули зіграти надійніше на власній половині поля. Відносно «Кардиналу-Рівне», то команда Екстра-ліги була безперечним фаворитом і після перемоги на рідній арені, мала намір закріпити свій успіх у столиці.

Матч розпочався з активних дій підопічних Москвичова на половині поля суперника. Рівняни прагнули забити швидкий гол і впорались із цією задачею, оскільки постріл Мілінького став несподіванкою для Нещерета – 0:1. Не дивлячись на далеко не кращий старт, вже за декілька хвилин Потапов реалізував свою першу нагоду в матчі, заставши зненацька Бакінського – 1:1. «Будівельники» були зосереджені на обороні і грали максимально дисципліновано, але вже в середині тайму темп матчу зріс, а команди встигли обмінятись результативними ударам – 2:2 За такого розвитку подій «Будівельники» стали частіше проявляти себе в атаці і прагнули виграти перший тайм. Натомість у складі «Кардиналу-Рівне» Анатолій Мілінький створював найбільшу кількість гольових можливостей, але оформити ще один гол в таймі першому рівняни так і не змогли, не дивлячись на перевагу у володінні м’ячем. В свою чергу «Будівельники» досягли бажаного, а Шклярук знову забив гол «у роздягальню», встановивши остаточний рахунок першої половини гри – 3:2.

У другому таймі команда «Кардинал-Рівне» спробувала підняти темп матчу, але «Будівельники» в захисті діяли безпомилково. Також варто відзначити Нещерета, оскільки Віктор своїми діями додавав впевненості партнерам по команді. Більше того, команди діяли на зустрічних курсах, а в середині другої половини гри на гол Мілінького, Андрій Потапова відповів своїм результативним ударом – 4:3. Такий рахунок не влаштовував столичну команду, тому «Будівельники» не цурались великими сила йти в атаку і вже на 33-й хвилині здобули потрібний результат, оскільки Бакінський відзначився автоголом – 5:3. В цій ситуації рятувати «Кардинал-Рівне» взявся Мілінький і оформив свій черговий результативний удар – 5:4. Зазначимо, що градус матчу зростав з кожною хвилиною, а Басич та Бондар отримали травми по ходу гри і не змогли повернутись до матчу. Відносно «Будівельників», то підопічні Химяка не поспішали з виходом 5-го польового і лише за декілька хвилин до завершення основного часу пішли ва-банк. Ризик виправдав сподівання команди «Budmonster», адже за 25 секунд до фінальної сирени Кібиш наважився на удар, а Андрій Потапов класно зіграв у штрафному майданчику, переправивши м’яч у сітку – 6:4. Рівняни спробували відігратись, а Ігор Москвичов взяв тайм-аут, щоправда за півхвилини забити бодай один гол не вдалось.

Таким чином команда «Budmonster» здійснила подвиг і після поразки на виїзді змогла обіграти «Кардинал-Рівне» та продовжує боротьбу за Кубок. Павло Химяка здобуває першу серйозну перемогу на посаді головного тренера, а виліт рівнян зі змагань обернувся кадровими змінами в команді «Кардинал-Рівне».

Олександр Лаврик, пресслужба ФФзК

Знайшли помилку, натисніть