ІІІ благодійний Кубок ЗСУ. Super division. Підсумки. Спортивна частина
ІІІ благодійний Кубок ЗСУ. Super division. Підсумки. Спортивна частина
16.05.2022

В період з 14 по 15 травня 2022 року в Києві відбувся третій за ліком благодійний турнір під егідою федерації футзалу Києва, для збору коштів на потреби Збройних сил України, речей для переселенців та провізії для прифронтових регіонів! 

В поточному турнірі участь прийняли 14 команд і організатори відразу вивели два дивізіони - Super (X-Park) та Master (Sky Arena). За регламентом до дивізіону Super потрапили 6 команд, які методом жеребкування були розділені на дві групи по три команди. В групі А перше місце зайняв Clust, а в групі В - ХІТ, який лише завдяки кращій різниці забитих та пропущених голів опинився вище донецького Інтера. Перші місця автоматично потрапили до півфіналу, а другі та треті повинні були пройти ще раунд чвертьфіналів. 

Матчі 1/4 фіналу пройшли без заруби. STAR без проблем переграв команду побратима Десну-Гостомель з рахунком 4:0, а в другій грі Інтер досить несподівано та легко здолав переможця першого благодійного кубку - ARDI Logistics, з рахунком 4:1. Далі в рамках 1/2 фіналу ХІТ доволі легко переміг STAR 4:0, причому зіркові знову могли зачепитися за результат, але реалізація моментів бажала кращого. А в другому матчі за вихід в фінал між одвічними суперниками Інтер та Clust відбулася справжня битва! В основний час команди розійшлися миром, 0:0. В серії пенальті перші свої удари опоненти реалізували. Далі Максим Чеберяк свою спробу виконав вдало, а з ударом Ярослава Заворотного майстерно впорався Володимир Негель! 

Після всіх матчів плей-офф, нас очікували фінальні дуелі.

В першому фіналі, за Кубок Престижу ARDI Logistics в доволі цікавому матчі переграв Десну-Гостомель з рахунком 3:2. У Бронзовому фіналі STAR та Інтер влаштували справжню гольову перестрілку, в якій перемогу здобули донеччани, 4:2. 

Головний фінал між ХІТ та Clust став окрасою турніру! З самого початку матчу колективи відразу почали атакувати ворота один одного, але першого м'яча глядачі зачекалися. На 10 хвилині Володимир Поновчий з передачі Олександра Сухова забив гол красень і відкрив рахунок! А вже згодом Максим Літвінов сам створив момент і майстерно реалізував вихід один в один з голкіпером! Валерій Директоренко відразу взяв хвилинну перерву. Clust  почав атакувати з п'ятим польовим, функції якого виконав Ярослав Аксьонов. На жаль, цей тактичний хід не приніс їм успіху. На 20 хвилині Ігор Чернявський поставив фінальну точку в грі, 3:0. 

Вітаємо ХІТ з другою поспіль перемогою! 

В наступній частині загальних підсумків ми розповімо, як розгорталися події в дивізіоні Master!

Знайшли помилку, натисніть