ХХ турнір серед підприємств ПБГ
ХХ турнір серед підприємств ПБГ "Ковальська". Огляд матчів 5 туру та перших матчів плей-офф
09.08.2021
Група А, 5 тур
Ковальська - Дарниця 4:2
Цей поєдинок для обох команд мав дуже велике значення, адже тільки перемога гарантувала вихід до Головного Кубку! Накал страстей розпочався зі стартових хвилин, опоненти раз за разом штурмували ворота один одного, але у господарів атаки були більш частими та небезпечними. Забивши 2 голи на 5 і 7 хвилинах зусиллями Владислава Сотника і Максима Шаповала, Ковальська заробила комфортну перевагу і отримала нагоду контролювати хід гри. На початку другого тайму Ростислав Мороз забивши гол красень головою, повернув інтригу у гру і градус почав зростати ближче до фінішу матчу. Витримавши штурм Дарниці, помаранчеві провели дві взірцеві атаки і вже спокійно почали догравати матч. 
 
ЗБВ-1 - Конструктив 0:2
Обидва колективи знали результат попереднього матчу і гарно розуміли, що для вирішення особистих задач на турнір їх влаштує лише перемога. При чому ЗБВ-1 у випадку перемоги потрапив би у Кубок Престижу, а Конструктив у Головний Кубок. Сам матч розпочався більш менш спокійно і опоненти явно чекали помилки один одного. Осічки довелося чекати цілих 14 хвилин. Олександр  Янченко після передачі Олександра Дячка без проблем замкнув дальню стійку. Ситуація на полі ніяк не влаштовувала ЗБВ-1 і після перерви їм потрібно було забивати двічі. Час йшов і чим більше було до фінального свистка ти більше господарі почали розкривати тили. На 26 хвилині Володимир Пагас сам розпочав атаку і сам її завершив голом, поставивши жирну крапку у цьому матчі! Як висновок, Конструктив крокує далі, а ЗБВ-1 полишає турнір. 
 
Група В, 5 тур
Автобуд - Будівельник 1:1
В останньому для себе матчі відбіркового етапу Будівельнику потрібно було перемагати Автобуд, щоб спробувати позмагатися за головний трофей турніру. Автобуд влаштовувала і нічия. Як не дивно, але обидва колективи провалили початок гри, гра без моментів не радувала власних вболівальників. Лише на 9 хвилині Олексій Єрошенко зміг вивести гостей уперед! Автобуд відразу почав помітно нервувати, але зібравши всю волю в кулак вони почали наступ на ворота Будівельника. Вже на 13 хвилині Євгеній Невгад відновив паритет! В другому таймі колективи продовжували грати обережно. Будівельник вже змирився з виходом у Кубок Престижу, а Автобуд просто акумулював сили перед вирішальними матчами за Головний трофей турніру.
 
Будіндустрія - Газобетон Каховка 3:2
Перед початком гри Будіндустрія знала результат попередньої гри і задля виходу до Головного Кубку їм потрібно було перемагати Газобетон. Для останніх навпаки, цей матч не мав ніякого турнірного значення. Відразу після стартового свистка арбітра, помаранчеві пішли на штурм воріт команди з півдня України. Завдяки двом швидким голам на 2 і 4 хвилині, від Олександра Стельмашенко, вони заробили гарний гандикап. Як не дивно, але більше забитих м'ячів в першому таймі ми не побачили. Після перерви гра продовжилась у спокійному темпі. На 21 хвилині Рустам Таджибаєв скоротив відрив до мінімуму, а вже через хвилину він же п'ятою підправив м'яча у свої ворота! І все ж таки останнє слово було за Газобетоном. На 30 хвилині Анатолій Юхненко встановив кінцевий рахунок, який влаштував обидві команди.
Кубок престижу 1/2 
Siltek - Газобетон Каховка 3:2
З самого початку матчу команди почали діяти дуже обережно, головною рушійною силою були лише дальні удари. На 7 хвилині ніким не прикритий Руслан Степаненко з меж штрафного майданчику зміг відкрити рахунок у грі! А ще через дві хвилині Олександр Олешко забивши гол красень подвоїв перевагу жовтих. Буквально в наступній атаці Олександр міг оформити дубль, але не зміг влучити вже у пусті ворота. А ось Роман Близнюк на 11 хвилині зміг! Після того як рахунок став 3:0 на користь Siltek, гравці Газобетону нарешті прокинулися і взялися за справу. Але спочатку був тайм-аут в якому вони отримали цінні настанови тренера. Спочатку на 13 хвилині Юрій Гнатовський підступним ударом у ближній кут відквитав один гол, а вже після перерви на 21 хвилині оформивши дубль, він скоротив відставання до мінімуму! Після такого удару господарі перебудувалися і почали високо пресингувати свого опонента не даючи їм наближатися до карної зони. Ця тактика принесла свої плоди і Siltek вже втретє в своїй історії вийшов у фінал Кубку Престижу! 
 
Будівельник - Дарниця 1:3
Амбіцій обох колективів залишилось лише щоб поборотися за Кубок Престижу. А ми нагадаємо, що рік тому Дарниця вийшла у Головний фінал, а Будівельник завоював бронзові нагороди. Не встигли арбітри дати стартовий свисток, як Дарниця отримала право на штрафний удар з центру майданчику, який майстерно, у дев'ятку релізував Ігор Середній! Гравці господарів не занепали духом і розпочали справжній наступ на ворота салатових! Мінімум 5 спроб змарнував Будівельник, а їх опонент на 12 хвилині зміг подвоїти свою перевагу. Початок другого тайму був більш спокійним і лише на 23 хвилині Валентин Котвицький порадував вболівальників голом! Після третього пропущеного голу, господарі продовжували шувалі ключі до воріт суперника, але тотальне невезіння та майстерна гра Євгена Кебала в рамці зводила всі їх старання нанівець. Лише на останній хвилині Святослав Ступак забивши гол престижу підняв настрій власним вболівальникам. Як висновок Дарниця крокує у фінал! 
 
Головний кубок - 1/2
Ковальська - Будіндустрія 3:1
В першому півфіналі зустрічалися колективи котрі свого часу вже вигравали Головний трофей змагань. Ковальська на правах зимового фіналіста розпочала гру першим номером, але її перевага в основному була лише у володінні м'ячем. На 12 хвилині Максим Шаповал знайшов шпарину в обороні гостей з Чернігова і вивів Ковальську вперед! Більше забитих голів у першому таймі глядачі не побачили і це не дивно, адже основна боротьба точилася у центрі майданчику. Після перерви Будіндустрії потрібно було йти на ризик, але замість забитого м’яча, вони вдруге пропустили на 17 хвилині. Такий розвиток подій явно не входив в їх плани і їм знадобився певний час, щоб прийти до тями. На 25 хвилині Валерій Кумачов зміг скоротити відрив до мінімуму. Часу на останній штурм було обмаль, але Владислав Сотник на 29 хвилині забивши третій гол Ковальської, встановив фінальний рахунок! 
 
Автобуд - Конструктив 3:1
Автобуд майже без очкових втрат завершив груповий етап, а Конструктив лише в матчі останнього туру забезпечив собі місце під сонцем. Сам матч розпочався досить спокійно і ніхто не хотів форсувати події, але Автобуду притаманна тактика гри з голкіпером в атаках і вона досить ризикова. Так вже на 4 хвилині Володимир Пагас влучно вдарив по порожнім воротам малинових і відкрив рахунок! Після забитого голу Конструктив наглухо закрився в обороні. Мінімальна перевага їх повністю влаштовувала і в першому таймі вони змогли залишити свої ворота сухими. Після перерви Автобуд продовжував натиск на ворота біло-зелених і на 18 хвилині Олексій Сорокін все ж таки зрівнює рахунки команд! Окрилені успіхом гравці господарів не збиралися зупинятися і під кінець гри Сергій Корякін та Владислав Новіков вибороли таку важку перемогу і з нею вихід у фінал! Ну що, дежавю? 
Знайшли помилку, натисніть