ХХ чемпіонат БФЛ. Підсумки сезону!
ХХ чемпіонат БФЛ. Підсумки сезону!
06.10.2022

В останньому турі двадцятого ювілейного чемпіонату Банківської футзальної ліги були розіграні всі нагороди, а також ми дізналися особистих номінантів. За класикою жанру, чемпіон визначився в останньому матчі чемпіонату!

Райффайзен Банк - IdeaBank 2:6
В матчі який глобально нічого не вирішував команди спробували пограти у відкритий футзал. Єдина різниця була в тому, що Райффайзен Банк вже думками готувався до офіційного закриття сезону, а  IdeaBank все ж таки хотіли закінчити сезон перемогою. В першому таймі завдяки голам Копаниці Максима і Прохорчук Тараса, гості заклали фундамент загальної перемоги. Після перерви, завдяки індивідуальній майстерності, Шило Ігор двічі повертав інтригу в матч. Під кінець гри господарів банально стали покидати сили, чим і скористалися гравці IdeaBank. У підсумку завдяки цій перемозі колектив Колбикова Дмитра посів почесне четверте місце! 

OTP Group - FC ТАСкомбанк 8:2
У обох колективів на цей матч з мотивацією все було гаразд, але настрій на гру був зовсім різним. З перших хвилин двобою стало ясно, що OTP Group налаштовані на максимальний результат! В першому таймі завдяки зусиллям Охременко Артема та Кузнєцова Миколи, які оформили по дублю, стало ясно що біло-зелені гру не відпустять. Після перерви господарі продовжували штурм воріт ТАСкомбанку, і коли рахунок став 6:0, біло-зелені розслабилися і господарі змогли дещо скоротити відрів. В підсумку загальна перемога з рахунком 8:2 вивіла OTP Group на проміжне друге місце, а Охременко Артем затвердив своє лідерство у гонці бомбардирів. 

Банк Кредит Дніпро - ПУМБ 3:2
Це матч був самим довгоочікуваною подією у двадцятому чемпіонаті Банківської футзальної ліги! Також варто відмітити, що колективи підійшли до гри в нерівних складах. У ПУМБ був відсутній голкіпер Щербак Валерій, та не було в заявці на матч багаторічного лідера Гурбан Антона, а ось Кредит Дніпро навпаки зміг підсилится Джарти Дмитром. Можливо саме відсутність голкіпера зіграла ключову роль у фінальному протистоянні. Першими відкрили рахунок гості вже на 1 хвилині матчу, влучним пострілом з-поза меж карного майданчику відзначився Ципанов Володимир, який згодом отримав травму і не зміг продовжити грати. Після пропущеного голу ПУМБ дуже швидко відігрався, Криштафович Володимир став рятувальником гостей. Під занавіс першого тайму Глущук Юрій і зовсім вивів гостей вперед, яким залишалося протриматися 20 хвилин. В другому таймі гра проходила на зустрічних курсах. ПУМБ не відсиджувався в обороні, а Кредит Дніпро не йшов в ва-банк. На 33 хвилині Джарти Дмитро після розіграшу кутового відновив статус-кво. Рахунок 2:2 не влаштовував колектив Мурзи Федора і його команді треба було йти на ризик. Ближче до кінця гри вони пішли в атаку з п'ятим польовим, але цей тактичний хід себе не виправдав і на 40 хвилині Джарти Дмитро встановив фінальний, переможний рахунок у грі! 

Тепер плавно перейдеме до особистих та командих нагород. 

3 місце - ПУМБ

2 місце - OTP Group

1 місце - Банк Кредит Дніпро!

Кращий бомбардир чемпіонату - Охременко Артем (OTP Group, 17 голів) 

Кращий гравець чемпіонату - Поляков Олег (ПУМБ)

Кращий голкіпер чемпіонату - Колбиков Дмитро (IdeaBank)

Найкращими гравцями у складах своїх команд стали:
7 місце. Альфа Банк - Кириленко Станіслав
6 місце. Райффайзен Банк - Марциненко Андрій
5 місце. FC ТАСкомбанк - Сімашко Ярослав
4 місце. IdeaBank - Копаниця Максим
3 місце. ПУМБ - Кравець Іван
2 місце. OTP Group - Кузнєцов Микола
1 місце. Банк Кредит Дніпро - Петрович Максим

Знайшли помилку, натисніть