Другий благодійний Кубок ЗСУ. Підсумки. Спортивна частина
Другий благодійний Кубок ЗСУ. Підсумки. Спортивна частина
09.05.2022

В період з 7 по 8 травня 2022 року в Києві відбувся другий благодійний турнір під егідою федерації футзалу Києва, для збору коштів на потреби Збройних сил України, речей для переселенців та провізії для прифронтових регіонів! 

В поточному турнірі участь прийняли 13 команд. Вони методом жеребкування були розділені на чотири відбіркові групи. Перші місця своїх груп вийшли до боротьби за Головний трофей, а інші п’ять команд потрапили до Кубку Престижу. У підсумку було розіграно три кубки - Головний, Малий та Кубок Престижу. Матчі проходили на комфортних полях Sky Arena, Іподром. 

Відбірковий етап пройшов майже без сюрпризів, лише Анреал мав великі труднощі у групі і лише за додатковим показником він зайняв прохідне друге місце. 

В рамках 1/4 головного кубку зустрілися:
ХІТ - TERRATEK 3:1
Clust - ДЮСШ 25 4:0
Grasser - Анреал 2:1
STAR - Микільська Слобідка 1:0
Як ми бачимо інтрига була лише в вечірніх матчах, в яких господарі здобули мінімальні перемоги.

В рамках півфіналу ми вже побачили справжні сенсації! В першому матчі Clust - STAR, гості дуже несподівано з рахунком 1:4 здолали одного з фаворитів турніру! При чому айтішники програвали по ходу гри! В іншій парі ХІТ - Анреал, господарі забили два сухих м'ячі, і за рахунок класу вийшли в другий для себе фінал. В матчі за третє місце Clust переміг Анреал з рахунком 2:0. У фіналі зустрілися головний фаворит і темна конячка. Сам фінальний матч пройшов без несподіванок. ХІТ з початку гри заволодів ініціативою і підключав до атак голкіпера, чим не давав зіркам грати з м'ячем. У підсумку колектив Олега Лук’яненка з другої спроби переміг у благодійному турнірі на підтримку ЗСУ, здолавши STAR з рахунком 3:0.

У малому Кубку обидва півфінали закінчилися з однаковим рахунком - 3:1. Синхронні перемоги здобули TERRATEK над ДЮСШ 25 і Микільська Слобідка над Grasser. В матчі за третє місце відбулася справжня заруба. В основний час команди розійшлися миром - 2:2, а в серії пенальті перемогу здобув Grasser. В фінальному двобої між TERRATEK та Микільська Слобідка, команди майже весь матч провели на зустрічних курсах і створили безліч моментів. А ось долю зустрічі вирішив лише один гол, який приніс перемогу команді з Борисполя.

В Кубку Престижу п’ять команд зіграли в одне коло і виявили переможця. І тут інтрига просто зашкалювала! Всі матчі проходили з непередбачуваним сценарієм і до останньої гри на перемогу претендували два колективи - Армія та Prime. В останньому турі між собою зустрічалися Prime та НБУ. Гоподарі, взявши всю волю в кулак, впевнено перемогли головних банкірів країни і виборовши для себе другий поспіль трофей! Доречі, склад Prime на 75% складається з військових. Команда Віктора Трапезуна - Армія зайняла друге місце, а третім став DIRECT. 

Також варто відмітити гравців, які виграли особисті нагороди та отримали пам'ятні відзнаки від організаторів змагань. 
Нагородження проводили голова Федерації футзалу Києва - Хоботов Руслан та акціонер Sky Arena - Щерба Сергій.
Кращий молодий гравець - Корнієнко Олександр (ДЮСШ-25)
Приз подяка волонтеру - Перепелиця Олег (TERRATEK), другий раз поспіль! 
Приз підтримки ЗСУ - Стельмах Ігор (STAR) 
Спеціальний приз за вагомий внесок на підтримку ЗСУ - колектив команди Анреал (буде вручений на наступному заході)

В наступній частині загальних підсумків турніру ми підіб’ємо наші волонтерські здобутки!

Знайшли помилку, натисніть