Друга ліга VBET чемпіонату Києва: огляд матчів ігрового тижня
Друга ліга VBET чемпіонату Києва: огляд матчів ігрового тижня
18.01.2023

У четвертому за рангом дивізіоні відбулися заключні поєдинки регулярного чемпіонату. Про те, хто і в якій лізі продовжуватиме сезон – читайте у нашому огляді.


«Політехнік» – «UFAM Kyiv» – 4:5
Команди вели боротьбу за потрапляння до Ліги В й перемога у поєдинку відкривала перед володарем трьох очок шлях до матчів у цьому дивізіоні. «Медики» до 28-ої хвилини оформили перевагу у три голи, яку потім розгубили завдяки самовідданому камбеку «студентів». Втім, гол Артема Семенюка, який загалом у звітній зустрічі оформив дубль, приніс гостям жадану звитягу. Таким чином, «UFAM Kyiv» фінішувала десятою й відправилася до ліги В, а підопічні Сергія Журавльова завершили регулярний чемпіонат п’ятнадцятими й продовжать боротьбу у Корпоративній лізі.


«Золоті ворота» – «Friends Team-Гренадер» – 5:2
Як виявилося у підсумку, для жодної з команд цей матч не мав особливого турнірного значення. Господарі оформили достатню перевагу над «UTAX», а конкуренти «друзів» набрали необхідні очки, щоб опинитися у лізі А. «Золоті ворота» без особливих проблем здобули дев’яту перемогу у дев’яти зустрічах. Роман Любченко, який оформив дубль, з тринадцятьма голами закріпив свій гандикап над суперниками у бомбардирських перегонах. У свою чергу, Дмитро Бурля з дев’ятьма голами став четвертим. Ну, і загалом відзначимо чудове досягнення команди, яка спробує не втрачати очки й у лізі А. У свою чергу, «Friends Team-Гренадер» завдяки чудовій серії з трьох перемог таки зуміла кваліфікуватися до ліги В. Тож, «друзі», які левову частину регулярки перебували останніми, не мають надто сумувати через фініш на одинадцятій позиції.


«Укргазбанк» – «Укренерго» – 3:3
Підопічним Олександра Школьного необхідно було перемагати у цій зустрічі, щоб вести боротьбу у лізі В. Натомість, «енергетики» хотіли завершити з перемогою регулярний чемпіонат. Зрештою, саме гості тричі виходили вперед у звітній зустрічі, але «банкіри» кожного разу неодмінно зрівнювали рахунок. В якості бомбардирів у господарів відзначаємо Вадима Степанюка, а у гостей – Максима Петровича, які оформили по дублю. У підсумку «Укргазбанк» посів чотирнадцяту позицію, а «Укренерго» – вісімнадцяту. Обидві команди зіграють у Корпоративній лізі.


«UTAX» – СК «ARX» – 1:2
Господарі зустрічі не мали особливої мотивації, адже було остаточно зрозуміло, що команда не зсунеться з другого місця. Натомість, «страховикам» необхідно було лише перемагати, аби далі грати у лізі А. У першому таймі Поляков та Міфаєв подарували гостям перевагу у два голи. Після перерви господарі скоротили різницю у рахунку, але не більше. Тож, СК «ARX» фінішує на шостій позиції. Таким чином, обидва колективи продовжать сезон у лізі А.


«Національний банк України» – «Aгромат-2» – 1:3
У разі двох перемог підопічні Михайла Беляєва претендували на потрапляння до ліги В, а команда Олександра Волинця мала шанс кваліфікуватися у лігу А. Зрештою, «будівельники», які перед стартом зустрічі вважалися фаворитами, у другому таймі зуміли дотиснути суперника. Після поразки «банкіри» остаточно стали учасниками Корпоративної ліги, а на «агроматівців» очікував вирішальний поєдинок у рамках групового етапу, який мав визначити, в якій лізі команда продовжуватиме сезон.


«DIRECT» – ФК «Армія» – 4:1
Обидві команди вели боротьбу за потрапляння до ліги В. Підопічних Іллі Бондарчука, які мали на одне очко більше, влаштовувала і нічия. Однак, команда Ільдара Макаєва ще до перерви оформила собі гандикап завдяки дублю Слободенюка. Після відпочинку господарі подвоїли свою перевагу, на що «армійці» відповіли голом престижу від Ясінського. До слова, Михайло з десятьма голами посідає другу сходинку у рейтингу бомбардирів. Втім, разом з командою, яка у регулярці посіла тринадцяте місце, він продовжить боротьбу у Корпоративній лізі. Натомість, «DIRECT» з дев’ятої сходинки кваліфікується до ліги В.


«BETER» – «Агромат-2» – 2:1
З точки зору турнірного розвитку подій цей матч можна сміливо назвати центральним у турі. Обидва колективи претендували на місце у лізі А. Команду Олександра Волинця влаштовував навіть нічийний результат. Натомість, підопічним Андрія Ардашнікова не можна було втрачати залікові пункти. Саме господарі завдяки зусиллям Яна Солоділова зуміли відкрити рахунок у другій половині першого тайму. Втім, старт другої двадцятихвилинки приніс успіх «будівельникам». Олексій Кобець влучним ударом зробив рахунок рівним. Наприкінці зустрічі «будівельники» пішли вперед з п’ятим польовим, а Ян Солоділов скористався відсутністю воротаря на останньому рубежі й вирвав бажану перемогу для «BETER».  Як підсумок, господарі з п’ятої позиції крокують у лігу А, а гості завершують регулярну частину сьомими, і зіграють у лізі В.


МФК «Коцюбинське» – «Юг-Контракт» – 0:4
Команда з Київщини точно не підходила до цього поєдинку в якості фаворита. Коцюбинці провали другу частину регулярного чемпіонату й мали шанс бодай насамкінець перервати серію невдалих результатів.Натомість, «електронщикам» потрібно було  набрати бодай одне очко, щоб потрапити до ТОР-6. Зрештою, команда Олега Шуста перевиконала своє завдання, відправивши по два голи у ворота суперників за підсумками кожного з таймів. Як наслідок, «Юг-Контракт» посідає третє місце і відправляється до ліги А, а «Коцюбинське» фінішує шістнадцятим. Надалі на команду з Київської очікують поєдинки Корпоративної ліги.


«Національний банк України» – «MacPaw» – 1:3
Завершальний матч регулярного чемпіонату не вирішував завдань для жодної з команд. Мова йшла лише про престиж. «Айтівці» мали кілька нагод, аби все ж потрапити до ліги А, але втратили кілька життєво необхідних очок.  Зрештою, «банкіри» відкрили рахунок у зустрічі, але, на жаль, для них гості забили тричі. Тож, другий матч поспіль впродовж вікенду для «Національного банку України» завершився поразкою з результатом 1:3. У регулярному сезоні господарі посіли сімнадцяте місце й потрапили до Корпоративної ліги. Натомість, «MacPaw» став восьмим, і зіграє у лізі В.

Знайшли помилку, натисніть