Друга ліга VBET чемпіонату Києва: анонс 5-го туру
Друга ліга VBET чемпіонату Києва: анонс 5-го туру
24.02.2023


У четвертому за рангом дивізіоні слідкуємо за заключним туром, у рамках якого відбудуться майже всі поєдинки (за винятком кількох перенесених зустрічей). Про те, хто і на що претендує з команд – читайте у нашому традиційному прев’ю.  


Ліга А
«BETER» – «Юг-Контракт»

У першому з двох матчів ліги А зійдуться команди, які вже втратили шанси на медалі. Підопічні Андрія Ардашнікова минулого туру поділили очки з «ARX», а команда Олега Шуста зазнала поразки від МФК «Юніон». Нині різниця між командами становить три очки. «Електронщики» в усіх чотирьох матчах зазнали поразок. Натомість, господарі також не перемагали, але тричі ділили очки з суперниками. Тож, перемога дозволить «Юг-Контракту» піднятися на п’яте місце, обійшовши нинішнього суперника. У свою чергу, «BETER» може піднятися на четверте місце, але команді потрібно буде почекати на результат поєдинку між «Золотими Воротами» та CК «ARX», який відбудеться пізніше.


«UTAX» – МФК «Юніон» 
Ми багато писали про матч між «Золотими Воротами» та «UTAX»  як центральне протистояння у чемпіонаті Києва минулого тижня. Втім, зараз відбудеться вирішальний поєдинок сезону у Другій лізі. Шансів виправити ситуацію у команд більше не буде, адже звітна зустріч стане для обох останньою у сезоні. Господарі здобули впевнену перемогу у зазначеному вище протистоянні, натомість, підопічні Миколи Лебедя здолали «Юг-Контракт». Нині різниця між колективами складає два очки. Тож, «UTAX» буде достатньо зіграти внічию. Натомість, МФК «Юніон» у разі перемоги може стати чемпіоном, а якщо команда зазнає поразки – матиме вірогідність опуститися на третє місце. Тут також все залежатиме від матчу «Золоті Ворота» – CК «ARX».

Ліга B
«DPP»  – «Агромат-2»

Підопічні Олександра Волинця мають чудовий шанс оформити чемпіонство. Все залежить лише від них. Потрібно виходити на паркет і обігрувати «полісменів», які зараз перебувають не у найкращій формі. Так вже склалася ситуація, що «будівельники» поступилися у лізі В всього одного разу. Сталося це у поєдинку з «DIRECT». Однак, підопічні Ільдара Макаєва не наздоженуть «агроматівців» у випадку їхньої звитяги, а над іншими командами вони матимуть перевагу за додатковими показниками. Щодо колективу Тараса Тріски, то він має у запасі ще два матчі, але поразка у майбутній зустрічі означатиме, що «DPP» не зможе піднятися вище шостого місця.


«Friends Team-Гренадер» – «DIRECT»
«Друзі» минулого тижня зуміли зачепитися за одне очко у протистоянні з «MacPaw», чим трохи підкосили шанси «айтівців» у боротьбі за високі позиції. Натомість, команда Ільдара Макаєва здолала «DPP». Перед очним поєдинком більш чітка картина вимальовується у потенційних шансах для здобутку господарів. «Friends Team-Гренадер» у разі перемоги точно посяде четверте місце й матиме певні шанси навіть на третій рядок. Натомість, «DIRECT» якщо набере три очки, то може потрапити як до чільної трійки, так і залишитися на четвертому місці, тому треба починати з завдання-мінімум – оформлення перемоги. 


«UFAM Kyiv» – «MacPaw» 
«Медики» свій останній матч провели аж п’ятого лютого. Тоді команда Миколи Костенка зазнала поразки від «Агромата-2». Цей матч може стати ключовим у боротьбі за чемпіонство. Втім, конкуренти не сплять і хочуть бути повище у чільній трійці. Зрештою, одними з таким і є «айтівці», які минулого тижня були фаворитами, але не зуміли переграти «Friends Team-Гренадер». Цього разу нічия залишить підопічних Сергія Журби вище за конкурентів, але є один нюанс. «UFAM Kyiv» матиме матч у запасі. Тож, переможець гарантовано отримує друге місце у чемпіонаті, але варіанти на чемпіонство також залишаються. Ситуація у лізі В є точно найбільш заплутаною, тому підсумки підбиватимемо вже в огляді туру!

Корпоративна ліга
«Національний банк України» – ФК «Армія»

Підопічні Іллі Бондарчука самі вирішуватимуть власну долю. «Армійці» мають перевагу в одне очко над найближчим конкурентом. Тож, перемога в останньому турі зробить їх недосяжними.  У свою чергу, «банкіри» здобули лише одне очко. Тож, максимально можливим досягненням для них може стати здобуття п’ятого. місця. Однак, для цього потрібно набирати винятково три очки й сподіватися, що МФК «Коцюбинське» не переможе. Звичайно, гості з Михайлом Ясінським, який посідає третє місце у списку голеадорів, є фаворитами, але все вирішиться лише на паркеті!


МФК «Коцюбинське» – «Укргазбанк»
Підопічні Олександра Школьного ще плекають надії на перше місце. Втім, від них у цьому випадку мало що залежатиме. Звичайно, перемога у нинішньому протистоянні є програмою мінімум. Та і за будь-яких обставин «банкірам» не хотілося б завершувати сезон поразкою. Однак, за такого варіанту нижче другого місця команда не опуститься. Щодо коцюбинців, то вони мають шанси стати четвертими. Для цього потрібно долати «Укргазбанк» та сподіватися на поразку «Політехніка». Тим більше, серія колективу з Київщини без звитяг відверто затягнулася. Це останній шанс покращити нинішню ситуацію!


«Укренерго» – «Політехнік»
На різноманітних форумах існують матчі за третє місце. Не є винятком і Корпоративна ліга. Протистояння «енергетиків» та «студентів» стане розіграшем заключної позиції на п’єдесталі.  Господарі почали свою боротьбу з двох звитяг поспіль, але далі на них очікували невтішні результати. Натомість, підопічні Сергія Журавльова зазнали лише однієї поразки. Щоправда, здобуток перемог є таким самим. Нині гості мають п’ять балів, що на один менше, ніж в їхніх суперників. Тож, «Укренерго» може влаштувати навіть нічия, а «політехніки» у разі поразки мають теоретичні шанси опуститися навіть на п’яте місце. Тож, вага результату для обох суперників є надзвичайно високою!

 

Знайшли помилку, натисніть