«Десна-Гостомель»  тріумфує в КФЛ
«Десна-Гостомель» тріумфує в КФЛ
21.10.2022

OSS – Десна-Гостомель  0:7
Рахунок у серії:
0:3

До третього матчу серії «OSS» підходив у дуже складному становищі, бо в пасиві було дві поразки по 2:5. Крім того, на вирішальній грі був відсутній один із лідерів господарів Володимир Кульматицький. Гостомельці ж особливих проблем перед цією зустріччю не мали та й право на помилку у них було.

Господарі активно почали та могли відкрити рахунок ледь не в першій атаці. «Сині» іноді високо зустрічали своїх візаві, традиційно підключався Дєнюжкін або ж намагався віддати свою фірмову дальню передачу. «Десна-Гостомель» більше комбінувала. Це виходило не завжди вдало, але пару разів Дєнюжкін реально виручив своїх партнерів і водночас підопічних. За іронією долі він же і «привіз» перший м’яч. Наставник-гравець «OSS» пішов в атаку, обіграв пару суперників, але віддав неточну передачу і після цього м’яч опинився у його порожніх воротах – 0:1.

Господарі зобов’язані були зрівнювати рахунок, коли 90 Грушко прийняв і з другого дотику пробив з 6 метрів – Ільків був на висоті. Олійник на це відповів своїм змарнованим супершансом.

«OSS» пішов у високий пресинг, але підопічні Листопада не розгубилися: пожеж у своїх воріт не створювали, але й власні атаки розіграти не виходило.

Така собі тактика стримування давалася «OSS» поки не сталася ще одна груба помилка. Рибальченко випадково наступив на м’яч, який відлетів до суперників, а це закінчилося швидкою контратакою і 0:2 за 80 секунд до перерви. І знову Грушко міг відповісти по-гольовому в наступній атаці, але Ільків і тут себе проявив.

За рахунку 0:2 команди й розійшлися на перерву.

Дебют другого тайму подарував нам шикарний розіграш від «OSS»: Дєнюжкін віддає діагональ направо, скидання головою в центр штрафного майданчика, але Пасічник програє свою дуель Барібану, що з’явився по перерві.

Потім справи до своїх ніг взяв Нестерук, який з лівого флангу поцілив в ближній кут – 3:0. Ситуація для «OSS» стала загрозливою. Майже одразу Пасічник втратив м’яч, що призвело до виходу на побачення з воротарем і 4:0.

Після цього В’ячеслав Листопад остаточно заспокоївся та й сумніві щодо переможця вже ні в кого не виникало.

Дєнюжкін пару разів намагався повторити вдалу комбінацію початку другого тайму, але такого вдалого розіграшу вже не виходило. Гостомельці остаточно перехопили ініціативу і забили вп’яте.

Після цього головний тренер «OSS» взяв тайм-ату і повністю перейшов на роль п’ятого польового гравця. Так, залишалося ще цілих 7 хвилин гри, але надія для господарів не проглядалася. Гості відповіли дзеркально і їхній воротар Барібан теж став так діяти та ще  забив гол – 0:6

«OSS» дуже хотів забити гол престижу й активізувався та й сам Дєнюжкін був не проти засмутити колегу, але Барібан потягнув усе і залишив свої ворота в недоторканності. А на протилежній половині майданчика вирішальний гол у бомбардирських перегонах провів Сергій Макаренко – 0:7.

«Десна-Гостомель» впевнено виграє суперсерію 3:0 і стає переможцем Київської футзальної ліги сезону 2021/22! Крім того, Сергій Макаренко з 9 м’ячами став найкращим бомбардиром Суперліги, а Віталій Нестерук став найкращим гравцем.

Цю перемогу, а також індивідуальні нагороди гравці «Десни-Гостомель» хотіли б присвятити світлій пам’яті президента клубу Юрія Прилипка. Багаторічний селищний голова Гостомеля завжди допомагав команді, але 7 березня його життя забрали російські окупанти. Тож світла пам’ять Юрію Іллічу, який би безсумнівно радів цьому досягненню.

Знайшли помилку, натисніть