Чемпіонат Києва 2021/22. Анонс другого вікенду догравань
Чемпіонат Києва 2021/22. Анонс другого вікенду догравань
23.09.2022

Субота

11:00 Друга ліга Ліга В Тур 7 Глобус Банк – Parimatch

Глобус Банк
Прийшли: Артем Федорук, Олег Михальчук (вр)
Пішли: Олексій Стельмащук, Олександр Якубаш

Parimatch
Прийшли: Владислав Сокоренко, Михайло Пустовий, Дмитро Чуйко
Пішли: Євгеній Пугач, Сергій Мандровський, Євген Сабов, Дмитро Смірнов, Артем Діденко, Володимир Крупчук, Олег Кікла

«Глобус Банк» вдало провів літні турніри, вигравши срібло дивізіону Corporate Чемпіонату нескореної столиці та здобувши перемогу у дивізіоні Silver Кубку нескореної столиці. Команда показала хорошу форму у матчах з сильними суперниками й тепер залишається подивитися чи зможуть «банкіри» її перенести на паркет. «Parimatch» залишився без деяких основних гравців і навряд чи перебуває в такій же формі, що й підопічні Олександра Севериненка. Так що у нас є підозра, що господарям цілком до снаги здобути перемогу, а з нею і золоті нагороди у своїй лізі.

12:00 Друга ліга Ліга A Тур 7 Юг-Контракт – FavBet

Юг-Контракт
Прийшли: Володимир Давій (вр), Андрій Кадиров (СМ-25), Сергій Сімоненко (СМ-25)
Пішли: Едуард Ковтун, Тарас Коваль, Євген Сутковий, Віктор Радчич

FavBet
Пішов: Євген Старовойтов

У «дистриб’юторів» сталася зміна на тренерському містку: Олег Шуст замінив Олександра Колесникова, який продовжив кар’єру у Польщі. Також під’їхало парне поповнення з СМ-25 в особі Кадирова і Сімоненко. У «букмекерів» зміни у складі мінімальні. Правда. Не зрозуміло, чи буде присутній Антон Бутко, а грати з і без тренера це, як ви розумієте, дві великі різниці. У активі «южан» тільки один зіграний матч, тож  є всі шанси, щоб майже з чистого аркуша увімкнутися в боротьбу за медалі, але для цього треба перемагати. Втім, «FavBet» у попередньому турі, хоч це й було ще в лютому, переміг «ВіЯр» і продемонстрував, що за певних обставин може обіграти будь-кого. А як воно буде насправді покаже гра.

12:00 Вища ліга Тур 8 МФК Десна – INTER

МФК Десна
Прийшли: Іван Веремійчук (Comfort Life), Артем Щур (Славута)

«Десна» плідно провела літо, хоч і без особливих успіхів – 5 місце в чемпіонаті нескореної столиці та участь в Кубку нескореної столиці. А також команда підсилилася двома виконавцями з першої ліги України, які чудово відомі столичним любителям футзалу – Іваном Веремійчуком та Артемом Щуром. У Івана явно буде подвійна мотивація на матч зі своєю колишньою командою. Хоч цей матч не матиме для господарів особливого турнірного значення, але, наскільки нам відомо, підопічні Віталія Нестерука налаштовані дати бій фавориту. Легкої прогулянки для «INTER’а» ми не чекаємо. Не забуваємо, що у «італійців» будуть відсутні через дискваліфікації Віталій Дєнюжкін та Ярослав Заворотний. Зате з чемпіонату світу повернуться українські збірники з сокки. «INTER’у» знову оступатися не можна, але ми впевнені, що господарі поп’ють крові у фаворита.

13:00 Друга ліга Ліга В Тур 6 СК ARX – ЄвроТехноБуд

Обидві команди поступилися у своїх перших матчах після паузи. Якщо від «ЄвроТехноБуда» у протистоянні з «Юніоном» цього ще можна було очікувати, то «ARX» з «поліціянтами» розчарував. Цього разу «страховики» теж вийдуть у ранзі фаворита і треба вже досягати якогось результату, бо медальний потяг віддаляється. Хоча, звісно, і «будівельникам» дуже треба перемога, щоб й собі спробувати зачепитися за призове місце.

13:40 Перша ліга Еліт Ліга В - Тур AXXONSOFT -- АФК Primе

AXXONSOFT
Прийшли: Дмитро Сініцин, Михайло Циганок, Євгеній Грай, Дмитро Столяренко, Павло Понежда, Сергій Литвин, Олександр Усік
Пішли: Олександр Клименко, Юрій Бояр, Віталій Савчук, Павло Кривизюк, Андрій Бондар, Олександр Адальєв, Дмитро Антоненко, Андрій Носов, Ільдар Макаєв, Олексій Муха, Нікіта Савчук

AXXONSOFT продуктивно провів цю довгу паузу – став переможцем дивізіону Bronze чемпіонату нескореної столиці, а ще виграв дивізіон Bronze Кубку нескореної столиці. Що цікаво, у фіналі чемпіонату «айтівці» обіграли саме «Primе». Відповідно підопічні Антона Струка їм поступилися в тому матчі з рахунком 0:2, а в Кубку нескореної столиці посіли передостаннє, 13 місце, і по грі виглядали слабко і далеко не так, як ми до них звикли. «AXXONSOFT», звісно, серйозно перетрусив склад, та й Антона Антоненка, який був влітку, ми не побачимо, але саме він є фаворитом цієї зустрічі. Гості втратили декількох важливих виконавців, в першу чергу виділимо втрату Шмирка, тож їм буде важко продовжити свою переможну серію у лізі.

14:00 Перша ліга Ліга В - Тур 3 Triolan -- АФК Гренадер

Суперники уже стартували після паузи. «Гнерадер» симпатично виглядав на тлі «ПБФ», особливо враховуючи відсутність тренувального процесу і підготовки. Проте поразка є поразка. На відміну від цього «Triolan» показав себе недостатньо впевнено на фоні «MacPaw», хоч і переміг. Зараз гості поза медальною зоною, а господарі з більшою кількістю зіграних матчів все одно поступаються лідеру, тому і тим, й іншим потрібно тільки 3 очки. Очікуємо на безкомпромісний матч, але передстартові розклади говорять на користь «телекомунікаційників».

14:40 Перша ліга Ліга А - Тур 2 ARDI Logistics – Ютландія

Ютландія
Прийшли: Володимир Кондрашин, Денис Шваб, Іван Гусак
Пішли: Давид Акопян, Даниіл Калиновський, Богдан Данильченко

«Логісти» катком пройшлися по «Юрінновації», хоч цей каток завівся і не одразу, але амбіції свої вони підтвердили. Звісно, що і в цьому матчі зіркова команда Євгена Нецюка має брати своє. Втім, «Ютландія» почала тренувальний процес і ретельно готується. До паузи «будівельники» вирізнялися саме командною грою, а головне своїм характером. Так що можемо чекати і на сюрприз. Що цікаво, обидві команди тренує тренерський дует Саківський-Бакум. Схоже, що цього разу вони знову розділяться і їм доведеться практично протистояти самим собі.

15:00 Київська футзальна ліга Суперфінал Десна-Гостомель -- OSS

Решта команд Суперліги у Київській футзальній лізі відмовилася завершувати сезон, а тому «Десна-Гостомель» та «OSS» розіграють нагороди у серії до 3 перемог. Влітку «OSS» взяв «срібло» дивізіону Silver чемпіонат нескореної столиці та став фіналістом дивізіону Silver Кубку нескореної столиці. Так що в майбутнє гості дивляться з оптимізмом. Якщо підопічні Віталія Дєнюжкіна серйозно налаштовані виграти почесний трофей, то перший матч в серії повинні «забирати». Все-таки «деснянцям» має бути значно важче, оскільки перед цим вони зіграють важкий матч з «INTER’ом» і переїдуть в новий зал. А як воно буде на практиці – побачимо.

15:40 Перша ліга Еліт Ліга А - Тур 2 Viatec – Alliance

Viatec
Прийшли: Олександр Шамотій (Comfort Life), Єгор Шепковський, Владислав Яковенко, Дмитро Овчарик, Віктор Новицький, Микола Обіюх
Пішли: Костянтин Єрмак, Володимир Литвин, Віталій Шевчук, Роман Шоколенко, Максим Даньшов, Данило Лущай

Alliance
Прийшли: Іван Васильєв, Павло Козланюк, Максим Концеба (CLUST), Павло Корнійчук, Сергій Плохой, Анатолій Жихарев (CLUST 2), Денис Биков,
Пішли: Дмитро Муравицький, Руслан Скринник, Юрій Рондоманський, Євгеній Василенко, Олексій Піддубняк, Іван Коваленко

«Viatec» виступав у чемпіонаті Києва з пляжного футболу, тож принаймні в фізичному плані команда має бути готова дуже добре. А у ролі тренера, що тимчасово виконує обов'язки, очолить її Віталій Атаманенко. Для Віталія це буде перший тренерський досвід і цікаво яким буде цей дебют. «Viatec» завжди славився своїм колективом, то подивимося як Віталій зможе утримати цю «магію», враховуючи численні трансфери на вхід і вихід. Серед  поповнення виділимо, звісно ж, Олександра Шамотія, який свого часу став бронзовим призером молодіжного чемпіонату Європи з футзалу. «Alliance» - це колишній «Машінтех», від якого відмовився спонсор. Відповідно за таких умов і відбулися трансфери, яких було не уникнути. Особливо важко «альянсівцям» буде без Руслана Скринника і Євгенія Василенка. Однак, є й поповнення й особливі надії, мабуть, покладаються на досвідченого Максима Концебу. Все ж таки навіть за цих обставин ми впевнені, що підопічні Сергія Солодкого очками просто так ділитися не будуть.

16:40 Перша ліга Ліга А - Тур 2 CRO United -- Веселые ребята     

CRO United
Прийшли: Дмитро Присяжнюк, Віталій Воронков (вр)
Пішли: Костянтин Паньков, Анатолій Домбровський

Веселые ребята
Прийшли: Олександр Бессонов, Владислав Василенко, Олександр Гриценко

Господарі провернули ледь не топтрансфер на рівні першої ліги. Підписавши Віталія Воронкова. Так що за воротарську позицію у них можна не переживати, бо Дмитро Русс теж на місці. «Веселі» теж дозаявили декількох гравців. Що піде тільки в плюс, бо в них були вкрай обмежені можливості для ротації. «ARDI Logistics» уже позначив свої претензії на чемпіонство, але і «CRO United», і «Веселые ребята» теж мають шанси. Багато що з турнірної точки зору вирішиться в цьому матчі. Суперники до нього підходять без особливої ігрової практики. Тож побачимо хто встигне швидше адаптуватися і «увійти» в сезон.

Неділя

10:50 Вища ліга Тур 13 ГРІФОН -- SkyUp Futsal

Ударний дует «ГРІФОНА» Шайдюк-Іванов повертається, а значить маємо надію побачити ще сильніший виступ від господарів, ніж у попередньому турі. Проте у будь-якому випадку «грифони» гратимуть у своє задоволення. У «SkyUp Futsal» після поразки від «SKIDK’и» шанси на медалі примарні. Але якими б примарними вони не були за них треба боротися. Так що будемо чекати якіснішої гри, ніж у першому матчі, від оновлених «авіаторів».

12:30 Перша ліга Ліга А - Тур 4 АГРОМАТ – DeLonghi

«DeLonghi» має амбітні цілі щодо підвищення у класі, а, як відомо, разом і батька легше бити. Саме під високі завдання «італійці» об’єдналися з «WinnCom’ом». Особливо гучним в цьому світлі став прихід лідера «айтівців» Дмитра Нечепуренка. Влітку підопічні Євгена Смоловика зуміли посісти лише 6 місце на Кубку нескореної столиці, але в офіційні матчі входять з вищими завданнями. Суттєво підсилений «Агромат» після поразки від «Анреал Mobby» зробив висновки і продовжив похід на трансферний ринок – підписані Максим Мануйленко і Павло Концеба зі «Славути». Так що на нас чекає зустріч двох амбіційних колективів. Радимо до неї придивитися уважніше, бо, можливо, це майбутні учасники вищої ліги.

13:00 Перша ліга Еліт Ліга А - Тур 7 Анреал Mobby -- 2T-AVATAS

2T-AVATAS
Прийшов: Сергій Сергієнко
Пішов: Дмитро Бровко

Враховуючи стартові умови «Анреал Mobby» продемонстрував вищий клас і переміг «АГРОМАТ» у стартовому матчі після перерви. Нереальні довели свою силу та амбіції. Зараз же у разі перемоги вони забронюють за собою комплект золотих нагород. «2T-AVATAS» за втраченими очками є лідером, але після паузи команда підходить до цього важливого протистояння не такою, якою була до цього. Віталія Мельника на тренерській лаві замінили Володимир Негель з Євгеном Саківським. А крім Євгена Яблонька, який ще взимку пішов «на підвищення», об’єднану команду залишив ще один лідер Дмитро Бровко. В активі «2T-AVATAS» є перемога у дивізіоні Gold чемпіонату нескореної столиці, але все одно нам здається, що козирі перед цією зустріччю на руках у господарів.

13:30 Вища ліга Чемпіонат Києва - Тур 14 CLUST – SKIDKA

CLUST
Прийшли: Володимир Удовиченко (вр, INTER), Андрій Науменко (Comfort Life), Андрій Британ, (Ураган, оренда), Микола Гуйван (вр, Ураган, оренда). Владислав Моспан (Viva Cup), Тарас Королишин (Енергія)
Пішли: Олег Сіренко, Рустам Рахметов (вр), Максим Концеба (Alliance), Антон Старанчук (вр), Антон Вакуленко, Денис Бланк (Дреман Ополе Футзал), Валерій Директоренко (відзаявлений як гравець), Владислав Мовсиян, Віталій Драгнов

«CLUST» провів бурхливу трансферну кампанію з прицілом під Екстра-лігу, тому і новачки дуже досвідчені – основний воротар «INTER’а» Удовиченко, кандидат в національну збірну України Тарас Королишин, півфіналісти юнацького Євро-2022 Гуйван та Британ, а також вже доволі досвідчений на найвищому рівні Моспан. Влітку «кластівці» виграли чемпіонат та Кубок нескореної столиці. А головне, що в фіналі Кубку обіграли не кого-небудь, а «SKIDK'у» та ще й з рахунком 8:1! Так що у цього матчу серйозний підтекст крім того, що він прямо вплине на те, хто завоює чемпіонство. Відступати обом командам нікуди, але в неділю підійти у всеозброєнні до нього не вийде. В суботу «CLUST» дебютує в Екстра-лізі матчем з «Черкасиобленерго». У «SKIDK'и» в свою чергу буде гра на першість Київської області, але у футболі. Ще однією проблемою над якою доведеться поламати голову Олегу Шусту стане від’їзд у збірну України з пляжного футболу Максима Войтка та Дмитра Медвідя. В такому матчі важко загадувати щось наперед, тож будмо просто спостерігати. Зазначимо тільки ще те, що підопічним Валерія Директоренка треба перемагати з якомога більшим рахунком, бо за різницею м’ячів вони в «золотих» перегонах поки що найгірші.

15:00 Перша ліга Еліт Ліга В - Тур 3 МФК АТЕН -- Carleone-VPK Group

МФК АТЕН
Прийшли: Денис Лещенко, Олексій Ходоровський, Владислав Котов, Володимир Савенко (вр), Андрій Лікаренко, Григорій Кузьміних

В цій групі склалася унікальна ситуація, адже цілих 4 команди мають максимальні показники після трьох матчів – по 9 очок. Інша справа, що у кожного колективу шлях до здобуття цих очок був зовсім різним, але це вже інша історія. В цій зарубі кожне очко буквально буде на вагу «золота». «Carleone-VPK Group» має стабільний тренувальний процес і ми впевнені, що під керівництвом Станіслава Гончаренка команда вже має бути готова до старту. Тим паче, що змін колектив не зазнав, всі вже знають одне одного і готові продовжити свій переможний шлях. В якому стані до цього протистояння підходить «АТЕН» важко спрогнозувати, але рівень підготовки у господарів буде явно нижче. Так що ми прогнозуємо, що 3 очки повезуть додому гості.

15:00 Друга ліга Ліга D - Тур 5 Політехнік -- АФК Енергія

Можемо привітати «Політехнік», бо студентська команда достроково стала переможцем Ліги D. Золоті нагороди від підопічних Сергія Журавльова вже не втечуть, але погодьтеся, що було б красиво завершити сезон ідеальною серією з 5 перемог у лізі? «Енергетики» просто так здаватися не будуть, бо для них на кону боротьба за медалі трохи нижчого ґатунку. Правда допомогти їм в цьому навряд чи зможе Анастасія Терех, яка тримає прапор українського футзалу, пляжного футболу і текболу закордоном. Чия мотивація буде вищою нам покаже сама гра.

16:00 Перша ліга Ліга В - Тур 3 ПБФ -- FC Phenix-Юніон

FC Phenix-Юніон
Прийшли: Юрій Бояр, Павло Кривизюк (обидва - AXXONSOFT)
Пішли: Ярослав Ніколайзен

ПБФ уже переможно стартував після паузи та скоротив своє відставання до об’єднаної команди. У випадку перемоги підопічні Ярослава Аксьонова очолять турнірну таблицю і навряд чи розглядають інший результат. «Phenix-Юніон» дещо несподівано лідирує в Лізі В, враховуючи, що настільки серйозного підходу до справи, як, наприклад, у тому ж «ПБФ» в колективі немає. Однак об’єднана команда принаймні не втратила свій потенціал. Так, пішов Ніколайзен, але його покликані замінити Бояр та Кривизюк. Так що може навіть вдасться розширити ротацію, що важливо на вирішальні матчі. «Phenix-Юніон» явно не захоче віддавати такий хороший шанс завоювати «золото», тож буде грати до кінця. А якщо у «фіолетових» піде гра, то будь-якому супернику по лізі буде дуже непросто.

16:00 Друга ліга Ліга C - Тур 7 CLUST 2 – Бастіон

CLUST 2
Пішов: Іван Петриченко

«Бастіон» підходить до цього матчу в чудовому настрої. Після доволі впевненої перемоги над ДП «Антонов» на обрії навіть десь вдалині проглядається боротьба за «золото». Звісно, що для цього доведеться серйозно упріти, але у дубля «кластівців» боротьба за таку вершину вже закінчилася. Проте шанс на менш благородний метал є, тому компроміс у матчі невигідний обом сторонам. Все-таки думаємо, що завдяки позитивній зарядженості й злагодженій грі «Бастіон» зможе здобути ще одну перемогу.

17:00 Друга ліга Ліга C - Тур 2 ДП Антонов – Укренерго

«Авіатори» знову підходять у ролі фаворита, але перший матч після паузи теж був у цьому статусі та закінчився поразкою від «Бастіона» 1:4. Подивимося на зміни, які своїм суперникам, а може й своїм власним гравцям, запропонує досвідчений тренер. Медалі від «антонівців» втікають як пісок крізь пальці, а Станіслав Гончаренко рідко залишається без металу будь-якої проби. «Енергетики» теж програли свій, так би мовити, стартовий матч «Агромату-2» 2:4. Все виглядало не безнадійно, але четверта поразка поспіль в пасиві. Так що нічия в цій зустрічі для гостей стала б позитивним результатом.

18:00 Друга ліга Ліга D - Тур 4 Національний банк України -- Parimatch Tech

«Національний банк України», хоч і стартує після паузи пізніше за «букмекерів», але мав літом певну ігрову практику. Також на користь «банкірів» говорить те, що в них збитий  зіграний колектив, який вже давно виступає разом. Так що вхід в сезон для підопічних Михайла Бєляєва має бути максимально безболісним.    Важливо й те, що господарі ведуть боротьбу за бронзові нагороди, а тому не можуть собі дозволити розслабитися. «Parimatch Tech» після паузи й такого собі «оновлення» виглядає, відверто кажучи, слабенько. «UFAM 2» знявся зі змагань, а тому «букмекери» здобули свої перші 3 очка. А так то серед «світлих плям» можна згадати хіба що гол-красень Миколи Моргуна. Фаворит тут очевидний, але сподіваємося, що гості порадують нас ще яким-небудь гольовим шедевром.

19:00 Друга ліга Ліга A - Тур 7 Атлант Буд – Будпостач

Атлант Буд
Прийшли: Євген Старовойтов (вр, FavBet), Євген Глуздовський (GRASSER)
Пішли: Андрій Насадюк, Єгор Карабут, Богдан Данильцев, Олексій Ільїн

Будпостач
Прийшли: Дмитро Поліщук, Віктор Головатюк
Пішли: Ярослав Конда, Ярослав Валах, Євген Пилипенко, Олексій Глушков

А тут на нас чекає справжнє «будівельне» дербі з необхідними для цього атрибутами. Лобове зіткнення за чемпіонство. «Атлант Буд» вже декілька тижнів тренується і готується скинути з вершини поточного лідера. «Будпостач» навряд чи може похвалитися такою серйозною підготовкою. Керманич гостей Микола Костенка цього літа допомагав здобувати славу українському пляжному футболу, а тому лише 13 вересня повернувся з Італії. Так що часу на підготовку було не дуже багато. За певних обставин «Будпостач» може влаштувати навіть і нічия, але ми чекаємо на цікаве протистояння і безкомпромісну гру. А переможе нехай найсильніший!

Знайшли помилку, натисніть