Анонс центрального матчу вікенду. 2ТDK – GRIFFIN
Анонс центрального матчу вікенду. 2ТDK – GRIFFIN
04.03.2021

Матч між претендентом на чемпіонство і командою, що ще має невеликі шанси на здобуття медалей. «GRIFFIN» у компанії «SKIDK’и» та «INTER’а» продовжує переслідувати «СЕРВІТ», відстаючи на 3 очка. «2ТDK» ж спробує «зачепитися» за боротьбу за медалі. Так, зараз відстань між об’єднаною командою і зоною медалей цілих 8 очок, а розіграти залишилося лише 12 очок. Втім, щільність у верхній частині дуже висока, а непередбачуваність чемпіонату, де дійсно ледь не кожен може відібрати очки у кожного, залишає певні шанси. Не варто забувати, що у підопічних Руслана Драбика і Віталія Мельника відносно легкий календар після цього матчу, бо доведеться зіграти із командами з нижньої частини турнірної таблиці – «Альтернативою», «ХІТом-2». Правда також буде і зустріч із «SKIDK’ою». Проте для спроби втілення цих шансів у реальність обов’язковою умовою є перемога в цьому матчі.

Обидві команди підійдуть до звітного протистояння не у всеозброєнні. Капітан і лідер «GRIFFIN’а» Євген Смоловик відновлюється після операції, а Юрій Балашев зламав ребро. Втім, як показав минулий матч, навіть зі зламаним ребром він може грати – Термінатор, не інакше. У «2ТDK» втрат немає, але ми ніяк не можемо не згадати перехід Євгенія Саківського у «SKIDK’у». Вже ніби і достатньо часу після цього пройшло, але як показує практика, команда досі не може після цього оговтатися. Без Саківського об’єднана команда провела 4 матчі, і в усіх зазнала поразок із загальною різницею 6-21. Так що чекаємо коли господарі нарешті знайдуть свою гру.

Команди вже двічі зустрічалися між собою у теперішньому вигляді. Вперше це було у фіналі Кубка Києва ще минулого сезону, що був дограний перед стартом поточного чемпіонату. В цьому матчі «GRIFFIN» здобув перемогу із рахунком 4:3. Після цього команди зустрілися в рамках чемпіонату, де підопічні Драбика-Мельника взяли реванш (5:3). Що цікаво «GRIFFIN» не програє вже 9 матчів поспіль і ця серія почалася саме після тої поразки.

Згадаємо ж усі протистояння суперників:

Чемпіонат Києва 2019/20

GRIFFIN – 2ТК (ТСП-Трансбуд-Кудрівка) 2:2
Голи:
Макеєв, Арановський – Накаєв (2)

2ТК (ТСП-Трансбуд-Кудрівка) – GRIFFIN 5:1
Голи:
Аксьонов, Саківський (2), Пекний, Накаєв – Арановський

GRIFFIN – DITAK 3:1
Голи:
Бич, Смоловик (2) - Ляхович

DITAK – GRIFFIN 3:4
Голи:
Демчук, Іванюк, Мітленко – Гринчук, Магда, Смоловик (2)

Фінал Кубка Києва-2020

GRIFFIN – 2ТDК (ТСП-Трансбуд-Ditak-Кудрівка) 4:3
Голи:
Йапарама (3), С. Чеберяк – Косенко, Бровко, Мітленко

Чемпіонат Києва 2020/21

GRIFFIN – 2ТDК (ТСП-Трансбуд-Ditak-Кудрівка) 3:5
Голи:
Смоловик (3) – Саківський (3), В. Мельник, Іванюк

Як бачимо, у «GRIFFIN’а» позитивна статистика з «DITAK’ом» (2 перемоги, різниця м’ячів 7-4), погана з «2ТК» (1 нічия, 1 поразка, різниця м’ячів 3-7) і середня з їхнім об’єднаним варіантом «2ТDК» (1 перемога, 1 поразка, різниця м’ячів 7-8). Цілих 7 голів у цих протистояннях забив Євген Смоловик, якого явно буде не вистачати «клінінговикам». У «об’єднавців» 5 голів встиг «настріляти» Євгеній Саківський, який вже теж  не зможе поповнити свій бомбардирський доробок у цих очних протистояннях.

Взагалі фаворитом виглядає «GRIFFIN», але сюрпризи ніхто не відміняв та й маєш же колись перерватися невдала серія «2ТDК». Тому у суботу має бути цікаво.

Знайшли помилку, натисніть