Друга ліга VBET чемпіонату Києва: огляд матчів 9-го туру
Друга ліга VBET чемпіонату Києва: огляд матчів 9-го туру
29.12.2023


У четвертому за рангом дивізіоні відбулися поєдинки останнього ігрового тижня у 2022-му році. Хто з яким настроєм проведе святкові дні – дізнавайтеся у нашому огляді.


«Юг-Контракт» – «DPP» – 4:1
Серія невдач «полісменів» явно не робила їх фаворитами у звітній зустрічі. За грудень команда не набрала жодного очка, зазнавши трьох поразок поспіль. На жаль, для гостей, нічим позитивним не завершилося для них і протистояння з підопічними Олега Шуста. «Електронщики» досить впевнено розібралися з суперником, а дублем в їхньому складі відзначився Андрій Кондренко. Таким чином, гості зуміли реабілітуватися за нуль набраних очок у зустрічі з «Агроматом-2» й піднялися на четверте місце. У свою чергу, «DPP» з жахливою різницею -25 опустився на десяту сходинку.


«Friends Team-Гренадер» – «Укргазбанк» – 3:2
«Друзі» вирішили не зупинятися на одній перемозі, і на Різдво зробили собі приємний подарунок. Після звитяги над «DPP» команді вдалося з таким самим рахунком переграти й підопічних Олександра Школьного. У свою чергу, «банкіри» після яскравої перемоги над «Політехніком» свою серію продовжити не зуміли й опустилися на чотирнадцяту позицію. Натомість, господарям ще належало зіграти поєдинок з «DIRECT» наступного дня.


«BETER» – СК «ARX» – 4:2
У разі нічиєї або поразки господарі мали б рівну кількість перемог з менш приємним показником. Тож, аби піднятися повище та прийти до тями після невдачі у поєдинку з «Золотими воротами» – їм вкрай потрібно було перемагати. Щодо «страховиків», то вони мали серію з чотирьох звитяг поспіль і у разі її продовження могли б опинитися поруч з ТОР-3. Втім, гору вдалося взяти «BETER». Зустрічатиме новий рік цей колектив на п’ятій сходинці. Натомість, СК «ARX» змушений трохи пригальмувати хід й опуститися на шосту позицію.


ФК «Армія» – «Національний банк України» – 8:4
Перед святами потішили себе другою перемогою, яку вони додали до чотирьох нічийних результатів, підопічні Іллі Бондарчука. Частково цей матч перетворився на очне протистояння Михайла Ясінського (з дев’ятьма голами завершив рік у ТОР-3 рейтингу бомбардирів) та Леоніда Мазила, які оформили по хет-трику. Однак, «армійці» командними зусиллями відвантажили супернику ще п’ять голів, на що «банкіри» відповіли лише одним. Таким чином, «Армія» за підсумками ігрового тижня посіла одинадцятий щабель, а «банкіри» опустилися на сімнадцятий.


«Aгромат-2» – «Золоті ворота» – 2:4
Лідер турнірної таблиці провів свій, напевно, найскладніший поєдинок у сезоні, але з переможного шляху не зійшов. Після першого тайму підопічні Олександра Волинця вели з рахунком 2:0, але після перерви фаворити взяли своє, забивши два вирішальних голи на сороковій хвилині. Вкотре відзначаємо найкращих бомбардирів команди. Дублем відзначився Дмитро Бурля, який з вісьмома голами увійшов до ТОР-5 рейтингу найкращих голеадорів, а одного разу ворота суперника вразив Роман Любченко, який очолює таблицю бомбардирів з одинадцятьма забитими м’ячами. Таким чином, констатуємо восьму поспіль звитягу гостей, а «будівельники» після чотирьох вікторій поспіль вперше відчувають гіркоту поразки й опускаються на сьомий рядок.


МФК «Коцюбинське» – МФК «Юніон» – 2:7
Підопічні Миколи Лебедя здобули досить очікувану звитягу у протистоянні з представниками Київщини, які у грудні не набрали жодного очка. Головним героєм зустрічі у складі гостей став Ігор Коравчук, який відзначився покером та з дев’ятьма голами в активі увійшов до ТОР-3 бомбардирів ліги. Долучився своїм дублем до успіху «Юніона» й Григорій Комар, а от двох голів Кирила Чорноштана для «Коцюбинського» стало явно мало. Як підсумок, команда Миколи Лебедя завершує ігровий тиждень третьою, а колектив з Київської області – шістнадцятим. 


«DIRECT» – «Friends Team-Гренадер» – 1:3
«Друзі» зловили потрібну хвилю й протягом семи днів зуміли здобути три перемоги. Це при тому, що до того звітний показник дорівнював нулю. Гості пропустили першими, провели дві хвилини у меншості, але знову непогано зіграли у захисті. Тож, трьох голів їм вистачило для того, щоб оформити третю звитягу у сезоні та піднятися на дев’яте місце. Щодо команди Ільдара Макаєва, то непогана серія з двох вікторій погіршилася двома невдачами. Як результат, 2023-й рік «DIRECT» зустрічатиме на дванадцятій позиції.


«Укренерго» – «Політехнік» – 1:1
Не зуміли здобути три очки підопічні Сергія Журавльова і у поєдинку з аутсайдером чемпіонату. Досить тривалий час «студенти» вели у рахунку, але за шість з лишком хвилин до фінальної сирени пропустили гол у відповідь. На жаль для «політехніків», за останні п’ять матчів вони набрали лише одне очко та від команди, яка була між зоною лідерів та серединою турнірної таблиці – різко опустилися вниз.Щодо «енергетиків», то для них це лише друге набране очко у чемпіонаті. Зважаючи на результати «Friends Team-Гренадер», яка ще донедавна була головним конкурентом «Укренерго» – це вкрай мало. Тож, під час міжсезоння час подумати над висновками. 


«MacPaw» – «UFAM Kyiv» – 3:3
Перед стартом зустрічі саме «айтівцям» віддавалося трохи більше шансів на перемогу, зважаючи на їхнє положення у турнірній таблиці. Втім, поєдинок продемонстрував, що «MacPaw» має бути більш задоволеним нічийним результатом. «Медики» вели з рахунком 2:0 та 3:1, але на останніх хвилинах розгубили свій гандикап. Відзначимо й людей, які взяли на себе роль бомбардирів у звітній зустрічі. Це Олексій Мироненко та Андрій Бойко, які відзначилися дублями у складі своїх команд. Таким чином, господарі змушені задовольнитися восьмою сходинкою, а гості втретє у сезоні зіграли внічию (більше ділила очки з суперниками лише «Армія») та завершили дев’ятий тур на тринадцятому місці.

Знайшли помилку, натисніть